Nieuwbouw in IJsselstein: zoveel woningen kwamen er vorig jaar bij

Foto: indebuurt

Hap, slik, weg. Dat is vaak het tempo waarin woningen in IJsselstein worden verkocht. Daardoor vissen veel huizenzoekers achter het net. Om de woningnood tegen te gaan, komen er in heel Nederland nieuwbouwwoningen bij. Zo ook in IJsselstein.

In 2021 zijn in het hele land bijna 69.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Dat is iets minder dan in 2020 en in 2019, maar wel een stuk meer dan in de jaren daarvoor. Daarmee groeide het totaal aantal woningen tot ongeveer 8 miljoen. De verzameling van alle koop- en huurwoningen in Nederland heet ook wel de woningvoorraad.

Nieuwbouwwoningen in IJsselstein

In IJsselstein werden in 2021 zestien nieuwbouwwoningen opgeleverd. Dat is een groei van 0,1 procent in vergelijking tot 2020. In Nieuwegein (180) en Houten (128) werden een stuk meer nieuwe woningen opgeleverd (beide een groei van 0,6 procent). De woningvoorraad in Montfoort (12) en Lopik (11) groeide met 0,2 procent.

Tekst loopt door onder het kaartje >

De rest van Nederland

Hoe zit het in de rest van Nederland? In de gemeente Beemster groeide de woningvoorraad door nieuwbouw relatief het hardst, met 6,7 procent. Daar zijn 272 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Kijkend naar absolute aantallen, staat Amsterdam aan kop. Hier werden vorig jaar 4.675 nieuwbouwwoningen gebouwd.

Meer over wonen:

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Dit zijn de twee nieuwste koopwoningen in IJsselstein”

Dit zijn de twee nieuwste koopwoningen in IJsselstein

Ga naar “Dit zijn de zes nieuwste koopwoningen in IJsselstein”

Dit zijn de zes nieuwste koopwoningen in IJsselstein

Ga naar “Dit zijn de twee nieuwste koopwoningen in IJsselstein”

Dit zijn de twee nieuwste koopwoningen in IJsselstein

In onze gids