Voor elke gelegenheid een feestelijk ontbijt: Joost en Judith bezorgen een Ontbijtfeestje

Judith en Joost maken van elk ontbijt een feestje! Foto's: KiekvanMiek

Stel je eens voor: je hebt net je verjaardag, jubileum, huwelijk, pensionering, of wat er ook te vieren valt, gevierd. De volgende dag slaap je lekker uit en dan: ding dong! Staat er iemand met een grote glimlach en papieren tas voor je deur. Wat ruikt dat lekker! Is dat vers brood? Joost en Judith zorgen voor de smakelijke verrassing aan de deur met hun Ontbijtfeestje.

Joost zet koffie en terwijl we staan te kletsen, valt het oog op de oven. “Breng je vandaag ook ontbijtjes rond Joost?” “Nee hoor, ik maak deze voor ons”, zegt hij. “Maar als je wilt, kun je ook op doordeweekse dagen een ontbijtje laten bezorgen. Bestellen voor 20.00 uur, is de volgende ochtend tussen 08.00 en 10.00 uur geleverd.” Hoe krijgen ze dat voor elkaar, en waarom begonnen deze ondernemers eigenlijk met een ontbijtservice?

Mooie ontbijtjes met lokale producten

Joost vertelt over de begintijd: “We wilden een keer zelf een ontbijtje bestellen. Een zoektocht online bracht ons bij ontbijtboxen, en die spraken ons niet echt aan. Zowel Judith als ik hebben creatieve beroepen; Judith is styliste en ik ben etaleur en verzorg belettering. Daardoor kijken wij anders naar verpakkingen en overall presentatie.” Ze besloten dat het mooier en beter kon, en gingen aan de slag. Waar ze al heel snel over uit waren: zoveel mogelijk lokale producten. Dus het brood komt van Peter Bakt Brood, de kaas van de Elizabethhoeve, en de chocolaatjes, die je bij een ontbijtje kunt bestellen, van Le Bonheur. Ze zochten naar mooie presentatiematerialen, die ook duurzaam waren. “Daarom zitten de boter en hagelslag in glazen potjes, en gebruiken we papieren zakken”, licht Joost toe.

Lees verder onder de foto >

Met oog voor detail samengesteld. Foto: KiekvanMiek

Testen, proeven en weer testen

Ze zijn echt in het diepe  gesprongen met deze onderneming, want geen van beiden is kok of bakker. “We hebben alles in de praktijk uitgedokterd”, zegt Joost. “Zo zijn we echt een tijd bezig geweest met de boter. We vonden die kleine verpakkingen niet supermooi, dus het moest in de potjes, maar hoe krijg je dat voor elkaar zonder dat het een smeerboel wordt? Een bevriende kok gaf ons fijn advies.” Het brood, en dan vooral de versgebakken croissantjes, hebben ze uitvoerig voorgeproefd. “We hebben tests gedaan met verschillende ovens. Familie en vrienden moesten ze thuis voor ons testen, zodat we een goed gemiddelde hadden voor het afbakken.”

Lees verder onder de foto’s >

Ochtendspits

De Ontbijtfeest-ochtenden zijn druk, maar Joost en Judith halen er veel plezier en voldoening uit. “We weten inmiddels dat een goede voorbereiding écht het halve werk is. De tassen, met handgeschreven kaartjes, staan de avond ervoor al klaar.” ’s Morgens staat het stel om 07.00 uur op, en terwijl de oven voorverwarmt, koken ze eitjes, snijden ze het beleg, verzorgen de verse jus en maken de ontbijtjes compleet. “Zo zijn we op tijd voor de eerste bezorging om 08.00 uur.” Als Judith en Joost na hun bezorgrondes thuis komen, gaan ze zelf ontbijten. “Al komt het soms voor dat ik tijdens de voorbereidingen al wat eet, je moet toch fit zijn voor de bezorging nietwaar?”, lacht Joost.

De lekkerste start van je dag

Als je zoveel op pad bent, maak je ook weleens wat mee, toch? Judith vertelt over het moment dat ze bij iemand voor de deur stond om een ontbijtje te bezorgen, en dat de vrouw maar niet wilde geloven dat het voor haar was. “Ze heeft wel drie keer gevraagd of ik écht niet bij het verkeerde adres had aangebeld, ze kon zich niet voorstellen dat iemand haar zo wilde verrassen met een uitgebreid ontbijtje”, herinnert ze zich.

Joost weet nog dat ze het behoorlijk druk hadden met een nieuwjaarsontbijt. “Stigho trakteerde het voltallige personeel op ontbijtjes”, vertelt hij. “Gelukkig hadden ze hun bestelling op tijd doorgegeven! We hebben die ochtend flink wat kilometers gereden om iedereen van een ontbijtfeest te voorzien.” Er is altijd wel wat te vieren, en Joost en Judith zorgen voor de lekkerste start van je dag. De croissantjes zijn het bewijs, die smaken heerlijk!

Lees ook:

Ontbijtfeestje

IJsselstein

Meer informatie

Ontbijtfeestje

IJsselstein

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “IJsselsteiner Mathijs zette Thuis uit Eten op: ‘Culinaire gerechten van de beste chefs, in stijl bezorgd’”

IJsselsteiner Mathijs zette Thuis uit Eten op: ‘Culinaire gerechten van de beste chefs, in stijl bezorgd’

Ga naar “Stephen van LEUT Koffie: ‘Ik kreeg complimenten van Máxima over mijn dubbele espresso’”

Stephen van LEUT Koffie: ‘Ik kreeg complimenten van Máxima over mijn dubbele espresso’

Ga naar “Kirsten is kinderslaapcoach: ‘Als geen ander weet ik hoe het is als je baby’tje niet slaapt’”

Kirsten is kinderslaapcoach: ‘Als geen ander weet ik hoe het is als je baby’tje niet slaapt’

In onze gids