Van taxichauffeur naar eigen modellenbureau, Miranda deed het: ‘Niet denken, maar doen!’
Deze week in onze rubriek 'Ondernemer uitgelicht' horen wij het super interessante verhaal van de Leidse Miranda. Zij werkte jarenlang...
Deze week hebben wij een ‘Ondernemer uitgelicht’ om je vingers bij af te likken. Namelijk taartenbakker Meggie. Zij heeft een eigen bedrijf in Leiden en daar wilden wij alles over weten.
Natuurlijk beginnen wij het interview met een voorstelrondje. Want wie hebben wij eigenlijk voor ons? ”Mijn naam is Meggie, ik ben 32 jaar en ik woon inmiddels zo’n acht jaar in Leiden. Ik ben getrouwd en heb een dochtertje van vier jaar. Hiervoor woonde ik in Rotterdam, daar heb ik de kunstacademie gedaan. Nadat ik daar afstudeerde, ben ik Russisch gaan studeren in Leiden. Ik heb een tijdje in Rusland gewoond en toen ik terugkeerde besloot ik het over een hele andere boeg te gooien: ik ging taarten bakken!”
Dan komen we meteen op onze tweede vraag. Hoe is Meggie haar bedrijf begonnen? ”Eigenlijk bak ik al van jongs af aan taarten. Ik word daar erg blij van en heb verschillende bak- en decoreercursussen gevolgd. In de eerste instantie bakte ik vooral op verzoek van vrienden. Op een gegeven moment dacht ik: laat ik eens kijken of ik buiten mijn vrienden en familie, ook andere mensen blij kan maken met mijn taarten.” Dat bleek een succes! In 2016 startte Meggie officieel haar bedrijf ‘Altijd een taartje’.
Meggie’s specialiteit is gedecoreerde taarten met marsepein. Ze maakt alles zelf: de vulling, de decoraties… Daar gaat natuurlijk behoorlijk wat tijd in zitten. ”Een gemiddelde taart kost zo’n 10 tot 18 uur om te maken. Sommige taarten hebben mij zelfs 80 uur gekost.” Meggie vindt het ontzettend leuk om haar creativiteit in haar gebak kwijt te kunnen: ”Ik houd niet van massaproductie, daarom stem ik elke taart af op de wens van de klant. Ook houd ik erg van details. Als iemand mij bijvoorbeeld vraagt een bepaald tekenfilmfiguur of dier na te maken, dan wil ik dat deze ook echt precies lijkt. Ik ben wel een beetje een perfectionist.”
Wij zijn benieuwd of Meggie ook wel eens hele vreemde verzoeken krijgt. ”Nee, dat valt nog mee. Ik heb nog geen bestellingen van vrijgezellenfeesten gekregen,” antwoordt ze lachend. ”Wat mij wel opvalt is dat taarten heel trendgevoelig zijn. Zo heb ik een periode lang taarten met brandweerwagens gemaakt en een andere keer juist weer heel veel taarten met dieren. Er is altijd weer iets anders in de mode.”
Aan elke taart die Meggie maakt, heeft ze hard gewerkt. Wij zijn wel benieuwd op welke taart ze het meest trots is. ”Ik heb mijn eigen bruidstaart gemaakt. Dat was natuurlijk wel heel bijzonder. Hij had zes lagen en was versierd met puzzelstukjes en bloemetjes.” Meggie is ook blij als ze een hele originele taart bedenkt. ”Ik heb een keer een kraamtaart gemaakt met een kasteel dat half roze en half blauw was. Heel anders dan de babytaarten die je normaal ziet.”
Het bedrijf van Meggie heet Altijd een taartje, maar hoe zit dat met haar eigen smaak? Komen die taarten – nu ze professional is – haar neus nog niet uit? ”Vroeger aten wij thuis echt elke dag een taart. Ik kon dat wel hebben, maar mijn man begon een beetje dik te worden,” vertelt Meggie lachend. ”Toen zijn we thuis een beetje gaan minderen. Ik moet zelf sinds een tijdje ook glutenvrij eten. Dat is soms wel lastig, maar ook wel weer vernieuwend. Ik ben nu echt een kei in het maken van allergieproof taarten!”
In onze gids
Nu gesloten
Nu gesloten
Nu gesloten
Populaire rubrieken