Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe mee aan de indebuurt Leiden kerstkaartenactie voor eenzame ouderen

Door Lidwien Arndt 6 december 2019

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Leiden is dit de realiteit. Om ervoor te zorgen dat ze deze kerst íets minder eenzaam zijn, start indebuurt Leiden een kerstkaartenactie. Doen jullie mee?

De helft van de ouderen in Nederland is eenzaam, blijkt uit cijfers van het CBS en de GGD. Waar de een tijdens kerst geniet van een uitgebreid diner met familie of aanschuift bij vrienden, brengen deze ouderen de feestdagen in eenzaamheid door. Vaak hebben ze geen familie meer of komen ze moeilijk de deur uit. Ook de brievenbus blijft bij deze ouderen tijdens de feestdagen akelig leeg.

Hartverwarmende kerstkaarten

Aan dat laatste willen wij samen met jullie iets gaan doen. Hoe leuk zou het zijn als Leidse ouderen ineens allemaal hartverwarmende kerstkaartjes krijgen tijdens de feestdagen? Zo voelen ze zich heel even niet alleen.

Kaarten sturen

Uiteraard klimmen wij als redactie in de pen, maar het zou fantastisch zijn als jullie met ons meedoen. Hoe meer kaarten, hoe beter! De ontvangers van deze warme wensen zijn de bewoners van verpleeghuis Zuydtwijck aan de Aaltje Noordewierlaan. Stuur één of meerdere kerstkaarten met een algemene boodschap naar onderstaand adres. Doe dat vóór woensdag 18 december. Wij zorgen ervoor dat alle kerstwensen bij de ouderen in Zuydtwijck worden afgeleverd. Uiteraard doen we daar ook verslag van.

Redactie indebuurt t.a.v. kerstkaartenactie
3e Binnenvestgracht 23C
2312 NR Leiden

Wil je de kaart(en) liever persoonlijk langs komen brengen? Kom dan naar bovenstaand adres en vraag aan de receptie waar je ons kunt vinden of laat de kaart(en) achter bij de receptie.

Lees ook:

bregje leiden

Merry Christmas! 11 x uit eten met kerst 2019 in Leiden

Het duurt nog even, maar zo meteen staat kerst weer op het programma. Iedereen kan zich met Kerstmis...
Kerstbomen Hartwijk

O denneboom! 8 x hier koop je een kerstboom in Leiden

O de kerstboom! De één denkt aan een wirwar van lampjes waar je urenlang ruzie mee hebt, de ander te...
Joris Linssen kerstwensboom

Tranentrekkers! Joris Linssen komt met zijn wenskerstboom naar Leiden

Ken jij iemand die je het enorm gunt om in het licht gezet te worden? Een lieve buurman of buurvrouw...

 

Meer over

Acties