Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Guido (43) verkoopt Leidse streetwear: ‘Het idee begon in de kroeg van mijn vader’

Door Sophie Halstein-Omtzigt 4 oktober 2020

Een eigen kledinglijn opzetten is veel werk, zeker als je net als Guido alles zelf regelt: ontwerpen, bedrukken, fotograferen en verkopen. Als finishing touch naait hij rode merkjes met witte Leidse sleutels op zijn streetwear.

Het idee voor een eigen kledingmerk ontstond in zijn vaders kroeg: De Vergulde Kruik aan de Haarlemmerstraat. “Op 2 en 3 oktober haalde ik als kleine jongen al de glazen op, op het bomvolle terras. Daar ontdekte ik hoe trots Leidenaren op hun stad zijn. Net als voetbalsupporters dragen Leidenaren graag shirts, petjes en sjaals met Leidse kleuren en logo’s. Zo kwam ik op het idee om een luxere streetwearvariant van een Leidse kledinglijn op te zetten.”

Leidse ontwerpers

Guido verkoopt de kleding in zijn shop The Basement aan de Gerrit Kasteinstraat, vlak bij de Vijf Meilaan. Maar beheert ook een webshop. “De kleding is van goede kwaliteit, iets wat je écht wilt dragen en niet alleen omdat er een leuke tekst op staat”, vertelt Guido. “Daarnaast ben ik bezig met toffe samenwerkingen. Denk aan Leidse tattooartiesten en ontwerpers die vette dingen gaan ontwerpen voor op de shirts.”

(De tekst gaat verder onder de foto’s)

Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden

Koekeroe, jûh, glibber

Op de shirts, petjes, vesten en truien die Guido verkoopt staan bekende Leidse teksten als ‘Jûh’, ‘Bledr’, ‘Koekeroe MC’, ‘Keytown’ en meer. Zijn favoriete tekst is ‘Bledr’, omdat dat woord (bledder) zowel ‘voetbal’ (hij is zelf voetbaltrainer bij Docos) als ‘gezicht’ betekent. En Guido koos de naam Glibr.co natuurlijk vanwege het Leidse woord glibber.

Hakbijlenbuurt en de Merenwijk

Naast Guido: “Verder heb ik ook merkjes met hakbijlen van de hakbijlenbuurt. Ik ben zelf opgegroeid in de Merenwijk, ook wel Lakehood genoemd. In die tijd reed bus 45 daar rond, daarom verkoop ik special editions met de tekst Lakehood45 erop voor de liefhebber.”

De toekomst

“Na mijn opleiding grafische techniek werkte ik eerst bij sanitairgroothandels in Leiden. Daarna ben ik voor mezelf begonnen. Ik verkoop onderdelen van douchewanden en doe dat naast Glibr.co nog steeds”, vertelt hij. In de toekomst hoopt Guido dat zijn kledinglijn zo goed gaat verkopen en dat dát zijn inkomen wordt.


Meer over Glibr.co ontdekken?

Glibr.co kledingwinkels

Gesloten09:00 - 15:00

Gerrit Kasteinstraat 68, Leiden

Bekijk meer:kledingwinkels

Lees ook:

NN Running Day Alison Torrance

Alison is gek op hardlopen: ‘Dit zijn mijn favoriete routes in Leiden’

Er is bijna geen hardloopwedstrijd die doorgaat dit jaar. Ook onze eigen Leiden Marathon of Leidse S...

Het idee van de Leidse Berend en Martin kan binnenkort in alle HEMA-winkels liggen: ‘Dit is voor ons echt een big deal’

Je herkent het vast wel: de laatste vijf doekjes van je make-up-remover zijn al-tijd uitgedroogd. Of...

6 x deze Leidse hotspots openden in september 2020 (of kondigden aan dat ze komen)

Dag september, hallo oktober! Voordat we ons storten op de nieuwe maand, blikken we eerst nog even t...