Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x (bij)baantjes waarvan elke Leidenaar er wel één heeft gehad

Door Amber Bakker 25 januari 2020

Iedereen wil op vakantie, nieuwe kleren kopen of ergens gezellig een drankje doen. Daar heb je wel iets voor nodig: geld. Hoe kom je daaraan? Werken. We hebben vijf (bij)baantjes op een rij gezet, die iedere Leidenaar wel een keer heeft gehad.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Folders bezorgen of krantenwijk lopen

Het bijbaantje waar alles mee begon: folders bezorgen of een krantenwijk lopen. Ouders waren hier meestal minder blij mee, zij zagen de bui al hangen. Het was leuk voor twee weken, maar daarna mochten pa en ma het vouwen en wegbrengen overnemen. Het leukste van dit baantje? Rondgaan met de nieuwjaarskaartjes, kon je het geld pas echt binnenharken.

Werken in de horeca

Leiden kent veel horecagelegenheden, deze plekken zijn altijd op zoek geweest naar personeel. In de bediening bij Annie’s, kamers schoonmaken in één van de Leidse hotels, of biertjes tappen in de Harmonie. Heel hard werken, soms tot in de late uurtjes, maar wat was het leuk.

Achter de kassa of vakken vullen

Na school of op de vrije zaterdag, even een paar uurtjes vakken vullen of achter de kassa zitten. Het twijfelen of je wel of geen ID-kaart moet vragen, mega rijen op de zaterdag en het dromen over fifo-vullen. Het fijne van dit baantje? Je mocht hier al werken op je vijftiende en op zondag werd je dubbel betaald.

Een sales job op straat

Het rad van de Staatsloterij loopt iedereen met een grote boog omheen, maar gratis Milka chocolade: dat willen we allemaal wel! Van de Haarlemmerstraat tot Leiden Centraal, je vindt ze overal: straatverkopers. Een echte studentenjob. Flexibel, goed betaald én altijd weer een uitdaging om die targets te halen. In de Leiden vind je dan ook veel van dit soort bedrijven: The Sales Unit, Pepperminds en Sales Factory. Voor dit baantje moet je wel kunnen tegen een beetje regen en kou.

Bezorger

Door weer en wind, hagel en regen zorgde jij ervoor dat iedereen werd voorzien van pizza’s of patatjes. In flats alle trappen op en af, hopend op wat extra fooi. Had jij niet het geluk van een scooter, maar moest je op de fiets? Dan hoefde je in ieder geval niet meer naar de sportschool, gespierde kuiten kreeg je gratis bij je (bij)baan.

Lees ook:

huisfeest

Party time! 7 x herkenbare situaties op een Leids huisfeestje

Drankspelletjes, muziek en gezelligheid: een huisfeest in de sleutelstad. Misschien heb je er weleen...
Edith Schippers Quintus

Wist je dat? 7 x deze BN’ers hebben bij een Leidse studentenvereniging gezeten

Veel bekende Nederlanders hebben gestudeerd in onze mooie sleutelstad. Maar wisten jullie dat een aa...
broodje

7 x types die je tegenkomt tijdens je nachtelijke snack in Leiden

Heb jij ook altijd honger na een nachtje dansen in de Next of de Nobel? Daar is maar één oplossing v...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Werken