Ron (52) maakte door corona een carrièreswitch: ‘Mensen zijn verbaasd dat ik nu een reisadviesbureau ben gestart’

Aangeboden door Manyways2travel

Hing Ron van Dijk voor de coronacrisis nog aan het plafond van het theater om het licht en geluid te regelen, verzorgt hij tegenwoordig reisadviezen op maat. Hij runt sinds kort zijn reisadviesbureau: Manyways2travel.

“Of je nou alleen, met kinderen, met je partner, vrienden of met je familie reist, ik kan populaire bestemmingen aanbieden, maar dan met een bijzondere twist. Denk aan: lekker eten op plekken die je niet verwacht of met een local op pad. Ook al ga je naar een populaire bestemming, ik zoek dan juist de plekjes buiten de gebaande paden voor je op”, vertelt Ron. Heel fijn: Manyways2Travel richt zich ook op duurzaam reizen. Voorbeelden hiervan zijn: treinreizen en slapen op een ecologische wijngaard in Italië.

Aparte belevenissen

Ron helpt graag bij het uitzetten van reizen en vakanties voor mensen die daar geen tijd of zin in hebben of het gewoonweg niet kunnen. “Ik wil ze een speciale ervaring meegeven. Ik probeer dingen te verzinnen die origineel zijn. Daarom ben ik altijd op zoek naar bijzondere samenwerkingen. Zo heb ik nu goed contact met een weddingplanner – die in Canada een bijzondere trouwerij kan regelen – om aparte belevenissen te creëren. Wil je in dit prachtige land op een berg landen met een helikopter en een fantastisch feest met familie en vrienden vieren? Geen probleem! Ik verzorg dan de volledige reis en verblijf voor het koppel. En als je wilt, plan ik de rondreizen voor familie om de bruiloft heen.”

Passie voor vernieuwende reizen en toffe bestemmingen

Maar hoe komt een theatertechnicus nu in de reisbranche terecht? In maart 2020 dacht Ron eerst dat de coronaperiode van korte duur zou zijn. Maar na een periode thuiszitten, het huishouden regelen en voor zijn zoon zorgen, besloot hij om naar een loopbaancoach te gaan. Daar kwam uit de testen dat hij zelfstandig ondernemer wilde worden. “Een van mijn grootste passies is vernieuwende reizen en toffe bestemmingen verzinnen voor mijn gezin, vrienden en familie. Dus ik besloot voor mezelf te beginnen en reizen voor anderen te bedenken en organiseren.”

Goed geïnformeerd op reis

“Zodra ik aan mensen vertel dat ik in coronatijd reisadviseur ben geworden, kijken ze me heel raar aan”, vertelt Ron. “Maar ik zie juist nu veel mogelijkheden. Mensen snakken naar reizen, maar missen de juiste informatie. Om de twijfel weg te nemen bij mensen, geef ik naast reisadvies over mogelijke bestemmingen ook informatie over goede annuleringsverzekeringen die je kunt afsluiten. Vaak is je huidige verzekering al goed genoeg. En doordat er steeds meer mensen beschermd zijn tegen het coronavirus, gaan er binnenkort in Europa veel landen open. Dit betekent dat we straks weer meer naar het buitenland kunnen reizen.”

(Lees verder onder een reisfoto van Ron)

Manyways2travel kantoor

Bijzondere plekjes in Nederland

Ron biedt ook reizen binnen Nederland aan en heeft al veel mooie plekjes gevonden om te bezoeken. “In Noord-Brabant heb je bijvoorbeeld mooie pittoreske plaatsen, waar je de Zuiderwaterlinie en forten kunt bezoeken. In Limburg kun je de prachtige grotten bewonderen en de Waddeneilanden zijn ook erg bijzonder. Om daar te komen, moet je met de boot reizen. Zodra je op een boot stapt, heb je al een vakantiegevoel.”

Niet stil kunnen zitten

Naast het uitstippelen van reizen bouwt Ron ook websites, helpt andere ondernemers met opstarten en blijft hij in contact met mensen uit de theater- en evenementenwereld. “Ik kan niet stilzitten. Ik ben absoluut geen 9-tot-5-mens, dus ik heb afwisseling nodig. Daarom heb ik behalve Manyways2travel ook Manyways2work (theater en events) en Manyways2create (websites bouwen).”

