Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dana runt de Kleine Planeet: ‘Hier hoeven vaders en moeders zich niet te schamen als hun kind huilt’

Aangeboden door Kleine Planeet 22 juli 2020

Toen haar zoontje zes maanden oud was, miste Dana een plek waar ze koffie kon drinken, waar borstvoeding geen taboe was en ze ook eens kon kletsen met andere ouders. “Vaders en moeders hebben een plek nodig waar ze zich niet hoeven te schamen als hun kinderen huilen, willen spelen of druk zijn”, vertelt Dana. En zo ontstond het idee voor Kleine Planeet aan de Nieuwe Rijn. 

Als kersverse mama (met een postnatale depressie) ontdekte Dana dat het superbelangrijk is om met andere ouders of ‘lotgenoten’ te praten, om er achter te komen dat je er niet alleen voor staat. Ze verliet de wereld van de biotech en business development en startte de Kleine Planeet store en het café op.

“It takes a village to raise a child”

Koffie drinken en samenkomen

“De uitdrukking ‘It takes a village to raise a child’ is niet zomaar een uitdrukking”, vertelt Dana. “Het is van belang dat alle mensen in je omgeving laten weten dat je nooit alleen bent. De Kleine Planeet is een plek waar mensen kunnen samen komen om te kletsen en elkaar vragen te stellen.”

Van jong tot oud, iedereen is welkom!

Ouders met kleine kinderen, ouders met grote kinderen, maar ook ouders alleen: iédereen is welkom bij de Kleine Planeet. “We hebben goede koffie en snel internet. Het is mogelijk om hier te werken, terwijl de kinderen spelen of bijvoorbeeld op school zitten. Ons nieuwe concept ‘co-work & co-play’ geeft ouders de kans om hier (eventueel met meerdere mensen) in een aparte ruimte te werken, terwijl de kinderen in dezelfde ruimte kunnen spelen of we huren een babysitter die op alle kids past. En daarnaast krijgen studenten 15% korting op het eten en drinken!

Nieuw terras aan de Rijn

Langs de Nieuwe Rijn vind je een nieuw, groot terras mét een speelplek voor kinderen. Dana vertelt trots: “Zo lief: vaste gasten hebben door middel van een crowdfunding de piratenboot-zandbak op het terras gesponsord.”

(lees verder onder de foto’s)

Beeld: @erika_bourne_photo
Beeld: @erika_bourne_photo
Beeld: Kleine Planeet
Beeld: @erika_bourne_photo

Kinderen blij, ouders blij

Als jonge moeder is Dana in Leiden wel eens in een café weggestuurd, omdat zij borstvoeding wilde geven aan haar zoontje. Op de ramen van het café en de concept store hangt daarom het bordje ‘Breastfeeding friendly’. Dit betekent dat vrouwen in het café of in de shop welkom zijn om borstvoeding te geven. “Een keer kwam een gezin met twee oudere kindjes en één baby in het café. De kinderen konden lekker spelen en de moeder gaf borstvoeding. Ik gaf haar een glas water en ze bedankte me omdat ‘zij die dag ook eindelijk iets had gekregen zonder het te vragen”, vertelt Dana.

Van hummus tot cupcakes

Kleine Planeet heeft een nieuw duurzaam en betaalbaar menu, denk aan: huisgemaakte healthy silky hummus met verse asperges en ingemaakte rode lof en allerlei kruiden en spices. Afgewisseld met guilty pleasures als de heerlijke taarten, felgekleurde unicorn- en cookie monster cupcakes.

Alles huisgemaakt en veel veganistische varianten

Op de kaart vind je zelf ingemaakte groente en huisgemaakte sauzen. Beide koks eten veganistisch, dus bijna alle gerechten (hoorde ik daar een poké bowl of BLT?) hebben ook veganistische varianten. Daarnaast zijn er ook vegan-taarten en –cupcakes.

Take away voor tijdens het varen

Laat je liever eten thuis bezorgen of wil je een broodje of coffee to go? Catering en ook take away is mogelijk, bijvoorbeeld voor op de boot. Je kunt van te voren even bellen als je langs komt varen en dan wordt het vers klaargemaakt en ingepakt.

Deal voor lezers van indebuurt

Joehoe! Speciaal voor de lezers van indebuurt Leiden biedt de Kleine Planeet deze deal: je koopt een kop koffie of thee met een heerlijk stuk taart voor 5 euro met de promotiecode ‘indebuurt5’.

Beeld: @erika_bourne_photo
Beeld: @erika_bourne_photo
Beeld: @erika_bourne_photo

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kleine Planeet. Meer over Kleine Planeet ontdekken?

Kleine Planeet cafés

Gesloten09:00 - 18:00

Botermarkt 24 - 26 , Leiden

Bekijk meer:cafés