Nieuw! Vintage pizzabar in de buurt van IJsselstein geopend: ‘Hier staat een professionele pizzabakker in de keuken’

Aangeboden door Brother Louie

Foto: © Horeca Sfeermakers

Al 3,5 jaar is Boca Bar & Kitchen een begrip in Houten. Afgelopen 16 september opende eigenaar Harold Goessens een paar deuren verder zijn tweede bar & kitchen: Brother Louie. ”Onze pizza’s worden met liefde bereid door een echte pizzaiolo, een professionele pizzabakker, uit Florence.”

Op 16 september opende Brother Louie aan Het Rond 36 de deuren. De officiële opening vindt plaats op 4 oktober. Pizzaiolo Massimiliano Crocetti kan nu eindelijk iedereen zijn pizza’s laten proeven, die hij bakt in een authentieke, handgemaakte, Italiaanse steenoven.

Master pizzaiolo

Harold: ”In februari is Massimiliano naar Nederland gekomen. Via John van Wijngaarden kwamen we in contact. Voorheen had Massimiliano een eigen restaurant en pizza academie in Florence. Als master pizzaiolo heeft hij restauranthouders over de hele wereld geleerd om de beste en lekkerste pizza’s te bakken. Nu is hij chef bij Brother Louie, daar ben ik superblij mee en trots op.”

Verse pizza’s met de beste toppings

Naast pizza’s vind je ook pasta’s op de menukaart van Brother Louie, al ligt de focus echt op pizza’s. ”In eerste instantie hebben we 25 verschillende pizza’s en zeven pasta’s op de kaart. Van vlees en vis tot vega: er zit voor iedereen wel iets bij. Zo vind je natuurlijk de klassiekers, zoals de margherita en 4 stagioni terug, maar ook pizza’s bianche.” Dit zijn pizza’s zonder tomatensaus, in Italië erg populair.

”Pure smaken maken de beste pizza’s. Vandaar dat we onze mozzarella, stracciatella, burrata – alle drie van de buffel -, en La Marzano tomaten D.O.P. uit Naples, Italië halen, via een goede kennis van Massimiliano. Een margherita zal hierdoor beter smaken dan je misschien gewend bent.”

Lees verder onder de foto’s >

Speciale deegkamer

Het geheim van een écht goede pizza zit hem volgens Massimiliano en Harold niet alleen in kwalitatieve toppings, ook in de pizzabodem. ”We hebben een speciale deegkamer ingericht aan de achterkant van het restaurant. Hier gebruiken we alleen de allerbeste ingrediënten, wordt de temperatuur en vochtigheidsgraad gecontroleerd en rijzen onze handgemaakte pizzabollen maar liefst 72 uur. Onze pizza’s worden gemaakt op basis van een traditioneel recept met zuurdesem. We gebruiken een mix van type 00 en type 2 bloem, wat zorgt voor een pizzabodem met gezonde vezels en een heerlijke smaak.”

Uitgebreide cocktail- en wijnkaart

Wat je absoluut niet terugvindt op de menukaart bij Brother Louie? ”Pizza’s Hawaii of shoarma. In die zin zijn we geen ‘standaard’ pizzeria. Bij ons bestel je ook smakelijke antipasti en huisgemaakte nagerechten, en als je alleen komt borrelen is dat ook prima. We hebben een mooie cocktailkaart en drankenkaart met wijnen, deze worden nog voor 1 november flink uitgebreid. Als huisbier schenken we Birra Moretti.”

Pizza eten aan de bar

Voor een borrel of het diner kun je plaatsnemen aan de lange (pizza)bar, aan een van de hoge bartafels, of in de comfortabele fauteuils. ”Dit restaurant heeft een heel andere look dan Boca Bar & Kitchen. Minder stoer, meer vintage. Met de velvet meubels, knusse hoekjes en hippe bar willen we de sfeer creëren van een jaren ’60, ’70 bar in New York, waar gegeten en geborreld kan worden.” Bij het restaurant hoort een overdekt buitenterras. ”Hier kunnen maximaal 250 mensen plaatsnemen. We hebben nu 100 stoelen en voorlopig blijft dat nog even zo. Binnen is er plaats voor maximaal 90 man.”

