Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronacrisis dwong de Leidse dj Casper (27) een carrièreswitch te maken: ‘Opeens was de agenda leeg’

Door Sophie Halstein-Omtzigt 24 november 2020

Ben jij gek op feestjes en dansen? Grote kans dat je Casper Fok dan wel herkent. Pre-corona draaide deze Leidenaar namelijk de lekkerste plaatjes op feesten als Buitensporig Festival, Fuif, Borrel 071 en Ongehoorzaam. Maar vanaf maart was zijn agenda ineens akelig leeg: geen enkel feestje of evenement. Wat doe je dan? We spreken de dj over zijn leven sinds de coronacrisis.

“Samen met een team organiseerde ik events door heel het land. We waren zelfs bezig met evenementen in het buitenland. Daarnaast draaide ik elk weekend als dj”, begint Casper zijn verhaal.

Van goed gevulde tot lege agenda

Maar dan wordt de evenementenbranche keihard getroffen door de coronacrisis. “Het was een verschil van dag en nacht”, vertelt Casper. “Op het ene moment zit je nog met je team en een goed gevulde agenda op kantoor. En het andere moment moeten we alle events uitstellen of cancelen. Opeens was mijn agenda leeg en viel mijn inkomen weg. Dat laatste vind ik misschien wel het minst vervelende. Ik mis vooral het samen creëren van de events en in het weekend kunnen genieten van het eindresultaat met het team.”

(Lees verder onder de foto’s)

Beeld: Thompa
Beeld: Thompa

De switch

In de afgelopen maanden had Casper veel vrije tijd om na te denken. “Ik maak in mijn vrije tijd graag foto’s en video’s. En het creëren van creatieve content trekt me enorm. Het leek me tof om dit in te kunnen zetten voor bedrijven. De laatste jaren heb ik veel creatieve ondernemers om mij heen verzameld met wie ik graag samenwerk. Ik heb ze opgebeld en verteld dat ik wilde starten met dit bedrijf en of ze dit een tof idee vinden. Iedereen reageerde enthousiast.”

Van creëren van events naar creëren van content

Casper gaat mensen helpen met het vertellen van hun online verhaal en branding. “Ik help hen met het creëren van Online Stories. Dat is dan ook de naam van het bedrijf. Wij bouwen een online-podium voor een bedrijf. Denk aan: een logo, huisstijl, website, foto’s en video’s.”

Inspiratie en de naam

Casper heeft veel inspiratiebronnen, maar één vriend in het bijzonder: “Zes jaar geleden nam Sebastiaan Sleebos mij onder zijn vleugels. Hij is een grote bron van inspiratie voor mij. In deze periode bellen we elkaar regelmatig, hij daagt mij uit om een betere versie van mezelf te worden. Daarnaast lees ik veel en luister ik naar podcasts. En toen ik mijn idee voor het bedrijf aan mijn broer Gabor vertelde, zei hij: ik heb nog een mooie domeinnaam: onlinestories.nl. Zo is de naam dus ontstaan. Gabor is copywriter en zet zijn skills nu ook in voor Online Stories.”

Misschien een switch terug in de toekomst

Voor de komende tijd heeft Casper dus een duidelijk doel: content maken waar zijn klanten blij van worden. Maar daarna? “Ik droom er natuurlijk van dat we weer evenementen kunnen organiseren en ik weer kan draaien op een podium. Het liefst zo snel mogelijk!”

Lees ook:

11 x bij deze Leidse winkels koopt Sint graag zijn cadeautjes

Trippel, trappel, trippel, trap! Gelukkig is zijn paard nog lang niet moe, want Sinterklaas is gek o...
Nieuwe Rijn Cafes

Winkelnieuws! My Jewellery opent binnenkort een winkel in Leiden

Goed nieuws voor de Leidse dames: onze stad is binnenkort een hippe sieraden- en kledingwinkel rijke...

Binnenkijken bij het Circulair Warenhuis 2.0: de vernieuwde conceptstore is geopend

Van oude 'meuk' iets nieuws maken en daarmee zorgen voor minder afval én meer werkgelegenheid: dat i...