7 x (oud-)IJsselsteiners die we bijna allemaal kennen

Je hoeft niet altijd door te breken in de showbizzwereld om bekend te zijn in ons kikkerlandje. Wij hebben in IJsselstein namelijk ook best veel BIJ’ers, oftewel ‘Bekende IJsselsteiners’, die (bijna) iedereen wel kent. Deze BN’ers hebben een link met IJsselstein. Wedden dat je (grotendeels) weet wie ze zijn?

Uitgelichte foto: FHM500 / Lieke van Lexmond

Lieke van Lexmond

Foto: ANP

Lieke van Lexmond werd geboren in IJsselstein. Samen met haar oudere broer en zus groeide ze op in Benschop. Toen ze zeven was begon ze met acteren. Ze is vooral bekend door haar rollen als Charlie Fischer in Goede tijden, slechte tijden en als Eva Prins in Goudkust. Naast actrice is ze ook presentatrice, zangeres en model.

Michel Vorm

Foto: ANP

Michel Vorm werd op 20 oktober 1983 geboren in IJsselstein. Hij was doelman van FC Utrecht, Swansea, Tottenham en Oranje. Nu richt hij zich op zijn kapperszaak Maesons barbershop en sports bar in de Utrechtse Voorstraat.

Roemjana de Haan

Foto: ANP

Roemjana de Haan is danseres en dansdocente. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en werd daarna verschillende keren Nederlands kampioen bij de dansprofessionals. Samen met tv-kok Rudolph van Veen, ex-voetballer John de Wolf en presentator Martijn Krabbé, danste ze in drie seizoenen van het programma Dancing with the stars. Voor de deelnemers van So you think you can dance maakte ze choreografieën.

Remco Heerkens

Foto: ANP

Remco Heerkens is voormalig profvoetballer. Hij werd geboren in IJsselstein en woont tegenwoordig in Capelle aan den IJssel. Hij stopte als middenvelder bij SC Feyenoord. Nu is hij algemeen directeur bij The Project en coördinator tussen profclub Feyenoord en Academy Partners.

Nicki Pouw-Verweij

Foto: ANP

Nicki Pouw-Verweij is sinds 2021 lid van de Tweede Kamer. Ze werd verkozen voor de partij JA21. Sinds 2019 is ze ook al lid van de Provinciale Staten.

Cor Adelaar

© Cor Adelaar / Privéfoto

Cor Adelaar was een voetballer uit IJsselstein. Hij begon zijn carrière bij Velox en speelde daarna bij Sparta, Go Ahead, Lierse SK, DOS en AGOVV.

Ries Mulder

Ries Mulder was een Nederlands kunstschilder. Hij schilderde in een kubistische stijl. Als leraar voor beeldende kunst in Indonesië, heeft hij een grote invloed gehad op de huidige Indonesische schilderkunst.

Waar is…?

Ken jij nog meer BIJ’ers? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Lees ook:

Meer in deze categorie

Shownieuws

Ga naar “Molloten opgelet! De finale van ‘Wie is de Mol?’ zie je live bij deze bioscoop”

Molloten opgelet! De finale van ‘Wie is de Mol?’ zie je live bij deze bioscoop

Ga naar “IJsselsteinse beauty in finale Miss Beauty of Utrecht 2022: stemmen maar!”

IJsselsteinse beauty in finale Miss Beauty of Utrecht 2022: stemmen maar!

Ga naar “IJsselsteinse Sylvia keert terug in eerste aflevering van nieuwe Married at First Sight”

IJsselsteinse Sylvia keert terug in eerste aflevering van nieuwe Married at First Sight

In onze gids