Marcella (43) heeft samen met Mourad een eigen pizzeria: ‘We leerden het vak bij mijn ouders’

Mourad en Marcella in Farina

Marcella is opgegroeid in de restaurants van haar ouders. Ze speelde als kind al het liefste ‘restaurantje’ door in een zaal achter het restaurant tafels te dekken en bestellingen ‘op te nemen’. Samen met haar man Mourad (42) is ze twee jaar geleden Farina begonnen in de Stevenshof. Lees hier haar ondernemersverhaal.

Het was een meisjesdroom van Marcella om zelf een restaurant te beginnen. “Als kind speelde ik vanaf 1977 in meerdere restaurants van mijn ouders. Ik ging mee inkopen doen en was dol op de gasten. Ik vond het toen al heerlijk om families te leren kennen en te zien hoe hun kinderen steeds groter worden.”

Met de paplepel ingegoten

Meer dan twintig jaar werkten Leidenaren Marcella en Mourad al samen in het restaurant van haar Sardijnse vader en Katwijkse moeder in Leiden. “We leerden deeg draaien, brood bakken en sauzen maken”, vertelt Marcella. “Alles volgens authentiek familierecept. Vanaf 2005 werd ik samen met mijn broer en zus eigenaar van ons familiebedrijf. Mijn broer zit nog in dat familiebedrijf. Mijn zus is inmiddels een andere pizzeria in Alphen aan den Rijn begonnen. Mourad en ik begonnen twee jaar geleden met Farina.”

Een restaurant in de Stevenshof

Ze besloten toen om een Italiaans restaurant te openen in de Stevenshof. Marcella en Mourad kozen voor deze wijk, omdat ze in de Stevenshof gingen wonen en door een vriendin op dit pand werden gewezen. “Een restaurant in de Stevenshof openen, was best spannend. Dat was anders dan in de binnenstad. Een andere cultuur. Na drie maanden verbouwen gingen we open. Eerst keken de mensen hier nog de kat uit de boom, maar toch sloten ze ons – na een tijdje – in hun hart. Vanaf dat moment kwam het goed. Er ontstond mond-tot-mond reclame en nu weten mensen ons te vinden aan het Alexandrine Tinneplein.”

Hun dochter (18) werkt ook in het restaurant en hun zoon (14) (nog) niet.

Puur eten

Marcella eet nog bijna iedere dag pizza of pasta. De naam Farina betekent dan ook meel. “Meel is waar het allemaal om draait bij het maken van een pizza”, vertelt Marcella. “Ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen! Maar als we vrij zijn, gaan we (normaal gesproken) uit eten. Dan proberen we steeds iets nieuws uit van de wereldkeuken. Mijn gezin vindt alles lekker: Surinaams, Marokkaans, maar ook gewoon Hollands. Als het eten maar puur is, want de Sardijnse keuken is niet bewerkt. Olijfolie, zeezout, rozemarijn en meer komt er bijna niet bij kijken.”

Gasten blij maken

Naast lekker eten, houdt Marcella ook van vakanties. “Ik houd van hard werken, maar ik wil graag wat meer rust vinden in de hectiek. In mijn vrije tijd ontspan ik wel heel graag. Normaal gesproken gaan we ieder jaar naar Sardinië. We gaan dan naar het strand, uit eten en op familiebezoek. Dat is nu een groot gemis in deze periode van corona. Maar wat ik vooral mis, is het blij maken van onze gasten. Dát vind ik het allerleukste. Ook de rol als gastvrouw mis ik. Het contact is nu anders door het afhalen en bezorgen.”

Toekomst

Het interieur van het restaurant is gezellig met okergeel, groen en behalve aan een paar tafeltjes kun je ook aan de bar zitten, rondom de pizzaoven. Maar Marcella heeft nog wel dromen voor de toekomst van het restaurant. “Ik wil alleen nog een mooi, groen terras, waar je van ons eten kunt genieten. Mét een plek waar kinderen kunnen spelen.”

Farina Pizza

Alexandrine Tinneplein 2, 2331 PN Leiden

Nu gesloten

Meer informatie

Lees ook:

Farina Pizza

Alexandrine Tinneplein 2, 2331 PN Leiden

Nu gesloten

Meer informatie

Farina Pizza

Alexandrine Tinneplein 2, 2331 PN Leiden

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Achter de gesloten deuren van De Twee Spieghels: ‘De plannen voor een mini-Leidse Jazzweek liggen klaar’”

Achter de gesloten deuren van De Twee Spieghels: ‘De plannen voor een mini-Leidse Jazzweek liggen klaar’

Colin van Gestel-Messiaen
Ga naar “Nieuwe banen op de markt! 5 x op deze vacatures kun je nu solliciteren”

Nieuwe banen op de markt! 5 x op deze vacatures kun je nu solliciteren

Ga naar “Mark (26) heeft een kaaswinkel in Leiden: ‘Ik krijg regelmatig bestellingen uit Duitsland’”

Mark (26) heeft een kaaswinkel in Leiden: ‘Ik krijg regelmatig bestellingen uit Duitsland’

In onze gids

Ga naar “Leiden Made”

Leiden Made

  • Haarlemmerstraat 181
  • Winkelen
  • 10:00 - 17:00

Nu geopend

Ga naar “JUICED”

JUICED

  • Hoogstraat 5
  • Juice bars
  • 10:00 - 17:00
JUICED

Nu geopend

Ga naar “Glibr.co”

Glibr.co

  • Gerrit Kasteinstraat 68
  • Kledingwinkels
  • 09:00 - 15:00
Glibr.co Guido kleding

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Alle A-merk gekoelde vleesvervangers van € 5,38 voor € 2,69”

Alle A-merk gekoelde vleesvervangers van € 5,38 voor € 2,69

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Verstegen kruiden en specerijen van € 4,38 voor € 2,19”

Verstegen kruiden en specerijen van € 4,38 voor € 2,19

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Alle A-merk gekoelde plantaardige alternatieven voor kaas en zuivel van € 4,18 voor € 2,09”

Alle A-merk gekoelde plantaardige alternatieven voor kaas en zuivel van € 4,18 voor € 2,09

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “AH Italiaanse roerbakgroente en Chinese en Thaise wokgroente 400 gram van € 3,58 voor € 1,79”

AH Italiaanse roerbakgroente en Chinese en Thaise wokgroente 400 gram van € 3,58 voor € 1,79

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Dekbedovertrek Bilbao van € 21,99 voor € 10,99”

Dekbedovertrek Bilbao van € 21,99 voor € 10,99

  • Leen Bakker
  • Geldig t/m 14 maart 2021

Vacatures

Ga naar “Medewerkers voor op de markt in de verkoopwagen gevraagd!”

Medewerkers voor op de markt in de verkoopwagen gevraagd!

  • De Leidsche Vleeschhouwerij
  • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Medewerker sorteerhal”

Medewerker sorteerhal

  • Carriere Uitzendbureau
  • Fulltime
Ga naar “Proefdierverzorger”

Proefdierverzorger

  • Universiteit Leiden
  • Parttime
Ga naar “Chauffeur grootrijbewijs”

Chauffeur grootrijbewijs

  • WerkTalent
  • Fulltime
Ga naar “Operator voedingsmiddelen”

Operator voedingsmiddelen

  • WerkTalent
  • Fulltime