Weekendnieuws: Opening havenbruggen en Rembrandt was jarig

Nieuws
16 juli 2018

Tja mensen, time flies when you’re having fun. Het weekend zit er alweer op. Een flinke sloot koffie en weer hup aan het werk! Maar eerst praten wij je nog…

Amy Winehouse-fans opgelet! De show ‘Forever Amy’ komt naar Leiden

Doen
16 juli 2018

Back to Black, Rehab, Tears Dry On Their Own… Kun jij de prachtige nummers van Amy Winehouse nog meezingen? Dan hebben wij heel goed nieuws voor je!

Leiden Triviant: Hoe goed is jouw kennis over Leiden? (Quiz!)

Genieten van Leiden
15 juli 2018

Hoe laat is het? Het is tijd voor een quiz! Wij gaan je kennis over onze prachtige sleutelstad testen. Hoeveel van deze tien vragen weet jij goed te beantwoorden?

Help, inspiratie gezocht! Hoe zien jullie balkonnetjes eruit?

Wonen
15 juli 2018

Het is zomer, het ultieme seizoen om te genieten van de buitenlucht. Als je gezegend bent met een balkonnetje, dan breng je hier de laatste weken vast veel tijd door….

Leidse stadsdichter Marianne: ‘Ik stap uit mijn comfortzone en daar leer ik veel van’

Leidenaar van de Week
15 juli 2018

Misschien weet je dit wel helemaal niet, maar Leiden heeft een heuse stadsdichter. Een paar maanden terug heeft Marianne van Velzen deze titel gewonnen. Zij is de komende drie jaar stadsdichter…

Grappig! Dit is het verhaal achter de ‘Leidse koffie’

Toen in Leiden
15 juli 2018

Je hebt het ongetwijfeld wel eens op de kaart zien staan en misschien drink je er zelf ook wel eens eentje: de Leidse koffie. Maar wat zit er precies in…

OMG het bestaat: je kunt een workshop Piemel Pimpen doen in Leiden

Doen
14 juli 2018

Heb je ooit wel eens naar het geslachtsdeel van je vriend/echtgenoot/scharrel gekeken en gedacht: toch jammer dat hier geen glitters opzitten? Dan is deze workshop he-le-maal jouw ding.

Leuk volgens local Max: ‘De meeste mensen hier zijn van mijn leeftijd’

Favorieten van
14 juli 2018

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekjes. Deze week deelt Max zijn vijf hotspots in Leiden. 

5 x daarom gaan wij graag naar de markt in Leiden

Genieten van Leiden
14 juli 2018

Het is zaterdag, eindelijk weekend! En op zaterdag gaan we natuurlijk graag naar de Leidse markt. Heerlijk struinen langs de kraampjes en hier en daar wat lekkers smikkelen. Wij presenteren:…

3 x leuke (vrijwilligers)banen in Leiden

Werken
14 juli 2018

Een nieuwe week, een nieuw lijstje met vacatures. Ben jij op zoek naar een leuke bijbaan of een vrijwilligersfunctie? Lees verder!