Verlichte gebouwen en schatzoeken: 5 x manieren om jouw wandeling nog leuker te maken

Na bijna een jaar dezelfde blokjes om wordt het soms een beetje saai. Weer dezelfde straat, dezelfde gebouwen en hetzelfde stukje groen. Hier vijf manieren om je standaardroutes door IJsselstein even los te laten en buiten de gebaande paden te gaan. 

Verlichte stadswandeling

Begeef je in een sprookje en loop ’s avonds een rondje langs verlichte gebouwen in de binnenstad. Als je de izi.Travel app download en zoekt op ‘Rondje Verlicht IJsselstein’, kun je wandelen langs onder andere de verlichte Oude Nicolaaskerk, de Kasteeltoren en Korenmolen de Windotter. Ook een leuk wandelrondje voor overdag, maar extra magisch in de avond. Mooi meegenomen: onderweg leer je megaveel feitjes over de historische gebouwen.

Foto: Tony Buijse

Kei Tof

‘Hè, wat ligt daar nou?’, moeten de eerste wandelaars hebben gedacht die ze vonden. Verschillende creatievelingen verspreiden beschilderde stenen in IJsselstein. Heb je er een gevonden? Dan mag je ‘m meenemen, laten liggen of op een ander plekje neerleggen. Vergeet je vondst niet te melden in de Kei Tof Facebookgroep, dat vinden de makers ongetwijfeld leuk om te zien.

  • Myrthe verspreidt keitoffe stenen in IJsselstein: ‘Ik hoop dat ik anderen blij kan maken’

    ‘Hè, wat ligt daar nou?’, moeten de eerste wandelaars hebben gedacht die ze vonden. Myrthe Stuart, Bonita Wieman en Esther...

Koffie to go

Opwarmen tijdens je wandeling? Check onderstaand lijstje voor allerlei locaties in IJsselstein waar je een lekker bakkie pleur of warme choco scoort.

  • Tijd voor iets warms: 5 x hier in IJsselstein haal je de lekkerste winterdrankjes

    Mis jij het ook zo erg: een cappuccino, warme chocolademelk of een bakkie zwart drinken bij jouw favoriete horecazaak? Niet...

Geocaching

Schatzoeken voor volwassenen! Met de app van geocaching ga jij op zoek naar spulletjes die verstopt zijn door andere IJsselsteiners. De aanwijzingen in de app brengen je naar de locatie en zo kom je op andere plekken dan je zelf zou kiezen. Het gaat natuurlijk niet om de vondst, maar om de weg er naartoe. Lijkt het jou leuk om anderen te leiden? Dan kun je ook een zogeheten cache verstoppen voor mede-geocachers.

Plantenapp

Tijdens je wandeling kom je vast en zeker allerlei planten, bomen en ander groen tegen. Sta daar eens bij stil door het gebruik van een plantenapp. Er zijn een heleboel gratis te downloaden tools, zoals Plantnet of ObsIdentify. Met deze apps ontdek je supersimpel welke plant daar nou precies op de hoek van het buurtparkje staat. Of wat de naam is van de boom aan het eind van de straat. Zo leer je tijdens je blokje om toch weer wat nieuws.

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Sushi bestellen in IJsselstein: deze sushi restaurants bezorgen je sushi thuis”

Sushi bestellen in IJsselstein: deze sushi restaurants bezorgen je sushi thuis

Ga naar “Lekker theeleuten: hier geniet je van een high tea in IJsselstein”

Lekker theeleuten: hier geniet je van een high tea in IJsselstein

Brasserie 1560
Ga naar “Molloten opgelet! De finale van ‘Wie is de Mol?’ zie je live bij deze bioscoop”

Molloten opgelet! De finale van ‘Wie is de Mol?’ zie je live bij deze bioscoop

In onze gids