5 x zaken in Leiden die in 2018 hun deuren sloten

Door Lotte van den Elsen 31 december 2018

Altijd wat te beleven in de sleutelstad. Er openen maandelijks weer leuke nieuwe restaurants, winkels en cafés. Helaas hebben we af en toe ook minder leuk nieuws en zijn er veel toffe spots uit Leiden verdwenen. Bijvoorbeeld deze 5 zaken, die afgelopen jaar hun deur hebben gesloten.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Grandcafé van de Leur

van de leur
Beeld: Van de Leur

In september van dit jaar sloot Grandcafé van de Leur aan de Breestraat definitief zijn deuren. De reden hiervan is een conflict tussen de eigenaren van het grandcafé en de gemeente.

Meatcave

Meatcave
Beeld: Meatcave

Ook het populaire restaurant Meatcave, dat onder Grandcafé van de Leur zat, heeft zijn deuren gesloten. Eind februari 2018 draaide het restaurant zijn laatste weekend. De reden hiervan was een conflict met de gemeente over de vergunningen voor het restaurant. Je kunt er hier meer over teruglezen. 

Gravin Board Game Café

de gravin
Beeld: De Gravin Facebook

In juli sloot het spelletjescafé Gravin Board Game Café, dat je kon vinden in de Diefsteeg. Game over! Eigenaren Matt en Bogdan zijn een nieuwe zakelijke uitdaging aangegaan.

Francobolli

Francobolli
Beeld: indebuurt Leiden

Een geliefd koffieplekje voor veel Leidenaren – Francobolli – is in april 2018 dichtgegaan. Eigenaresse Tiny vond het na 7 jaar tijd voor iets anders. Op het plekje van Francobolli (aan de Nieuwe Rijn) vind je nu wijnbar Proeflokaal 1574.

Mango

mango
Beeld: indebuurt Leiden

In februari 2018 was de Mango in de Haarlemmerstraat plotseling gesloten. De reden hiervan was dat de franchisenemer van de winkel was gestopt. Inmiddels zit in dit pand de winkel Normal

Lees ook

Deze toffe nieuwe zaken zijn er in december bijgekomen:

Odessa

Deze Leidse zaken zijn sinds december 2018 nieuw in Leiden (of hebben aangekondigd dat ze komen)

Onze speurneusjes hebben het weer druk gehad afgelopen maand. Er kwam in december heel wat horecanie...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