Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x deze leuke dingen kun je doen in Leiden dit weekend

Door Lidwien Arndt 10 september 2020

Het is donderdag en dat betekent: weekendtips. Van theater in de buitenlucht tot bijzondere films en een smokin’ hot food festival. Echt voor iedereen is er iets te doen of te beleven in Leiden dit weekend. Wij tippen de vier leukste activiteiten.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Het OpenluchtHotel in de Burcht

Genieten van theater en slapen onder de Leidse sterren? Het kan dit weekend! Van 11 tot en met 13 september wordt de Burcht omgetoverd tot één groot openluchthotel. Tijdens het avondprogramma geniet je van onder andere poëzie, dans en muziek. Daarna kun je ervoor kiezen om te blijven slapen in dit bijzondere monument. Voor het avondprogramma op vrijdag zijn nog tickets verkrijgbaar (€ 15,-) en er zijn ook nog een paar slaapplekken beschikbaar (€ 65,-). Voor tickets en meer informatie check je de website van Fields of Wonder, de organisatie achter dit event.

Singelparkwandeling met livemuziek

De laatste singelparkbrug is nu ook in gebruik en dit weekend kun je op eigen houtje de hele route bewandelen. Nu is het natuurlijk al leuk om te zien hoe het park is geworden, maar bij elke brug staat er ook nog een band op je te wachten. Wandelen en luisteren dus. Dat is dubbel genieten! Meer informatie? Check dan het Facebookevent.

Biergarten Food Festival

In september en oktober organiseert de Wibar Biergarten een aantal Food Festvals in de ‘garten’. Samen met de Bostel Brothers koken ze op die dagen bijzondere gerechten voor je. Dit weekend is de eerste editie Smoker & Smokers. Je raadt het al: dat menu wordt natuurlijk op de barbecue en de ‘zes meter lange smoker’ bereid. Voor drie gangen betaal je € 35,- en een tafeltje boek je hier. 

Leiden shorts

We kondigden het vorige week al aan, maar het is weer tijd voor filmfestival Leiden Shorts. Naast heel veel films zijn er ook verschillende evenementen in de stad. Zo is er een lezing over film, cultuur en klimaat in Museum de Lakenhal en een animatie-workshop voor kinderen bij Marktsteeg 10. En weet je niet welke films je moet meepakken dit weekend? Geen nood! Wij zochten voor je uit welke films je écht niet mag missen.

Filmfestival Leiden Shorts 2020: 3 x deze films wil je niet missen volgens festival director Mélissa

Attentie, filmliefhebbers! Het is bijna weer tijd voor Leiden Shorts, voorheen bekend als Leiden Int...

Open Monumentendagen

Dit weekend zijn de Open Monumentendagen. Normaal kun je dan twee dagen lang binnenkijken in bijzondere gebouwen en achter deuren die normaal niet open staan. Maar dit jaar, vanwege het coronavirus, kan dat helaas niet. Wat je wél kunt doen dit weekend is de filmpjes bekijken die vrijwilligers van Open Monumentendagen Leiden hebben opgenomen in samenwerking met de Leidse filmclub LVSL. Daarin vertellen ze over hun favoriete monumenten. Kun je toch nog een beetje binnenkijken.

Ook heeft de organisatie een fietsroute uitgestippeld langs (voormalige) schoolgebouwen buiten de singels. Het thema van dit jaar is namelijk ‘Leermonument’. Hier vind de hele route én informatie over de verschillende gebouwen waar je langs fietst (of wandelt natuurlijk).

Maar je kunt natuurlijk ook:

Ruilkastje TuinFiets

Plantenliefhebbers opgelet: naast het Plantsoen ruil je gratis stekjes

Je hebt ze vast wel eens in Leiden zien hangen: ruilkasten. Normaal gesproken ruil je er boeken, maa...
Tom de Rooij Leiden Burgsteeg

Nieuwe plekjes ontdekken: 11 x winkelen in de Burgsteeg

Shop je wel eens in de pittoreske Burgsteeg? Je scoort hier van alles: van vintage sieraden tot een ...

Op culinaire wereldreis in Leiden: 8 x restaurants met exotische keuken

We dromen allemaal weleens over een wereldreis. Maar ja, dat zit er voorlopig nog even niet in én......
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt