Achter de gesloten deuren van de Leidse Lente: ‘Alles wat je hebt opgebouwd, glipt weg’
Diana is de eigenaresse van galerie en café/restaurant de Leidse Lente. Een culturele hotspot waar het normaal gesproken bruist. Waar...
Marcella is opgegroeid in de restaurants van haar ouders. Ze speelde als kind al het liefste ‘restaurantje’ door in een zaal achter het restaurant tafels te dekken en bestellingen ‘op te nemen’. Samen met haar man Mourad (42) is ze twee jaar geleden Farina begonnen in de Stevenshof. Lees hier haar ondernemersverhaal.
Het was een meisjesdroom van Marcella om zelf een restaurant te beginnen. “Als kind speelde ik vanaf 1977 in meerdere restaurants van mijn ouders. Ik ging mee inkopen doen en was dol op de gasten. Ik vond het toen al heerlijk om families te leren kennen en te zien hoe hun kinderen steeds groter worden.”
Meer dan twintig jaar werkten Leidenaren Marcella en Mourad al samen in het restaurant van haar Sardijnse vader en Katwijkse moeder in Leiden. “We leerden deeg draaien, brood bakken en sauzen maken”, vertelt Marcella. “Alles volgens authentiek familierecept. Vanaf 2005 werd ik samen met mijn broer en zus eigenaar van ons familiebedrijf. Mijn broer zit nog in dat familiebedrijf. Mijn zus is inmiddels een andere pizzeria in Alphen aan den Rijn begonnen. Mourad en ik begonnen twee jaar geleden met Farina.”
Ze besloten toen om een Italiaans restaurant te openen in de Stevenshof. Marcella en Mourad kozen voor deze wijk, omdat ze in de Stevenshof gingen wonen en door een vriendin op dit pand werden gewezen. “Een restaurant in de Stevenshof openen, was best spannend. Dat was anders dan in de binnenstad. Een andere cultuur. Na drie maanden verbouwen gingen we open. Eerst keken de mensen hier nog de kat uit de boom, maar toch sloten ze ons – na een tijdje – in hun hart. Vanaf dat moment kwam het goed. Er ontstond mond-tot-mond reclame en nu weten mensen ons te vinden aan het Alexandrine Tinneplein.”
Marcella eet nog bijna iedere dag pizza of pasta. De naam Farina betekent dan ook meel. “Meel is waar het allemaal om draait bij het maken van een pizza”, vertelt Marcella. “Ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen! Maar als we vrij zijn, gaan we (normaal gesproken) uit eten. Dan proberen we steeds iets nieuws uit van de wereldkeuken. Mijn gezin vindt alles lekker: Surinaams, Marokkaans, maar ook gewoon Hollands. Als het eten maar puur is, want de Sardijnse keuken is niet bewerkt. Olijfolie, zeezout, rozemarijn en meer komt er bijna niet bij kijken.”
Naast lekker eten, houdt Marcella ook van vakanties. “Ik houd van hard werken, maar ik wil graag wat meer rust vinden in de hectiek. In mijn vrije tijd ontspan ik wel heel graag. Normaal gesproken gaan we ieder jaar naar Sardinië. We gaan dan naar het strand, uit eten en op familiebezoek. Dat is nu een groot gemis in deze periode van corona. Maar wat ik vooral mis, is het blij maken van onze gasten. Dát vind ik het allerleukste. Ook de rol als gastvrouw mis ik. Het contact is nu anders door het afhalen en bezorgen.”
Het interieur van het restaurant is gezellig met okergeel, groen en behalve aan een paar tafeltjes kun je ook aan de bar zitten, rondom de pizzaoven. Maar Marcella heeft nog wel dromen voor de toekomst van het restaurant. “Ik wil alleen nog een mooi, groen terras, waar je van ons eten kunt genieten. Mét een plek waar kinderen kunnen spelen.”
In onze gids
Nu geopend
Nu geopend
Nu geopend
Populaire rubrieken