Leidenaar Gökhan (30) heeft liefde voor het vak: ‘De Italiaanse keuken is meer dan alleen pizza’

Aangeboden door Porto Pino

Porto Pino
Beeld: Porto Pino

Gökhan Yazici is geboren en getogen in Leiden. De zeeheldenbuurt om precies te zijn. Als kind was hij al liefhebber van de Italiaanse keuken, maar voor een pizza margherita hoef je bij hem niet aan te kloppen. Twee jaar geleden nam hij namelijk Porto Pino over met een missie: ”de culinaire Italiaanse keuken weer op de kaart zetten.

Restaurant met een geschiedenis

Wie de geschiedenis van Leiden een beetje kent is vast bekend met Porto Pino. Jaren geleden staken enthousiastelingen uit onze buurlanden zelfs de grens over om hier te kunnen eten. ”Toen de eerste eigenaar noodgedwongen moest stoppen, besloot de nieuwe eigenaar helaas het culinaire gedeelte los te laten. Toch maakte de geschiedenis van dit restaurant me zó enthousiast dat ik besloot het over te kopen en zo het verhaal terug naar Leiden te brengen. Ik hoop dat de inwoners zo de oude tijden weer kunnen herleven.”

Terug naar de roots

Een culinair restaurant opzetten gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Gökhan sprak om inspiratie op te doen veel met ober Oliviero, die al werkzaam was bij de eerste eigenaar. ”Mijn ideeën spraken ook hem erg aan. Hij zei eigenlijk meteen: ‘als we een stap hoger willen gaan, moeten we natuurlijk wel een échte Italiaanse chef-kok in de keuken hebben staan’. Zo ben ik in contact gekomen met Antonio. Hij is vanuit Zuid-Italië hiernaartoe gekomen en heeft twee dagen voor ons gekookt. Het was zó lekker dat we meteen besloten met hem in zee te gaan.”

Voetbalavontuur in Turkije

Zelf heeft Gökhan ook langere tijd in het buitenland gewoond, waar hij een bestaan leidde als profvoetballer. ”Ik kreeg via een stage de kans om bij de Turkse profclub Trabzonspor aan te sluiten. Na een jaar in de jeugd te hebben gevoetbald tekende ik een contract voor drie jaar. Helaas gooide een fikse knieblessure roet in het eten en ben ik uiteindelijk teruggekeerd naar Leiden. Toch ben ik blij dat ik dit avontuur ben aangegaan. De ervaringen neem je mee, ook in je onderneming.”

Uniek concept

Het uitgangspunt bij Porto Pino is het verrassen van de eters. ”Wij werken niet met een menukaart. Chef Antonio heeft elke dag een ander culinair hoogstandje in petto. Uiteraard zijn dat allemaal eerlijke, traditioneel-Italiaanse gerechten. Veel van de producten komen ook uit het land zelf en dat proef je terug. We hebben zelfs Italiaanse gasten te eten gehad die vertelden dat het voelde alsof ze in Italië waren. Om zoiets te horen van échte Italianen, dat geeft een goed gevoel!”

Trotse Leidenaar

Naast een harde werker is Gökhan bovenal een idealist. ”Ik wil de glorieuze tijden van Porto Pino weer herleven. Om dit voor elkaar te krijgen ben ik bij eigenlijk alles betrokken en leer ik veel van de mensen om me heen. Het voelt binnen het team ook echt als een familie. Wat je positie is binnen het bedrijf maakt daarbij niet uit, we strijden voor een gezamenlijk doel.” Op de vraag of hij tevreden is met zijn overname, reageert hij uitgelaten. ”Om zoiets neer te zetten in de stad waar ik geboren ben, ja daar ben ik wel trots op!”

Porto Pino

Haven 40 , 2312 MK Leiden

Nu gesloten

Meer informatie

Porto Pino

Haven 40 , 2312 MK Leiden

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Cocktailavond bij Aperitivo: indebuurt ging langs!”

Cocktailavond bij Aperitivo: indebuurt ging langs!

Aangeboden door Rebel Horeca Groep

Aperitivo Leiden
Ga naar “Quinta (29) bracht de poké bowl naar Nederland: ‘Ik miste gezonde opties bij het afhalen’”

Quinta (29) bracht de poké bowl naar Nederland: ‘Ik miste gezonde opties bij het afhalen’

Aangeboden door Poké Perfect

Quinta Poké Perfect
Ga naar “Say cheese! 5 x hier ga je heen voor een kaasfondue in Leiden”

Say cheese! 5 x hier ga je heen voor een kaasfondue in Leiden

In onze gids

Ga naar “Bagels & Beans Leiden – Stationsplein”

Bagels & Beans Leiden – Stationsplein

  • Stationsplein 8
  • Restaurants en horeca
  • 08:00 - 17:30
Bagels and Beans Stationsplein

Nu geopend

Ga naar “EnSuite”

EnSuite

  • Breestraat 56
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten
EnSuite logo

Nu gesloten

Ga naar “Cupelicious”

Cupelicious

  • Breestraat 107
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Sierkussen 2 stuks € 10,00”

Sierkussen 2 stuks € 10,00

  • Big Bazar
  • Geldig t/m 24 oktober 2021
Ga naar “alles van Vileda 25% korting”

alles van Vileda 25% korting

  • Blokker
  • Geldig t/m 24 oktober 2021
Ga naar “Philips Tefal geselecteerde strijkijzers, stoomgeneratoren en kledingstomers tot 30% korting”

Philips Tefal geselecteerde strijkijzers, stoomgeneratoren en kledingstomers tot 30% korting

  • Blokker
  • Geldig t/m 24 oktober 2021
Ga naar “Aviko Churros van € 2,59 voor € 1,29”

Aviko Churros van € 2,59 voor € 1,29

  • PLUS
  • Geldig t/m 23 oktober 2021
Ga naar “Luxe plaid € 9,99”

Luxe plaid € 9,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 24 oktober 2021

Vacatures

Ga naar “Casinomedewerker”

Casinomedewerker

  • JvH Gaming & Entertainment
  • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Cupelicious parttime winkelmedewerker”

Cupelicious parttime winkelmedewerker

  • Cupelicious
  • Parttime
Cupelicious

Topper

Ga naar “Medewerker Personeelszaken”

Medewerker Personeelszaken

  • Rebel Horeca Groep
  • Parttime

Topper

Ga naar “Verkoopadviseur / Verkoopmedewerker Zitmaxx”

Verkoopadviseur / Verkoopmedewerker Zitmaxx

  • Zitmaxx Wonen Ter Aar
  • Fulltime

Topper

Ga naar “Logistiek / Magazijnmedewerker Zitmaxx”

Logistiek / Magazijnmedewerker Zitmaxx

  • Zitmaxx Wonen Ter Aar
  • Fulltime

Topper