Olaf opent cocktailbar in Leiden: ‘Het was een sprong in het diepe’

Aangeboden door Qredits

bar olaf qredits

Al op de middelbare school had Olaf Kluivers een bijzondere droom die anders was dan anderen. Zijn klasgenoten wilden later architect, bioloog of basketballer worden. Hij niet. Olaf wilde kroegbaas worden. Met hulp voor startende ondernemers van Qredits is zijn droom uitgekomen: Bar Olaf is dé nieuwe bar van Leiden. “Al mijn passies komen hier samen.”

Bar Olaf en de Hooykist

Tientallen jaren was restaurant de Hooykist een begrip in Leiden. Tot de eigenaar besloot dat het tijd was voor een nieuw levenspad. Het nieuws kwam bij Olaf terecht en hij hoefde niet lang na te denken: “Het was wel een sprong in het diepe, maar toch wilde ik het gelijk overnemen.” De laatste lockdown was namelijk nog niet volledig voorbij. Tóch durfde Olaf het avontuur van Bar Olaf aan. “Het pand is fantastisch, de timing was perfect. Alles viel samen. Als zoiets op je pad komt, moet je ervoor gaan.”

Een mooi begin met Qredits

Olaf is niet van het halve werk. Daarom maakte hij een uitgebreid ondernemersplan met een prognose. Ook had hij al een coronabuffer klaarliggen voor noodgevallen. Maar bij banken hoefde hij niet aan te kloppen. “Horecafinanciering is niet interessant voor ze. Nu al helemaal niet.” Via een adviesbureau kwam hij in contact met Qredits. “De adviseur Lennaert was de enige die me niet meteen afkeurde. Bij Qredits kijken ze naar de persoon achter het plan, en hielpen me met een zakelijk krediet.” Ook kreeg Olaf feedback op zijn plannen. “Ze denken op veel fronten met je mee bij Qredits.”

Tekst gaat door onder de afbeelding >

Cocktails en meer

Jarenlang werkte Olaf in de horeca en aanverwante branches. Hij kan niet alleen cocktails maken als geen ander, hij geeft ook les. “Al mijn passies komen samen in deze zaak.” Geen wonder dus dat Bar Olaf in eerste instantie een cocktailbar is, maar je kunt er ook smullen van lekkere hapjes om te delen of te combineren tot een volwaardige maaltijd. Geen zin in een cocktail? Er staan ook speciaalbiertjes, wijnen en virgin cocktails op de kaart.

Iedereen mag zich welkom voelen bij Bar Olaf. Daarom vind je op de kaart zowel vis en vlees als vega en vegan gerechten. “Daarom zien we nu al dat allerlei soorten gasten hier aanschuiven. We krijgen de leukste reacties”, vertelt Olaf. “De steak frites petite doet het goed: een miniversie van het bekende gerecht. Maar ook de gepofte aardappel met pulled jackfruit is geliefd.”

Tekst gaat door onder de afbeelding >

Plannen voor de toekomst

Olaf wil niet op de zaken vooruit lopen. Toch ziet hij een tweede bar in de toekomst wel zitten. “Soms fiets ik door Leiden en zie ik een pand waar ik gelijk een idee bij krijg. Een bar met allerlei soorten bier en kroketten bijvoorbeeld. Maar ook een tweede cocktailbar lijkt me heel gaaf.” Voor nu wil hij gewoon dat Bar Olaf een succes wordt. Olaf wil ook graag met zijn team van getalenteerde bartenders aan wedstrijden mee te doen.

“Ik heb tegen mijn vrouw gezegd dat als het lukt om van deze bar in drie jaar een succes te maken, ik over een volgende zaak ga nadenken”, vertelt Olaf. Gelukkig is zij nog altijd heel enthousiast. En daar is Olaf maar al te blij mee. “Stiekem heeft ze behoorlijk veel geholpen in de bar. Als ik haar niet had, waren we nu niet open.” Zou Olaf nog eens gebruik maken van de diensten van Qredits in te toekomst? “Als ik weer nieuwe plannen heb, klop ik bij ze aan.”

Over Qredits

Coaching, training en krediet. Dat is Qredits. Een springplank voor starters, een buddy voor beginners en een vliegwiel voor blijvers. Oftewel; Qredits is er voor startende ondernemers én bestaande ondernemers. In alle branches. Of je nou een eigen bakkerij begint, zzp-er in de bouw bent, of je toko wilt uitbreiden; het begint bij ondernemen. En ondernemen begint bij Qredits.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Chu Tran maakt Vietnamees streetfood: ‘Van een hapje tot uitgebreid buffet’”

Chu Tran maakt Vietnamees streetfood: ‘Van een hapje tot uitgebreid buffet’

Aangeboden door Qredits

da lat cuisine
Ga naar “Edwin runt een spellenwinkel in de stad: ‘Ik geef graag advies en help je het leukste spel vinden’”

Edwin runt een spellenwinkel in de stad: ‘Ik geef graag advies en help je het leukste spel vinden’

Aangeboden door Unbox Now

Edwin De Vliegershop
Ga naar “Jurist Zoë (31) knapt in haar vrije tijd meubels op: ‘Het meeste leerde ik van mijn vader’”

Jurist Zoë (31) knapt in haar vrije tijd meubels op: ‘Het meeste leerde ik van mijn vader’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Page toiletpapier van € 5,99 voor € 2,99”

Page toiletpapier van € 5,99 voor € 2,99

  • Dirk
  • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “Robijn vloeibaar wasmiddel of caps van € 22,47 voor € 7,49”

Robijn vloeibaar wasmiddel of caps van € 22,47 voor € 7,49

  • Hoogvliet
  • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50”

Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 4 december 2022