Ron (52) maakte door corona een carrièreswitch: ‘Mensen zijn verbaasd dat ik nu een reisadviesbureau ben gestart’

Aangeboden door Manyways2travel

Hing Ron van Dijk voor de coronacrisis nog aan het plafond van het theater om het licht en geluid te regelen, verzorgt hij tegenwoordig reisadviezen op maat. Hij runt sinds kort zijn reisadviesbureau: Manyways2travel.

“Of je nou alleen, met kinderen, met je partner, vrienden of met je familie reist, ik kan populaire bestemmingen aanbieden, maar dan met een bijzondere twist. Denk aan: lekker eten op plekken die je niet verwacht of met een local op pad. Ook al ga je naar een populaire bestemming, ik zoek dan juist de plekjes buiten de gebaande paden voor je op”, vertelt Ron. Heel fijn: Manyways2Travel richt zich ook op duurzaam reizen. Voorbeelden hiervan zijn: treinreizen en slapen op een ecologische wijngaard in Italië.

Aparte belevenissen

Ron helpt graag bij het uitzetten van reizen en vakanties voor mensen die daar geen tijd of zin in hebben of het gewoonweg niet kunnen. “Ik wil ze een speciale ervaring meegeven. Ik probeer dingen te verzinnen die origineel zijn. Daarom ben ik altijd op zoek naar bijzondere samenwerkingen. Zo heb ik nu goed contact met een weddingplanner – die in Canada een bijzondere trouwerij kan regelen – om aparte belevenissen te creëren. Wil je in dit prachtige land op een berg landen met een helikopter en een fantastisch feest met familie en vrienden vieren? Geen probleem! Ik verzorg dan de volledige reis en verblijf voor het koppel. En als je wilt, plan ik de rondreizen voor familie om de bruiloft heen.”

Passie voor vernieuwende reizen en toffe bestemmingen

Maar hoe komt een theatertechnicus nu in de reisbranche terecht? In maart 2020 dacht Ron eerst dat de coronaperiode van korte duur zou zijn. Maar na een periode thuiszitten, het huishouden regelen en voor zijn zoon zorgen, besloot hij om naar een loopbaancoach te gaan. Daar kwam uit de testen dat hij zelfstandig ondernemer wilde worden. “Een van mijn grootste passies is vernieuwende reizen en toffe bestemmingen verzinnen voor mijn gezin, vrienden en familie. Dus ik besloot voor mezelf te beginnen en reizen voor anderen te bedenken en organiseren.”

Goed geïnformeerd op reis

“Zodra ik aan mensen vertel dat ik in coronatijd reisadviseur ben geworden, kijken ze me heel raar aan”, vertelt Ron. “Maar ik zie juist nu veel mogelijkheden. Mensen snakken naar reizen, maar missen de juiste informatie. Om de twijfel weg te nemen bij mensen, geef ik naast reisadvies over mogelijke bestemmingen ook informatie over goede annuleringsverzekeringen die je kunt afsluiten. Vaak is je huidige verzekering al goed genoeg. En doordat er steeds meer mensen beschermd zijn tegen het coronavirus, gaan er binnenkort in Europa veel landen open. Dit betekent dat we straks weer meer naar het buitenland kunnen reizen.”

(Lees verder onder een reisfoto van Ron)

Manyways2travel kantoor

Bijzondere plekjes in Nederland

Ron biedt ook reizen binnen Nederland aan en heeft al veel mooie plekjes gevonden om te bezoeken. “In Noord-Brabant heb je bijvoorbeeld mooie pittoreske plaatsen, waar je de Zuiderwaterlinie en forten kunt bezoeken. In Limburg kun je de prachtige grotten bewonderen en de Waddeneilanden zijn ook erg bijzonder. Om daar te komen, moet je met de boot reizen. Zodra je op een boot stapt, heb je al een vakantiegevoel.”

Niet stil kunnen zitten

Naast het uitstippelen van reizen bouwt Ron ook websites, helpt andere ondernemers met opstarten en blijft hij in contact met mensen uit de theater- en evenementenwereld. “Ik kan niet stilzitten. Ik ben absoluut geen 9-tot-5-mens, dus ik heb afwisseling nodig. Daarom heb ik behalve Manyways2travel ook Manyways2work (theater en events) en Manyways2create (websites bouwen).”

Toekomstdroom om Leiden te promoten

“Naast mijn andere activiteiten, wil me ook graag op toerisme binnen Leiden richten. Ik ben geen geboren Leidenaar, maar al wel meer dan 30 jaar een trotse inwoner. Daarom vind ik het superleuk om Leiden te promoten. Het zou dus zomaar kunnen dat ik leuke activiteiten in combinatie met bijzondere plekken om te overnachten ga organiseren in de toekomst. Op dit moment hebben de lokale bedrijven het zwaar en daarom wil ik mijn steentje bijdragen in het promoten van de regionale middenstand.”

Manyways2travel is aangesloten bij VvKR. “Dat is een brancheorganisatie voor de kleinere reisorganisaties. Je komt alleen bij deze club als je goed verzekerd bent en je garantiebepalingen op orde zijn. Zo kom ik ook in contact met andere kleine reisorganisaties. En verzinnen we samen nieuwe ideeën voor de toekomst.”

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Bioscopen Leiden blikt vooruit: ‘Het jaar 2023 zit bomvol pareltjes’”

Bioscopen Leiden blikt vooruit: ‘Het jaar 2023 zit bomvol pareltjes’

Ga naar “Dit zijn de beste oliebollen van Nederland: Nico is voor de derde keer winnaar van de oliebollentest”

Dit zijn de beste oliebollen van Nederland: Nico is voor de derde keer winnaar van de oliebollentest

Aangeboden door Oliebollenkraam Nico Sterrenberg

Ga naar “Knallend het nieuwe jaar in? Hier krijg je gratis vuurwerk bij jouw bestelling”

Knallend het nieuwe jaar in? Hier krijg je gratis vuurwerk bij jouw bestelling

Aangeboden door BlaXX Vuurwerk

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Nescafé Dolce Gusto of Starbucks koffiecups van € 5,69 voor € 3,39”

Nescafé Dolce Gusto of Starbucks koffiecups van € 5,69 voor € 3,39

 • Dirk
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Alle A-merk mondverzorging* van € 3,98 voor € 1,99”

Alle A-merk mondverzorging* van € 3,98 voor € 1,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “CHOCOMEL 1+1 gratis”

CHOCOMEL 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “AARDAPPELEN 1+1 gratis”

AARDAPPELEN 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “HEINEKEN PILS BLIK OF BRAND SPECIAALBIEREN 2e halve prijs*”

HEINEKEN PILS BLIK OF BRAND SPECIAALBIEREN 2e halve prijs*

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting”

Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting

 • De Klerk
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Fulltime verkoper”

Fulltime verkoper

 • Budget Home Store XL Zoeterwoude
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Medewerker Facilitaire Dienst”

Medewerker Facilitaire Dienst

 • Universiteit Leiden
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023