Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Roos bezorgt pakketjes blijheid: ‘Ik heb jaren over dit idee gedroomd’

Door Carin van der Meij 9 oktober 2019

Een glimlach door de brievenbus, zo omschrijft Roos Bannenberg een pakketje blijheid. Sinds deze zomer is de 31-jarige Leidenaar een onderneming gestart in het versturen van pakketjes vol kleine cadeautjes. 

“Ik heb het altijd al leuk gevonden om pakketjes met kleinigheidjes samen te stellen,” steekt Roos van wal. “Ik gaf ze dan aan vrienden en familie, die altijd heel enthousiast reageerden.” Deze pakketjes ook echt verkopen, was al jaren een droom van de Leidenaar. “Ik dacht altijd: ooit wil ik hier een bedrijf van maken.”

Klassieke talen

Dat was niet de richting die Roos in eerste instantie op ging. Na haar studie in Leiden ging ze aan de slag als docent klassieke talen. Twee jaar geleden besloot de Leidse om als zzp’er verder te gaan. “Nog steeds als docent, maar ik ben vorig jaar stiekem begonnen met het opzetten van Pakketje Blijheid. Ik heb het bijna niemand verteld. Toen ik het bedrijf ook echt lanceerde deze zomer, waren veel bekenden dan ook verrast.” Nu is Roos dus naast docent, ook eigenaar van haar eigen bedrijf.

pakketje blijheid
Beeld: Pakketje Blijheid

Pakketje Blijheid

Bij Roos kun je een pakket vol kleine en unieke cadeautjes bestellen. “Je kunt informatie geven over de ontvanger en dan ga ik aan slag met het samenstellen van een pakket. Het zijn allemaal unieke cadeautjes, die je nergens anders kunt vinden. Zo kun je een zelfgekozen liedje uitkiezen voor de ontvanger en er zit altijd een handgeschreven kaartje bij.” Roos wil hiermee vooral de nadruk leggen op de waarde van het geven van een cadeau met een boodschap. “Ik vind dat bij een cadeautje de waarde niet zit in het geld, maar in de gedachte erachter. Ik probeer dan ook een pakketje zo persoonlijk mogelijk te maken.”

Bedrijfsnaam

De nieuwe ondernemer heeft niet lang hoeven nadenken over een bedrijfsnaam. “Die is eigenlijk heel spontaan gekomen. Jaren terug gaf ik een vriendinnetje een pakketje vol kleine cadeautjes. Tijdens het uitpakken moest ze lachen en vroeg ze: wat is dit? Ik zei toen heel spontaan: een pakketje blijheid! Vanaf dat moment wist ik dat dit de naam moest worden.”

Beeld: Pakketje Blijheid

Angst

Ondanks dat Pakketje Blijheid jarenlang een droom was, vond Roos de stap naar een eigen bedrijf wel erg spannend. “Het heeft best lang geduurd, omdat ik denk ik gewoon bang was. Dan dacht ik: Kan ik dit wel? Wat als ik de enige ben die dit idee leuk vindt? Ik heb op een gegeven moment tegen mijn man gezegd: ‘Ik wil aan het einde van de zomer een keuze maken. Wel of niet starten met Pakketje Blijheid’. Uiteindelijk heb ik besloten om een schop onder mijn eigen kont te geven en gewoon te gaan.”

Enthousiaste reacties

En dat bleek een goede beslissing. “Ik kreeg direct zoveel enthousiaste reacties, dat was echt wel heel leuk. Inmiddels heb ik ook al de eerste bestellingen gehad, zelfs van mensen die ik niet ken.” Het allermooiste vindt Roos de persoonlijke verhalen die ze binnenkrijgt. “Ik vind al die mooie verhalen het allerleukste tot nu toe. De één wil 50 jaar vriendschap vieren, de ander wil een pakketje sturen naar iemand die ziek is. Het is heel leuk om te zien dat mensen hun gevoel naar elkaar uit spreken.”

pakketje blijheid
Beeld: Pakketje Blijheid

Toekomst

De jonge ondernemer is net van start én vol mooie ideeën voor de toekomst. “Nu kan je alleen nog kiezen uit een groot of klein pakket, maar dit wil ik gaan uitbreiden met onder andere themapakketten. Het lijkt mij heel mooi om pakketten blijheid te maken voor mensen die in het ziekenhuis liggen of voor ouderen.” En waar ziet Roos zichzelf over een paar jaar? “Mijn droom is wel om Pakketje Blijheid te laten groeien. Ik zou graag een winkel willen openen, waar mensen hun pakketjes zelf kunnen samenstellen, maar ik wil ook alle producten duurzaam en fairtrade maken. Oh, en ik zou nog mijn eigen wenskaartenlijn willen.” Wij horen het al: nog genoeg inspiratie!

Lees ook:

Wij namen een kijkje in Dierentehuis Stevenshage en spraken directeur Nicolette: ‘Je moet hier leren loslaten’

Deze week hebben wij een wel heel erg bijzondere editie van onze rubriek 'Binnenkijken bij'. Althans...
Tostibanaan

Jeugdvrienden Gino, Noël en Ruben runnen een foodblog: ‘Het zijn alleen maar makkelijke recepten met maximaal zes ingrediënten’

Drie vrienden, één probleem: een plek waar je recepten kunt vinden met echt makkelijke en snel te be...