Edwin runt een spellenwinkel in de stad: ‘Ik geef graag advies en help je het leukste spel vinden’

Aangeboden door Unbox Now

Edwin De Vliegershop
Edwin Schaap in spellenwinkel De Vliegershop | Foto: De Vliegershop

Edwin werd zo’n tien jaar geleden bedrijfsleider van spellenwinkel De Vliegershop. Een walhalla voor spelletjesliefhebbers, want het aanbod is superdivers. De winkel aan de Haarlemmerstraat is al dertig jaar een begrip in Leiden. “De drukste periode van het jaar is nu aangebroken, we hebben er zin in!”

De Vliegershop is in al die jaren al een paar keer verhuisd binnen Leiden. “Vooral doordat de winkel groeide en het aanbod groter werd. We gingen van vliegerwinkel naar spellenwinkel én rc-modelshop. Inmiddels hebben we zelfs twee afdelingen binnen de winkel.”

Heel breed spellenaanbod

Bij De Vliegershop is voor iedere spelletjesfanaat wel iets wils. Edwin: “We hebben een heel breed en interessant spellenaanbod. Zowel Engelse als Nederlandse spellen en echt voor iedere doelgroep hebben we een passend spel. Daarnaast kun je de spellen bij ons in de winkel uitproberen, want we organiseren spellenavonden. Eén keer per week een kaartavond waarbij Magic the Gathering wordt gespeeld en één keer per maand een gezelschapspellenavond. Hier komt steeds een ander spel aan bod.”

Lees verder onder de foto >

De Vliegershop winkel
In spellenwinkel De Vliegershop vind je heel veel spellen | Foto: De Vliegershop

Najaarsdrukte

Edwin is blij dat het na de coronatijd weer lekker druk is in de winkel. Vooral nu de feestdagen eraan komen, is het een komen en gaan van mensen die op zoek zijn naar een leuk spel. “Iedereen begint cadeaus in te slaan en komt met lijstjes en wensen in de zaak. Het valt op dat veel mensen vragen naar familiespellen en quizspellen: die zijn natuurlijk ideaal om te spelen tijdens Sinterklaas, kerst en oud en nieuw!”

Spellentips van Edwin

Spellenzoekers hebben regelmatig advies nodig en dat is precies wat Edwin zo leuk vindt. “Zijn ze bijvoorbeeld op zoek naar een ideaal familiespel, dan geef ik Stella als tip. Dit is een nieuwe versie van Dixit, dat zullen veel mensen kennen. Bij Stella worden mooi geïllustreerde kaarten gebruikt om woorden te zoeken. Hierbij mag je je fantasie de vrije loop laten.”

Leiden is natuurlijk een echte studentenstad, dus De Vliegershop krijgt ook veel studenten over de vloer die op zoek zijn naar een partyspel. “Een echte aanrader is Poetry for Neanderthals, waarbij je een woord moet omschrijven. Dit mag alleen met woorden van één lettergreep. Als dit niet lukt, word je geslagen met een opblaasknuppel. En extra leuk: er zijn verschillende versies, waaronder een NSFW-versie. Heel geliefd bij jongeren en perfect voor een avond lachen!”

Uitgelichte spellen
Een paar tips van Edwin: Star Wars: The Clone Wars, Stella en Poetry for Neanderthals | Foto: De Vliegershop

Doorgewinterde speler

Edwin is zelf een groot spellenliefhebber, fanatiek ook, en kan het spel Star Wars: The Clone Wars aanraden aan doorgewinterde bordspelspelers. “Bij dit Pandamic-spel speel je als het ware tegen het spel. Door tactisch samen te werken kun je winnen. Lastig, uitdagend en heel tof!”

Bij De Vliegershop ben je dus zeker aan het juiste adres voor een gezelschapsspel; of het nou een quiz-, kaart- of bordspel is. “Een hapje en drankje op tafel, een leuk spel en dan heb je gegarandeerd een leuke avond.”

Meer spellen ontdekken?

Unbox Now is hét platform waar je alles vindt over de leukste bord- en kaartspellen voor iedere gelegenheid. Of je nu samen met je familie speelt of gezellig met je vrienden, het spelen van een spelletje brengt mensen samen en zorgt voor onvergetelijke momenten vol plezier, lol en ontspanning. Op Unbox Now ontdek je nieuwe spellen, lees je informatieve blogs en kan je meer informatie vinden over deze en andere spellen.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Bioscopen Leiden blikt vooruit: ‘Het jaar 2023 zit bomvol pareltjes’”

Bioscopen Leiden blikt vooruit: ‘Het jaar 2023 zit bomvol pareltjes’

Ga naar “Dit zijn de beste oliebollen van Nederland: Nico is voor de derde keer winnaar van de oliebollentest”

Dit zijn de beste oliebollen van Nederland: Nico is voor de derde keer winnaar van de oliebollentest

Aangeboden door Oliebollenkraam Nico Sterrenberg

Ga naar “Knallend het nieuwe jaar in? Hier krijg je gratis vuurwerk bij jouw bestelling”

Knallend het nieuwe jaar in? Hier krijg je gratis vuurwerk bij jouw bestelling

Aangeboden door BlaXX Vuurwerk

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “kiwi’s van € 2,49 voor € 1,49”

kiwi’s van € 2,49 voor € 1,49

 • Lidl
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Nomad dames- of heren- thermokleding € 14,99”

Nomad dames- of heren- thermokleding € 14,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Alle De Cecco pasta van € 5,58 voor € 2,79”

Alle De Cecco pasta van € 5,58 voor € 2,79

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker Facilitaire Dienst”

Medewerker Facilitaire Dienst

 • Universiteit Leiden
 • Fulltime/Parttime