Toekomstdroom om Leiden te promoten

“Naast mijn andere activiteiten, wil me ook graag op toerisme binnen Leiden richten. Ik ben geen geboren Leidenaar, maar al wel meer dan 30 jaar een trotse inwoner. Daarom vind ik het superleuk om Leiden te promoten. Het zou dus zomaar kunnen dat ik leuke activiteiten in combinatie met bijzondere plekken om te overnachten ga organiseren in de toekomst. Op dit moment hebben de lokale bedrijven het zwaar en daarom wil ik mijn steentje bijdragen in het promoten van de regionale middenstand.”

Manyways2travel is aangesloten bij VvKR. “Dat is een brancheorganisatie voor de kleinere reisorganisaties. Je komt alleen bij deze club als je goed verzekerd bent en je garantiebepalingen op orde zijn. Zo kom ik ook in contact met andere kleine reisorganisaties. En verzinnen we samen nieuwe ideeën voor de toekomst.”

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Hee jij daar! indebuurt zoekt freelance online redacteuren”

Hee jij daar! indebuurt zoekt freelance online redacteuren

Ga naar “Werken dicht bij huis! 5 x vacatures in Leiden”

Werken dicht bij huis! 5 x vacatures in Leiden

HEMA Haarlemmerstraat
Ga naar “Op zoek naar een nieuwe uitdaging? 7 x de leukste vacatures van de week”

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? 7 x de leukste vacatures van de week

vacatures

In onze gids

Ga naar “Manda Brasa: Brazilian Snacks & Sweets”

Manda Brasa: Brazilian Snacks & Sweets

 • Kopperwetering 1a 04
 • Restaurants en horeca

Nu geopend

Ga naar “Candle Time”

Candle Time

 • Beatrixstraat 1
 • Winkelen

Nu geopend

Ga naar “byma.”

byma.

 • Bizetpad 1
 • Vintage

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “10% extra korting op alle proefpakketten”

10% extra korting op alle proefpakketten

 • Aware Pet Products
 • Geldig t/m 6 juli 2021
Aware Pet Products

Topper

Ga naar “Solar buitendouche € 89,99”

Solar buitendouche € 89,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 20 juni 2021
Ga naar “Alle Heteluchtfriteuses 20% korting”

Alle Heteluchtfriteuses 20% korting

 • Blokker
 • Geldig t/m 20 juni 2021
Ga naar “Ben & Jerry’s Caramel Chew Chew, Cookie Dough of Baked Alaska van € 5,12 voor € 2,56”

Ben & Jerry’s Caramel Chew Chew, Cookie Dough of Baked Alaska van € 5,12 voor € 2,56

 • Hoogvliet
 • Geldig t/m 22 juni 2021
Ga naar “Grolsch, Amstel of Warsteiner pils krat van € 17,29 voor € 8,99”

Grolsch, Amstel of Warsteiner pils krat van € 17,29 voor € 8,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 juni 2021

Vacatures

Ga naar “Frontoffice medewerker m/v bij City Hotel Rembrandt”

Frontoffice medewerker m/v bij City Hotel Rembrandt

 • City Hotel Rembrandt
 • Parttime
City Hotel Rembrandt Leiden

Topper

Ga naar “Commercieel redacteur indebuurt Leiden (tijdelijk)”

Commercieel redacteur indebuurt Leiden (tijdelijk)

 • indebuurt Leiden
 • Fulltime/Parttime
indebuurt google computer laptop werken

Topper

Ga naar “Office Manager”

Office Manager

 • Stichting Studiebegeleiding Leiden
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Servicedesk HRM – Servicepunt71”

Medewerker Servicedesk HRM – Servicepunt71

 • Servicepunt71
 • Fulltime
Ga naar “Consultant Arbo & Verzuim”

Consultant Arbo & Verzuim

 • Matchpartner
 • Fulltime/Parttime