Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Juliette (22) opent een pop-up restaurant voor het goede doel: ‘Alle Leidenaren zijn welkom!’

Door Lotte van den Elsen 12 december 2018

Deze week in ‘Ondernemer uitgelicht’ spreken wij met Juliette. Deze studente zet zich in voor het goede doel, zij is namelijk één van de organistoren van het pop-up restaurant Happietaria. Daar wilden we natuurlijk meer over weten.

Even voorstellen

Laten we bij het begin beginnen en eerst even vragen wie Juliette precies is. ”Ik ben 22 jaar en ik studeer in Den Haag, maar woon in Leiden. Ik ben lid van de christelijke studentenvereniging NSL. Eigenlijk wel grappig: een vriendin nam mij twee jaar geleden een keer mee om te gaan eten bij Happietaria. Zo leerde ik het concept kennen en dit jaar organiseer ik het zelf.” Nieuw in de horeca is Juliette echter niet, ze werkt zelf als bijbaan bij kasteel Poelgeest. Bij Happietaria zet Juliette zich vrijwillig in als coördinator en werft zij andere vrijwilligers voor het restaurant.

Happietaria

Natuurlijk onderneemt Juliette dit project niet alleen. ”Happietaria wordt al sinds 1993 jaarlijks georganiseerd door christelijke studentenverenigingen in Nederland. In Leiden zijn er vier verenigingen bij betrokken: NSL, Ichtus, VGSL en Panoplia. Alle studenten die meewerken, doen dit vrijwillig,” vertelt Juliette. En wat tof: wij zien dat Happietaria wordt georganiseerd door een bestuur dat helemaal uit vrouwen bestaat. Goed bezig dames! Ook al is Happietaria een iniatief van studenten, Juliette benadrukt dat alle Leidenaren welkom zijn. ”Studenten, gezinnen… Iedereen mag aanschuiven!”

Beeld: indebuurt Leiden

Het concept

Momenteel is de organisatie in volle gang en wordt er druk gezocht naar sponsors en naar een locatie. Sponsors in Leiden zijn onder andere Sligro Leiden, brouwerij Pronck en groothandel Boonekamp Leiden. Omdat het restaurant werkt met sponsors en vrijwilligers, zijn de kosten laag. En dat is goed, want de uiteindelijke opbrengst van Happietaria gaat naar een goed doel. Dit jaar is dat het stoppen van mensenhandel, misbruik en uitbuiting in Azië. ”Twee derde van de slachtoffers van mensenhandel komen uit dit werelddeel, dit zijn vaak jonge meisjes en vrouwen. We konden uit verschillende goede doelen kiezen, maar dit doel sprak ons erg aan. We zijn blij dat onze opbrengst hier misschien kan helpen om verschil te maken.”

Happietaria is geopend van 4 februari tot 1 maart. Het menu en de locatie worden later bekend gemaakt op deze website.