Floor is verpleegkundige in de thuiszorg en zoekt collega’s: ‘Veel vrijheid en dankbaarheid’

Aangeboden door ActiVite

Foto: ActiVite

Geen dag is hetzelfde als verpleegkundige in de thuiszorg bij ActiVite: daar weet Floor de Jong (27) alles van. In de regio Zoeterwoude zorgt ze dat de zorg voor cliënten die thuis wonen op rolletjes loopt. Waar ze vooral van geniet is het persoonlijke contact met zowel collega’s als cliënten: “Je geeft iets van jezelf en je krijgt er zoveel voor terug.” Floor is hard op zoek naar collega’s en aan indebuurt vertelt ze wat de baan zo mooi maakt.

Floor begon haar carrière in de gehandicaptenzorg. Prachtig werk, maar: “Ik miste het gesprek tussen de cliënten en mij. Het zat wel ergens in m’n hoofd om de switch te maken naar de reguliere thuiszorg, maar ik twijfelde. Ik dacht dat je dan alleen met ouderen zou werken, maar niets is minder waar.”

Persoonlijk

Via een vriendin van haar moeder werd ze uitgenodigd om een dagje mee te kijken in de thuiszorg. “Ik ontdekte dat de doelgroep waarmee je werkt juist heel divers is. Er zitten ook mensen van 25 bij en ook krijg je soms cliënten waaraan je terminale zorg verleent. Dit maakt het erg afwisselend.”

De overstap naar de thuiszorg was snel gemaakt voor Floor, en daar heeft ze nog geen dag spijt van. Ze vertelt: “Ik kwam meteen te werken in een vaste wijk. Ik ben coördinerend verpleegkundige dus ik ben daar eindverantwoordelijke. Verder stuur ik collega’s van alle zorgniveaus aan. Zoals andere verpleegkundigen, verzorgenden, stagiaires en leerlingen. Ik werk 36 uur en plan die tijd zelf in, wat veel vrijheid betekent. Ik bepaal zelf wat prioriteit heeft en natuurlijk is dat altijd de cliënt zelf. Ik neem de tijd voor persoonlijke gesprekken, heel belangrijk in dit beroep.”

Prachtig

Floor vervolgt: “Iedereen die zorg nodig heeft komt bij ons langs, denk aan jongeren die geopereerd zijn en zorg nodig hebben of jongeren die ernstig ziek zijn, kinderen met diabetes of een jong gezin waarvan de vader binnen korte tijd komt te overlijden. De ouder wordende cliënt is ook prachtig om mee te mogen werken, hun levenservaring is iets waar ik elke dag nog veel van leer en waarvan ik geniet. Ook hebben we veel mensen al jaren in zorg waar je dan bij blijft totdat zij komen te overlijden, dat proces is heel mooi om mee te mogen maken.

Als thuiszorgmedewerker fungeer je als klankbord, zo ben je er bijvoorbeeld ook voor een overbelaste mantelzorger. We nemen het complete plaatje mee en dus niet alleen de zorg voor de cliënt zelf. Als wijkverpleegkundige probeer ik alles in goede banen te leiden en proberen we de beste zorg op maat thuis te kunnen verlenen.”

Dankbaar

Dit vindt Floor het fijnste aan haar werk bij ActiVite: de vrijheid om zélf je agenda in te delen en dus prioriteit te geven aan wat écht belangrijk is. Floor: “Doordat ik de tijd kan nemen voor de mensen ontstaat er een heel speciale band. Men is dankbaar voor de aandacht en zorg, dat maakt de thuiszorg uniek.”

Floor is de spin in het web in de wijk en zowel cliënten als collega’s weten haar altijd te vinden als er problemen zijn. “Soms zijn er dingen waar ik tegenaan loop binnen het bedrijf, maar ik weet goed waar ik hiermee naartoe kan. Er wordt binnen ActiVite naar mij geluisterd en ik word betrokken bij het zoeken van een oplossing. Dat maakt het dat ik ook durf te komen met zaken waar ik tegenaan loop.”

ActiVite zoekt collega’s!

Wil jij ook graag werken in de thuiszorg? ActiVite heeft verschillende vacatures openstaan! Klik hier om alle vacatures te zien en solliciteer meteen.

Meer in deze categorie

Werken

Ga naar “Werken om de hoek: 5 x leuke vacatures in Leiden”

Werken om de hoek: 5 x leuke vacatures in Leiden

centrum
Ga naar “Joe! 5 x de leukste vacatures van deze week”

Joe! 5 x de leukste vacatures van deze week

fiets
Ga naar “Rianne zoekt collega’s voor een toffe baan: ‘Na mijn stage ben ik nooit meer weggegaan’”

Rianne zoekt collega’s voor een toffe baan: ‘Na mijn stage ben ik nooit meer weggegaan’

Aangeboden door VCK Travel

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “AH Verse pasta van € 4,38 voor € 2,19”

AH Verse pasta van € 4,38 voor € 2,19

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “CoolBest 0.33-1 liter van € 4,38 voor € 2,19”

CoolBest 0.33-1 liter van € 4,38 voor € 2,19

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Blokker wasmanden 35% korting”

Blokker wasmanden 35% korting

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Komkommer € 0,49”

Komkommer € 0,49

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Bourgini Waterkoker Cool Touch Digitaal – 1,5 liter van € 39,99 voor € 29,99”

Bourgini Waterkoker Cool Touch Digitaal – 1,5 liter van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Clientvertrouwenspersoon regio Leiden”

Clientvertrouwenspersoon regio Leiden

 • AKJ
 • Parttime
Ga naar “Facilitair Medewerker”

Facilitair Medewerker

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Taxichauffeurs regio Leiden”

Taxichauffeurs regio Leiden

 • Top Support Nederland BV
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Orderpicker regio Leiden”

Orderpicker regio Leiden

 • Manpower
 • Fulltime
Ga naar “Business Developer Specialist”

Business Developer Specialist

 • Checkmark Labrecruitment
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Bourbon Street Comedy Club”

Bourbon Street Comedy Club

 • Bourbon Street Leiden
 • 27 juli 2022

Topper