Binnenkijken bij woonstyliste Erna Schotmans: ‘Ik houd van een landelijk interieur’

Door Heleen Sweere 20 oktober 2019

Wanneer we Erna Schotmans vragen of we een keer binnen mogen kijken, is ze gelijk enthousiast. Deze interieurliefhebber werkt als stylist bij Konijnendijk Woontrends, daardoor weet ze precies hoe ze een huis moet inrichten. Je snapt dat we nieuwsgierig zijn hoe ze zelf woont. In haar twee-onder-een-kapwoning in Strijen heeft ze haar eigen droominterieur waargemaakt.

Wanneer we het huis binnenstappen, komt de gezellige sfeer ons tegemoet: op de muren zit een warme taupe kleur en de vloer is bedekt met licht kleurige steentjes. In de ene hoek staat een grote stenen vaas met daarin een robuuste tak, aan de andere kant staat een houten tafeltje met stenen en houten woonaccessoires. Als we aan Erna vragen waar ze het meest trots op is, noemt ze vol enthousiasme haar hal. “Vooral met de bricks van Castle Stones op de vloer ben ik erg blij. Die maken de hal helemaal af.”

Interieurstyling

Erna werkt als woonprofessional bij Konijnendijk Woontrends, waar ze dan ook regelmatig inspiratie opdoet. “Bij Konijnendijk Woontrends verkopen we kalkverf, dat heb ik hier ook op de muur. Door het niet zo perfect aan te brengen krijg je een stoer strepen-effect. Dat past perfect bij de landelijke stijl waar ik van houd,” vertelt ze. Je moet het even durven, maar wij vinden de kalkverf echt een opvallende eyecatcher!

In de woonkamer staat een bank en daartegenover sierlijke fauteuils in natuurlijke kleuren. Tegen de muren staat een sidetable en kast gedecoreerd met groepjes van woonaccessoires. De tafels zijn gemaakt van robuust hout. Alleen het kopje thee ontbreekt. We zouden hier zo willen neerploffen!

Het Melkmeisje

Erna is niet alleen trots op haar hal, maar vertelt ook over ‘haar meisje’. Als we de keuken in lopen, snappen we gelijk welk ‘meisje’ ze bedoelt. Op de muur zit een prachtig fotobehang van het melkmeisje. Trots kijkt Erna naar het behang. “Als je goed kijkt zie je dat ze haar melk uitgiet op mijn aanrecht, dat hebben we bewust zo geplakt. Het was een hele klus, maar ik ben er super blij mee!”

Zelfs als je buiten langs loopt, kun je het melkmeisje zien in de keuken van Erna. Echt een eyecatcher dus!

Het melkmeisje

Een heerlijke tuin

Via openslaande deuren in de woonkamer kom je in de tuin, die grenst aan een slootje en daarachter een weiland met schapen. Wat een fijn uitzicht! Achter in de tuin staat een tuinhuisje waar Erna graag haar vrije dagen doorbrengt. Met een zelfgemaakt drankje nemen we hier plaats. Gelukkig kijkt Erna om haar heen en vertelt: “Als je hier zit, heb je eigenlijk niet het gevoel dat je in het dorp zit. Vanaf hier kijk je over het weiland en de moestuinen uit, dat is zó rustgevend.”

Oproep! Mogen we bij jou ook een keertje binnenkijken? Rijtjeshuis of villa aan het water, opgeruimd of juist lekker niet – we zijn heel benieuwd hoe Hoeksche Waarders wonen. Meld je aan via [email protected]

Lees ook:

Binnenkijken in het arbeidershuisje van Mireille: “Er zat vroeger niet eens een badkamer in”

"Het is heel klein hoor, ik weet niet of je het wel de moeite waard vindt," zegt Mireille, als ze on...
ilona binnenkijken

Binnenkijken in het rijtjeshuis van Ilona: “We wilden geen ‘normaal’ huis, maar het voelde gelijk goed”

Eigenlijk zochten Ilona en haar vriend Kevin drie jaar geleden alles behalve een normaal rijtjeshuis...
gerda en pleun kruidenier

Binnenkijken! Zo wonen Pleun en Gerda van het Pandhouse zelf: ‘Nog lang niet alle klussen zijn gedaan’

Nee, ze zijn echt nog lang niet klaar met de verbouwing van hun huis. Maar toen we laatst bij Pleun ...

adv.