Bij Janca en Bodi smul je van cupcakes, macarons en koekjesdeeg: ‘We experimenteren graag met smaken’

Janca en zoon Bodi van Happy Cupcake. Foto: Happy Cupcake

De hele dag omringd worden door allerlei zoetigheid? Voor Janca Fisscher (48) is het werkelijkheid. Ze stopte als leidinggevende in een callcenter en startte eind 2013 Happy Cupcake op. In deze winkel vol lekkernijen aan de Kloosterstraat vind je niet alleen zelfgemaakte cupcakes, maar ook macarons, koekjesdeeg en de bekende bonbons van La Bohème.

”Vroeger was ik al een echte zoetekauw. Bij mijn oma kreeg ik altijd de lekkerste snoepjes en toetjes voorgeschoteld. Vla met slagroom en hagelslag was voor mij de ultieme lekkernij.” Hoewel het hebben van een eigen cupcakewinkel voor veel kinderen misschien een grote droom is, was dat voor Janca anders. ”Dat ik nu Happy Cupcake run, is eigenlijk heel gek gegaan. Ik werkte als leidinggevende in een callcenter en bakte vrijwel nooit. Daar had ik simpelweg geen tijd voor. Ik had naast een drukke baan, jonge kinderen thuis.”

Van taarten naar cupcakes

Als Janca besluit te stoppen met haar baan, bakt ze voor het eerst een kindertaart. ”Voor de verjaardag van een van de kinderen. Het was een lieveheersbeestjestaart. Vriendinnen waren er heel enthousiast over, en vertelde het door aan hun vriendinnen. Steeds vaker werd ik gevraagd om taarten te bakken voor feesten en partijen. Hoewel ik het erg leuk vond om te doen, besefte ik uiteindelijk dat het niet rendabel was, omdat het bakken, vullen, laten koelen en versieren van een taart enorm veel tijd kost. Zo kwam ik op cupcakes uit.”

Happy Cupcake werd eind 2013 officieel opgericht. ”In eerste instantie richtte ik mij op de zakelijke markt en evenementen. Ik weet nog goed dat ik mijn eerste order van 500 cupcakes binnenkreeg. Dat vond ik toen superveel!” Janca maakte de cupcakes toen nog allemaal vanuit huis. ”Doordat bestellingen steeds groter werden, was dat op een gegeven moment niet meer te doen en zijn we verhuisd naar een pand aan de Koningshof, en later naar de winkel aan de Kloosterstraat.”

Een vak apart

Als Janca het over ‘we’ heeft, spreekt ze over zichzelf en haar zoon Bodi. Hij heeft het bakken volledig van haar overgenomen. ”Hij maakt nu de cupcakes en macarons. We hebben meer dan 15 smaken cupcakes, zoals Very Cherry, Yellow Lemon, Dark Mokka, allemaal gemaakt met botercrème, en 25 smaken macarons. Op onze macarons ben ik enorm trots. Het maken van deze lekkernij is echt een vak apart. Er ging wel 10 kg amandelmeel doorheen, voordat we het recept onder de knie hadden. Bij het bakken spelen we vaak met verschillende smaken. Sommige zijn heerlijk, andere mislukken. Zo hadden we eens de ‘Blue Banana’ macaron. Deze hoort naar vanille te smaken, maar deed dat niet en was daardoor niet te eten”, lacht Janca.

Hele familie helpt mee

Bodi is niet het enige familielid dat Janca helpt in de winkel. ”Mijn schoondochter helpt ook graag klanten en mijn moeder houdt erg van fröbelen. Zij vindt het super om bonbons mooi in te pakken. Begin 2019 hebben wij chocolaterie Le Bonheur overgenomen.” Janca zelf houdt zich niet alleen bezig met bestellingen en administratie, maar ook met productontwikkeling. Zo heeft ze onlangs iets nieuws toegevoegd aan de website. ”Cookie dough, ofwel koekjesdeeg. Misschien lik je ook weleens de deeghaken schoon na het koekjesbakken. Dat is niet heel gezond, want vaak heb je rauwe eieren nodig voor het beslag. Ons koekjesdeeg maken we zonder eieren, in smaken zoals Daim, Salted Caramel en Bueno.”

Dat Janca ooit is gestart met taarten, vindt ze achteraf gezien best opvallend. ”Ik ben eigenlijk helemaal geen taartenmens”, lacht ze.

Lees ook:

Happy Cupcake

Kloosterstraat 4, 3401 CR IJsselstein

Nu geopend

Meer informatie

Happy Cupcake

Kloosterstraat 4, 3401 CR IJsselstein

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “IJsselsteiner Mathijs zette Thuis uit Eten op: ‘Culinaire gerechten van de beste chefs, in stijl bezorgd’”

IJsselsteiner Mathijs zette Thuis uit Eten op: ‘Culinaire gerechten van de beste chefs, in stijl bezorgd’

Ga naar “Stephen van LEUT Koffie: ‘Ik kreeg complimenten van Máxima over mijn dubbele espresso’”

Stephen van LEUT Koffie: ‘Ik kreeg complimenten van Máxima over mijn dubbele espresso’

Ga naar “Kirsten is kinderslaapcoach: ‘Als geen ander weet ik hoe het is als je baby’tje niet slaapt’”

Kirsten is kinderslaapcoach: ‘Als geen ander weet ik hoe het is als je baby’tje niet slaapt’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Alle AH Gekoelde Aziatische keuken van € 6,38 voor € 3,19”

Alle AH Gekoelde Aziatische keuken van € 6,38 voor € 3,19

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “GreenChef taupe pannen van € 69,99 voor € 34,99”

GreenChef taupe pannen van € 69,99 voor € 34,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “25% korting BK Premium+ kookpannen en sets”

25% korting BK Premium+ kookpannen en sets

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Hotelovernachting p.p.p.n. € 12,99”

Hotelovernachting p.p.p.n. € 12,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Alle Valess van € 6,38 voor € 3,19”

Alle Valess van € 6,38 voor € 3,19

 • Geldig t/m 3 juli 2022

Vacatures

Ga naar “HR Medewerker”

HR Medewerker

 • Gemeente IJsselstein
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Accountmanager E-PTO”

Accountmanager E-PTO

 • Terberg Techniek
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Servicemonteur Hijsmaterieel”

Servicemonteur Hijsmaterieel

 • Intro Personeel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Productiemedewerker”

Productiemedewerker

 • Covebo Uitzendgroep
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Service Monteur Inzameling”

Service Monteur Inzameling

 • Terberg Matec Nederland
 • Fulltime/Parttime