Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

10 x leuke koffietentjes in Leiden

Door Lotte van den Elsen 24 oktober 2017

Als Leidenaar heb jij waarschijnlijk wel een vaste spot om koffie te drinken… Maar is het niet leuk om een keer een ander tentje te ontdekken? Op deze tien plekken in Leiden kun je een heerlijk bakkie halen én gezellig zitten.

Page 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Grand Café Vlot

Grand Café Vlot
Beeld: indebuurt Leiden

Dit Grand Café vind je aan de Prinsessekade. Vanaf Grand Café Vlot kun je alles goed in de gaten houden. Je hebt een mooi uitzicht over de haven, over de Beestenmarkt en de Oude Rijn. In de zomer kun je ook lekker buiten zitten. Een kopje koffie kost hier €2,60. Een cappuccino €2,70.


Meer over Vlot Grand Café ontdekken?

Vlot Grand Café koffiebars

Geopend09:00 - 22:00

Prinsessekade 5L, Leiden

Bekijk meer:koffiebars

Café-Restaurant de Bruine Boon

Beeld: Bruine Boon

In dit gezellige tentje kun je koffie drinken, ontbijten, lunchen, dineren én borrelen. Café de Bruine Boon is een perfecte locatie als je met iemand van buiten de stad wil afspreken. Het café ligt namelijk dichtbij het station (routebeschrijving: alleen maar rechtdoor) en met een paar minuten wandelen ben je in het centrum van de stad. Voor een koffietje betaal je hier €2,60 en voor een cappuccino €2,70.


Meer over De Bruine Boon ontdekken?

De Bruine Boon lunch

Geopend09:00 - 23:00

Stationsweg 1, Leiden

Bekijk meer:lunch

Catwalk Koffie & Lunch

Beeld: Catwalk Leiden

Je kunt hier heerlijke traditionele Italiaanse koffie drinken. Catwalk heeft een heel uitgebreid assortiment aan speciale koffies en ijskoffies… Van een cookie latte tot een crème brûlée variant. Ook voor een high tea kun je hier terecht. Een gewoon bakkie kost je hier €2,20 en voor cappuccino ben je €2.40 kwijt. Psst… Handig voor koffie addicts: je kunt hier ook schaamteloos een XL kop bestellen.


Meer over De Catwalk koffie & lunch ontdekken?

De Catwalk koffie & lunch koffiebars

Gesloten10:00 - 18:30

Steenstraat 30 , Leiden

Bekijk meer:koffiebars

Borgman Borgman

borgman

Borgman Borgman is een koffiebranderij in hartje Leiden. Het is een echt familiezaakje met veel vaste bezoekers. Borgman Borgman brandt twee keer per week haar eigen bonen en heeft verschillende soorten koffie, zowel filter als espresso. Je kunt deze koffie ook kopen om zelf thuis te maken.


Meer over Borgman Borgman ontdekken?

Borgman Borgman koffiebars

Gesloten08:00 - 18:00

Nieuwe Rijn 41, Leiden

Bekijk meer:koffiebars

Bakker van Maanen

bakker van maanen

Van Maanen is vooral bekend als bakkerij, maar in deze vestiging aan de Nieuwe Rijn kun je ook heerlijk zitten en koffieleuten. Hier zijn de bakkerswinkel, lunchroom en bakkerij samengevoegd. Verse broodjes én koffie!


Meer over Bakker van Maanen ontdekken?

Bakker van Maanen bakkers

Gesloten08:00 - 18:00

Nieuwe Rijn 39, Leiden

Bekijk meer:bakkers

Anne & Max

Anne en Max Leiden

Of je nu binnen of buiten wilt zitten, bij Anne & Max is er plek zat. Je kunt lekker mensen kijken en genieten van een heerlijk bakkie. Ze hebben hier slow coffee, filter koffie en cafetière. Allemaal biologisch! Zin in iets speciaals? Op de koffiekaart vind je ook een Koffie Liefdesverdriet of Koffie Goedmaken. Een gewone koffie kost €2,25 en voor een cappuccino €2.70.


Meer over Anne en Max ontdekken?

Anne en Max lunch

Gesloten08:00 - 18:00

Gangetje 2, Leiden

Bekijk meer:lunch

ROOS Taste & Smile

ROOS haalt wekelijks verse koffiebonen bij koffiebranderij Single Estate. Je kunt hier gezellig buiten zitten op de boot. Geen zeebenen? Dan kun je natuurlijk ook lekker binnen blijven.


Meer over ROOS ontdekken?

ROOS koffiebars

Gesloten08:00 - 18:00

Botermarkt 12, Leiden

Bekijk meer:koffiebars

Vooraf en Toe

Bij Vooraf en Toe tref je allerlei soorten mensen: studenten, gezinnetjes, kunstenaars. Ben je een ochtendmens? Vooraf en toe is altijd lekker vroeg open! Binnen is er een gezellige huiskamer, buiten een terrasje. De koffie die ze hier serveren is Fairtrade en biologisch. Deze komt van Peeze en zij branden hun koffiebonen helemaal klimaatneutraal. Extra leuk bij Vooraf en Toe: deze plek is ook een kunstlokaal. Iedere zes weken hangt er iets nieuws aan de muur.


Meer over Vooraf en Toe ontdekken?

Vooraf en Toe koffiebars

Geopend08:00 - 21:00

Botermarkt 9 , Leiden

Bekijk meer:koffiebars

Chummy Coffee

Beeld : Chummy Coffee

Bij Chummy Coffee staat koffie centraal. De koffiebonen komen van Caffènation uit Antwerpen, die de bonen zelf inkopen bij de koffieboeren. De blend is telkens verschillend. Eerlijke koffie én genoeg keuze, want Chummy Coffee heeft gewone bakkies en speciaalkoffies zoals Milli Vanilli en Ginger Spice.


Meer over Chummy Coffee ontdekken?

Chummy Coffee koffiebars

Gesloten10:00 - 17:00

Breestraat 97, Breestraat 97, Leiden

Bekijk meer:koffiebars

Burgerzaken

Beeld: burgerzaken

Goede koffie en huisgemaakt gebak: klinkt als een goede combi! Je kunt hier elke dag van de week terecht. Neem plaats aan het raam en je hebt uitzicht over de drukke Breestraat. Lekker koffiedrinken en mensen kijken dus.


Meer over Burgerzaken ontdekken?

Burgerzaken koffiebars

Geopend10:00 - 00:00

Breestraat 123 , Leiden

Bekijk meer:koffiebars

 

Page 1/10
⟵ swipe swipe ⟶