Karin en Peter verkopen camperreizen: ‘Dat we niet uit de reiswereld komen, is onze sterkte’

Karin en Peter in hun kantoor / Foto: Fiona Langerak-Hessels

Karin en Peter Kramer startten hun bedrijf vanuit een gedeelde passie: reizen per camper. Sinds 2013 zijn ze gespecialiseerd in reizen naar Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. Eind 2019 wonnen ze de prijs voor beste, kleinschalige reisorganisatie van Nederland. 

Ze wonen en werken al jaren samen, eerst in Utrecht en sinds een aantal jaar in IJsselstein. “Hier hebben we de ruimte om klanten te ontvangen en hun reis te bespreken.” Ze komen allebei niet uit de reiswereld: Karin heeft jarenlange ervaring als projectmanager in marketing en communicatie en Peter werkte lang in de sales bij een bank. Karin denkt dat dat juist hun sterke punt is: “Onze ervaring komt in dit vak goed van pas.” Op een gegeven moment opperde een kennis dat ze wel camperreizen konden verkopen, aangezien ze daar zelf zo aan verknocht waren. “We besloten ervoor te gaan”, vertelt Karin.

De beginjaren

Het koppel schakelde snel; vlak voor de kerst kwam het idee, en in januari liep Karin al op de Vakantiebeurs om zich te oriënteren. “Ik werd met de nodige scepsis ontvangen. Men leek te denken: ‘Daar heb je er weer een die niet weet waar ze aan begint.’” Een jaar later stond het koppel zelf op de beurs met een stand. “En ook toen deden reisagenten nog lacherig. Ze leken ons te zien als een soort ‘Ik vertrek’-stel dat niet wist waar ze aan begonnen.” Inmiddels is het bedrijf een gevestigde naam in het wereldje en zijn de sceptici op hun eerste indruk teruggekomen. “Dat was wel mooi, dat ze zeiden dat ze zich in ons hadden vergist.”

Namen, geen nummers

“Omdat we zelf gek zijn op camperreizen spreken we echt uit ervaring. We hebben van onze passie ons werk gemaakt, en daardoor voelt het nooit als werken.” Wie een reis boekt bij Campers Down Under, is verzekerd van een persoonlijke aanpak.  “Onze reizen zijn maatwerk; we maken voor iedereen een persoonlijk reisplan met tips en je bepaalt zelf welke suggesties je overneemt. Wie ons belt, krijgt Peter aan de lijn. We weten wie je bent en wat je plannen zijn. Je hoeft dus geen dossiernummer bij de hand te houden. Ook zijn we altijd eerlijk tegen onze klanten.”

Tekst loopt door onder foto

Plannen omgooien

Die eerlijkheid verbaast mensen wel eens. Peter herinnert zich een koppel op de beurs, dat in de zomervakantie door Nieuw-Zeeland wilde reizen. “Bij een stand verderop had de verkoper ze al bijna een reis verkocht. Ze keken dan ook vreemd op toen ze bij mij kwamen en ik ze vertelde dat het in onze zomer ijskoud is in Nieuw-Zeeland. Dit gebeurt ook vaak aan de telefoon, dan gooien mensen bijvoorbeeld de route helemaal om, omdat ik ze uitleg dat wat ze willen niet haalbaar is in de reistijd die ze voor ogen hebben.”

Creativiteit aangewakkerd

De reisbranche is hard geraakt door corona, zo ook Campers Down Under. Maar Karin en Peter zitten niet bij de pakken neer. “Ik heb altijd allerlei ideeën in mijn hoofd, door deze periode heb ik ze sneller kunnen uitvoeren dan gedacht. We wilden al een tijdje uitbreiden richting de Verenigde Staten en Europa. Onze eerste Europese boeking kwam al snel binnen: een camperreis in IJsland!”

Huisje op wielen

Wat Karin merkt is dat reizen met een camper een vlucht heeft genomen: “In een camper heb je gewoon je huisje op wielen. Vooral met kinderen is dat prettig, die hoeven niet uit een tas of koffer te leven en hebben hun eigen plekje. Op campings in Canada en de VS mag je ook bijna overal kampvuren bouwen, dat is natuurlijk te gek voor kinderen.”

Zin om op reis te gaan? 

Kriebelt het bij jou ook en wil je meer weten over een camperreis? Peter en Karin vertellen je graag meer over de ultieme vrijheid van camperreizen.

Campers Down Under

Achtersloot 47, 3401 NS IJsselstein

Nu geopend

Meer informatie

Lees ook:

Campers Down Under

Achtersloot 47, 3401 NS IJsselstein

Nu geopend

Meer informatie

Campers Down Under

Achtersloot 47, 3401 NS IJsselstein

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

IJsselsteiners

Ga naar “Binnenkijken bij Jeannine en Peter: ‘Ons uitzicht is zo mooi, het verveelt nooit!’”

Binnenkijken bij Jeannine en Peter: ‘Ons uitzicht is zo mooi, het verveelt nooit!’

Ga naar “Nieuw in IJsselstein! De Vegabar brengt plantaardig eten bij je thuis: ‘De kruidenkast puilt uit’”

Nieuw in IJsselstein! De Vegabar brengt plantaardig eten bij je thuis: ‘De kruidenkast puilt uit’

Ga naar “MAFS Sylvia en Freddy maken een beslissing en een verdrietige wending / Update #4”

MAFS Sylvia en Freddy maken een beslissing en een verdrietige wending / Update #4

In onze gids

Ga naar “Hema”

Hema

 • Utrechtsestraat 45
 • Warenhuizen
 • 09:00 - 18:00

Nu geopend

Ga naar “Mini by Mae”

Mini by Mae

 • Kornalijnpad 12
 • Babywinkels

Nu geopend

Ga naar “Baars Bloembinders”

Baars Bloembinders

 • Benschopperstraat 23
 • Bloemisten
 • 08:30 - 18:00

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Pickwick 1-Kops thee Fruit of lekker fris van € 2,58 voor € 1,99”

Pickwick 1-Kops thee Fruit of lekker fris van € 2,58 voor € 1,99

 • PLUS
 • Geldig t/m 6 maart 2021
Ga naar “Hak potten 330-370 gram en stazakken van € 2,58 voor € 1,29”

Hak potten 330-370 gram en stazakken van € 2,58 voor € 1,29

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 7 maart 2021
Ga naar “Ontdek je ideale bestemming bij Roompot! € 159,00”

Ontdek je ideale bestemming bij Roompot! € 159,00

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 7 maart 2021
Ga naar “Broodtrommel of voorraadbussen € 12,99”

Broodtrommel of voorraadbussen € 12,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 7 maart 2021
Ga naar “Supertrash € 9,99”

Supertrash € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 7 maart 2021