Ramon en Stefan hebben een eigen kledingmerk: ‘Onze persoonlijkheden zitten erin’

Links zie je Stefan en rechts Ramon

Toen Leidenaar Ramon Delgado en Oegstgeestenaar Stefan van Ruijven elkaar drie jaar geleden ontmoetten, ontstond een toffe vriendschap. Onder genot van een wijntje bij De Parade kwam het idee op om een eigen modemerk voor mannen te starten en dit is afgelopen jaar gelukt.

Dat idee kwam door de kleding van de mensen bij het theaterfestival. “We dachten: dat kan anders. Meer kleur, creatiever…”, vertelt Ramon. Wat begon als een geintje werd al snel een idee voor een serieus modemerk. Afgelopen november is de website van het eigen modemerk van Ramon en Stefan live gegaan, met de naam OUTRGS.

Uitbundig, schitterend en extravagant

“Je spreekt de naam uit als: outrageous.” De betekenissen van dat woord ‘uitbundig’, ‘schitterend’ en ‘extravagant’, past goed bij het modemerk. Stefan en Ramon willen net even anders zijn dan de mainstream herenmode. Ramon heeft bijvoorbeeld vaak apartere keuzes qua kledingstijl. Denk aan diepe halsen, grove structuur en Stefan houdt meer van overhemden met leuke printjes. “In de kleding die we hebben laten ontwerpen zie je daarom altijd onze persoonlijkheden terug”, vertelt Stefan.

Vriendelijk voor het milieu

“De uitwerking van ons idee startte in april 2020”, vertelt Ramon. “De collectie wordt door ons verzonnen en daarna uitgewerkt. We wilden graag een milieuvriendelijk kledingmerk en daarom kozen we ervoor om de kledinglijn in Portugal te produceren, met zo min mogelijk transport. Daarnaast maken we gebruik van duurzaam materiaal en gebruiken we alleen ecologische, organische of gerecyclede stoffen.”

Ik houd ervan om er een beetje apart bij te lopen. In de winkelstraten zie je toch veel dat iedereen er hetzelfde bij loopt qua kleding door de grote modebedrijven.

Omdat het modemerk OUTRGS net nieuw is, hebben Ramon en Stefan nu ander werk naast het modemerk. Stefan: “Ik werk nu nog als fotograaf. Ik adviseer modellen en leg ze vast voor hun portfolio. Een eigen modemerk was altijd al mijn droom.”

“Ik deed voorheen veel inkoop en marketing voor internationale bedrijven, maar ik had vroeger al veel met mode”, vertelt Ramon. “Ik houd ervan om er een beetje apart bij te lopen. In de winkelstraten zie je toch veel dat iedereen er hetzelfde bij loopt qua kleding door de grote modebedrijven.” Hij probeerde eerder al eens om een surf-T-shirtsmerk op te starten. “Maar dat was in een tijd zonder internet veel moeilijker. Natuurlijk is het nog altijd moeilijk om je plekje te veroveren tussen alle modemerken, maar wij geloven erg in ons merk.”

Favoriete kleding van de mannen

Stefan: “Door zijn achtergrond regelt Ramon alles met cijfers, content en marketing. Ik fotografeer, regel de locaties van de shoots en de modellen. Die expertises komen dus goed van pas. Omdat we onze creaties maken, lopen we beiden graag in onze eigen kleding. De stoffen zijn heel zacht, de favo trui van Ramon is de groene uit de collectie. Die van mij is een overhemd van een fijne stof met een originele print. Van mooie kleding krijg je vanzelf een glimlach op je gezicht.”

Shootlocatie: de Burcht

Leiden wordt veel als achtergrond gebruikt voor de foto’s van OUTRGS. “En een van de shootlocaties moest echt de Burcht zijn, omdat dit het hart van Leiden is én een prachtige, historische plek”, vertelt hij.

(Lees verder onder de post)

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie instellingen

Het allerleukste om te doen

“Het allerleukste om te doen is het bedenken van nieuwe items en het vormgeven van de website”, vindt Ramon. Stefan vindt het merk tot leven zien komen het gaafste. “Eigenlijk het hele proces van het begin tot het einde: kleding ontwerpen, modellen zoeken, locaties vinden en foto’s maken.”

Dromen voor de toekomst

Op dit moment ligt de focus op meer bekendheid en het uitbreiden van de collectie, maar Ramon en Stefan hebben veel dromen voor de toekomst. “Dan willen we graag in de winkels liggen, met als eerste start in Leiden. En hoe tof zou het zijn om een eigen OUTRGS-winkel te openen?”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Jurist Zoë (31) knapt in haar vrije tijd meubels op: ‘Het meeste leerde ik van mijn vader’”

Jurist Zoë (31) knapt in haar vrije tijd meubels op: ‘Het meeste leerde ik van mijn vader’

Ga naar “Bas (56) maakt bowlingballen op maat: ‘Er zijn in Nederland maar 6 mensen die dit werk doen.’”

Bas (56) maakt bowlingballen op maat: ‘Er zijn in Nederland maar 6 mensen die dit werk doen.’

Ga naar “Olaf opent cocktailbar in Leiden: ‘Het was een sprong in het diepe’”

Olaf opent cocktailbar in Leiden: ‘Het was een sprong in het diepe’

Aangeboden door Qredits

bar olaf qredits

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Pantoffels 36/37 t/m 40/41 € 19,99”

Pantoffels 36/37 t/m 40/41 € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Palmolive douche 250 ml van € 18,48 voor € 5”

Palmolive douche 250 ml van € 18,48 voor € 5

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “ELSTAR APPELS Per kilo € 1,00”

ELSTAR APPELS Per kilo € 1,00

 • Geldig t/m 1 november 2022

Vacatures

Ga naar “Badkamer adviseur”

Badkamer adviseur

 • Sanidirect Leiderdorp B.V.
 • Fulltime
Vacature SaniVacature Sani

Topper

Ga naar “Junior Elektromonteur”

Junior Elektromonteur

 • RECO
 • Fulltime
Junior-Elektromonteur-BuitendienstJunior-Elektromonteur-Buitendienst

Topper

Agenda

Ga naar “Herfstnaaidagen voor kids en tieners”

Herfstnaaidagen voor kids en tieners

 • Atelier Kleurstof
 • 26 oktober 2022

Topper