Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Griezelig! 5 x de vieste items die een schoonmaakbedrijf in je dakgoot vindt

Aangeboden door Rijnland Facility BV 30 oktober 2020

Bijna niemand vindt het schoonmaken van een dakgoot of regenpijp een fijne klus. Ladder op, drab verwijderen en wie weet wat je daarin allemaal tegenkomt. Maar wist je dat deze klus erg belangrijk is om lekkages te voorkomen? Rob van Rijnland Facility (gespecialiseerd in schoonmaak en glasbewassing) helpt mensen hier graag bij. Hij vertelt hier over vijf griezelige items hij in dakgoten en regenpijpen tegenkomt. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Dode vogeltjes

Regelmatig komt Rob resten van dooie vogels tegen. “Soms zijn ze gestorven door ouderdom, dan zijn ze nog netjes intact. Maar als ze door een kat te grazen zijn genomen, dan is dat een akelig gezicht. Dat dode vogeltje ligt vaak in de nattigheid en je kan je voorstellen dat zoiets luguber is.”

Spinnen

Regelmatig komt Rob spinnen tegen in allerlei soorten en maten. Daarom werken er geen bange jongens bij Rijnland Facility. “Spinnen zijn heel nuttig, maar voor veel mensen zijn het vervelende beestjes. Ben je ook bang voor spinnen? Rijnland Facility kan er gegarandeerd voor zorgen dat je het hele jaar spinvrij bent, vraag naar de mogelijkheden.”

Resten van vogelnesten

Resten van oude nesten die in de dakgoten liggen moet je verwijderen. Omdat de regenafvoer anders verstopt raakt en overstroomt bij regen. “Bij de regenpijp plaatsen we handige bladvangers, om ervoor te zorgen dat de resten van nesten, vieze slib en bladeren niet de pijp in glibberen. We maken niet alleen de dakgoten en regenafvoer schoon bij woningen, maar ook bij bedrijven. Hiervoor hebben wij speciale hoogwerkers tot onze beschikking”, legt Rob uit.

Bladafval

Als je in een boomrijke omgeving woont, krijg je vaak last van bladeren in je dakgoot. Dat moet niet te lang blijven liggen. Rob: “Natte en verrotte bladeren waar insecten en beesten tussen krioelen moet je zo snel mogelijk verwijderen, anders raakt het verstopt en overstroomt de boel. Wij hebben de tools en de juiste middelen om dit veilig en effectief te verwijderen. Het smerig bladafval en drab nemen we daarna mee  en we voeren het netjes af. Afhankelijk van waar je woont, volstaat een keer per jaar meestal wel. ”

Sexspeeltje

Voetballen, tennisrackets, bladeren en vieze drab; je komt blijkbaar van alles tegen in dakgoten. Het vreemdste wat ik tegenkwam,” zegt Rob lachend, “was een sexspeeltje. En dat voeren wij natuurlijk discreet af.”

Een schone dakgoot

Conclusie: laat ieder jaar je dakgoot legen. Anders kom je ook vieze dingen tegen en er ontstaan lekkages. Afspraak maken met Rijnland Facility? Dat kan gemakkelijk online via de oranje knop:


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rijnland Facility BV. Meer over Rijnland Facility BV ontdekken?

Rijnland Facility BV dienstverlening

Energieweg 18, Zoeterwoude

Bekijk meer:dienstverlening

Meer lezen?

Is je woning aan een opfrisbeurt toe? ‘Net als een pizza, bestel je ook reiniging online’

We horen jullie denken: een reiniging online bestellen? Reinigingsbedrijf Rijnland Facility heeft de...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