Lees verder onder de foto >

Foto: indebuurt

Reserveren

Wil jij de nieuwe horecazaak in Houten uittesten? Dan kun je hier hier reserveren. De prijzen van de pizza’s variëren tussen € 11,- en € 15,50. Harold tipt alvast zijn favoriete pizza van de menukaart: ”De pizza mortadella, een heerlijke combinatie van typisch Italiaanse worst, burrata en verse pistache nootjes.” Massimiliano zal altijd voor de pizza margherita kiezen. ”Dat is volgens Italianen de lastigste pizza om te maken, omdat de focus ligt op de basissmaak. Laat Massimiliano deze pizza nu heerlijk kunnen bereiden!”

Brother Louie

Het Rond 36, 3995 DK Houten

Nu geopend

Meer informatie

Brother Louie

Het Rond 36, 3995 DK Houten

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Werken dicht bij huis! 5 x vacatures in IJsselstein”

Werken dicht bij huis! 5 x vacatures in IJsselstein

Ga naar “5 x op deze IJsselsteinse vacatures wil je solliciteren”

5 x op deze IJsselsteinse vacatures wil je solliciteren

Ga naar “Werken om de hoek in IJsselstein: 5 x toffe vacatures”

Werken om de hoek in IJsselstein: 5 x toffe vacatures

In onze gids

Ga naar “Bij Nol”

Bij Nol

  • Voorstraat 28
  • Restaurants en horeca
  • 14:00 - 01:00

Nu geopend

Ga naar “Spijs & Spraakwater”

Spijs & Spraakwater

  • Voorstraat 42
  • Restaurants en horeca
  • 11:30 - 01:00

Nu geopend

Ga naar “Bagels and More”

Bagels and More

  • Schuttersgracht 18
  • Restaurants en horeca
  • 08:30 - 18:00
Bagels & More IJsselstein

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Brabantia Indu+ zwart pannen van € 23,99 voor € 11,99”

Brabantia Indu+ zwart pannen van € 23,99 voor € 11,99

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 24 oktober 2021
Ga naar “Air So Pure luchtzuiverende planten van € 5,99 voor € 3,49”

Air So Pure luchtzuiverende planten van € 5,99 voor € 3,49

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 24 oktober 2021
Ga naar “Woood Sara fauteuil Velvet € 149,00”

Woood Sara fauteuil Velvet € 149,00

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 24 oktober 2021
Ga naar “Medion Mini-vaatwasser MD 37217 € 199,00”

Medion Mini-vaatwasser MD 37217 € 199,00

  • Aldi
  • Geldig t/m 24 oktober 2021
Ga naar “Life® P16510 (Md 30115) 65″4K Ultra Hd Smart-Tv van € 579 voor € 539”

Life® P16510 (Md 30115) 65″4K Ultra Hd Smart-Tv van € 579 voor € 539

  • Aldi
  • Geldig t/m 24 oktober 2021

Vacatures

Ga naar “Leerkracht”

Leerkracht

  • Fluenta
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “HR Business Partner Servicekantoor”

HR Business Partner Servicekantoor

  • Vermaat
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Taxichauffeur Leerlingenvervoer”

Taxichauffeur Leerlingenvervoer

  • Van Driel Groep
  • Parttime
Ga naar “Paraveterinair Gezelschapsdieren”

Paraveterinair Gezelschapsdieren

  • Dierenkliniek IJsselstein;Dierenkliniek IJsselstein - Tiranastraat
  • Parttime
Ga naar “Chef de Partie”

Chef de Partie

  • Vermaat
  • Fulltime