Het is bijna zover! De Grootste Kerstboom gaat weer branden

© Koen Laureij

De Grootste Kerstboom van Nederland is alweer eventjes opgetuigd in IJsselstein. De 120 lampjes zijn in de Gerbrandytoren gehesen en klaar om aan te gaan. De ontsteking vindt al bijna plaats!

De Gerbrandytoren wordt elk jaar voorzien van grote staalkabels met ruim honderd lampen. Het kostte een volle dag voor vijftien mensen om alles veilig te bevestigen. Op zaterdag 11 december vindt de 23ste ontsteking van De Grootste Kerstboom plaats. De feestverlichting aan de toren zal tot 6 januari branden. 

Het traditionele ontstekingsfeestje zit er opnieuw niet in. Voor het tweede jaar gooit corona roet in het eten. Het stichtingsbestuur heeft besloten dat het vanwege de oplopende coronabesmettingen ‘maatschappelijk niet verantwoord is’ een publieksevenement met muziek en artiesten te laten plaatsvinden. Dit jaar moeten de fans het doen met een livestream. Deze is te volgen via www.degrootstekerstboom.nl

Sinds 1992

De ‘kerstboom’ in IJsselstein wordt sinds 1992 ontstoken. Vanwege hoge kosten en onderhoudswerkzaamheden lukte dat niet ieder jaar. Zo gingen in 1995 de tuidraden kapot. In 1999 en 2001 lukte het niet de financiering rond te krijgen. In 2011 werd de zendmast getroffen door brand en in 2017 sloeg de bliksem in de installatie.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Community Manager Celeste gaat uitdebuurt en dit is waarom”

Community Manager Celeste gaat uitdebuurt en dit is waarom

Ga naar “Huizenprijzen in een jaar flink gestegen: zo zit het in Houten”

Huizenprijzen in een jaar flink gestegen: zo zit het in Houten

Ga naar “Aantal miljonairs in Nederland toegenomen: zoveel wonen er in Houten”

Aantal miljonairs in Nederland toegenomen: zoveel wonen er in Houten

In onze gids