Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is de glühwein onder de thee en je haalt hem in Leiden

Door Lotte van den Elsen 28 februari 2018

Elke week in de rubriek ‘De Koopman’ vertelt een Leidse Koopman over een bijzonder product uit zijn of haar assortiment. Deze week zijn we op bezoek bij Fredt, van theewinkel Moers in de Pieterskerk-Choorsteeg. Hij vertelt ons over een bijzonder theetje…

Winter’s Finest

Fredt vertelt: ”In mijn winkel heb ik zo’n 120 theeën. Een aantal daarvan zijn blends, dus een combinatie van verschillende soorten thee. Een hele fijne op dit moment is de Winter’s Finest. Dit is een kruidige vruchtenthee met een klein zuurtje erin. Normaal gesproken is vruchtenthee niet mijn favoriet, maar deze is echt heel lekker. Qua smaak en ingrediënten is hij vergelijkbaar met glühwein. En je wordt er -net als glühwein – lekker warm van.”

Verwarmende elementen

”De thee bevat onder andere appel en druif, deze geven een beetje zurigheid. Dan zit er ook nog kruidnagel, kaneel en zwarte peper in de thee. Je wordt er dus lekker warm van, het is echt een goede thee voor in de winter. Wat wel bijzonder is: deze thee smaakt koud ook erg lekker. Dus als je een pot hebt gezet en te lang hebt laten staan, hoef je hem niet weg te gooien. Je kunt hem gewoon als koude thee serveren.”

winters finest
Beeld: indebuurt Leiden

Aandacht voor thee

”Het populair worden van de kant-en-klare theezakjes heeft de theecultuur flink veranderd. Mensen letten niet op hoelang ze de thee laten trekken en op de temperatuur van het water. Groene thee bijvoorbeeld, moet je niet in water van boven de 80 graden doen. Dat doen veel mensen verkeerd. Gelukkig komt de losse thee nu weer een beetje terug in de mode. Mensen merken ook dat thee uit een theezeefje in plaats van een zakje veel voller smaakt. Natuurlijk zitten er wat meer handelingen aan gebonden en is het minder snel dan een kant-en-klaar zakje, maar thee verdient die tijd en aandacht. Het is een heel bijzonder product.”

Beeld: indebuurt Leiden
Tuintje achter de winkel | Beeld: indebuurt Leiden

Meer over Moers – Thee & Meer ontdekken?

Moers – Thee & Meer

Geopend10:30 - 17:30

Pieterskerk-Choorsteeg 22, Leiden