Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken in het eerste huis van Romy en Rico: ‘Het liefst kochten we gelijk een vrijstaand huis’

Door Rosanne Buitendijk 24 mei 2020

“Jij mag de inrichting bepalen,” zei Rico, de vriend van Romy zodra ze bericht kregen dat zij de nieuwe eigenaren van dit huis waren. Oké, er was wel één voorwaarde: hij wilde de televisie uitzoeken. En testen of de bank wel goed zat. We mochten binnenkijken in hun rijtjeshuis in Zuid-Beijerland. 

Inrichten, dat kun je dus wel Romy (24) overlaten. Hun doorsnee rijtjeshuis uit de jaren ’60 oogt heel knus, warm en sfeervol. Bijna twee jaar geleden kregen ze de sleutel van dit huis, na een lange zoektocht naar een plek waar ze konden samenwonen. “We woonden eerst bij elkaar in de straat in Oud-Beijerland. Daar hebben we ook wel bij huizen gekeken, maar we hadden nogal wat eisen. Het liefst hadden we gelijk een vrijstaand huis gekocht, haha. Ik volg nog een opleiding en werk nog niet fulltime, dus sommige eisen hebben we losgelaten. Met dit huis hebben we veel geluk gehad. Het was van HW Wonen. Het werd aangeboden voor een vaste prijs – wat fijn is, want je hoeft niet te overbieden – maar ja, je moet wel ingeloot worden. En dat werden wij! Er moest nog wel wat gebeuren, maar toch voelde het gelijk goed,” vertelt Romy.

Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Nog niet klaar

Er werden heel wat deuren en kozijnen geschuurd en geverfd. De trap werd gerenoveerd en er kwam een nieuwe vloer op de bovenverdieping. “We hebben het vooral naar onze smaak gemaakt. Het huis was gelukkig heel netjes achtergelaten. We moeten het nu alleen nog beter isoleren. We hebben bijvoorbeeld nog niet overal dubbel glas. Dat zijn vooral nuttige investeringen, maar niet persé leuk. Je ziet er niet veel van.”

Vakantiesfeer

Romy rondt op dit moment haar studie communicatie af, daarvoor deed ze een mbo-opleiding tot interieuradviseur. Niet gek dus dat haar vriend haar alle vrijheid gaf om het huis in te richten. “Je ziet nu veel donkere kleuren, zwarte kozijnen en jaloezieën, maar ik wist al vrij snel dat ik dit huis vooral licht wilde houden. Wel met een paar donkere accenten. En wat ook typisch voor ons is, is dat je op veel plekken wat tropische accenten ziet terugkomen. Schelpen, palmbladerenbehang… Het mag best een beetje een vakantiesfeer hebben. Daar zijn we allebei namelijk gek op.”

binnenkijken romy rijtjeshuis
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Houtkachel

Waar Romy het meest blij mee is? “De houtkachel. Die staat zó vaak aan. Als mensen op visite komen, brandt ‘ie altijd. Super sfeervol vind ik dat. En we zijn ook allebei heel blij met de overkapping die we pas in de tuin hebben gemaakt. Daardoor kunnen we nu tot lekker laat buiten zitten.”

Dat vrijstaande huis komt ooit nog wel, lacht Romy. Voorlopig zitten ze hier heerlijk. Ze zijn helemaal gewend in Zuid-Beijerland. “Het is natuurlijk heel anders dan Oud-Beijerland, maar je hebt hier ook alles. Vrienden van ons wonen hier ook. Al rij ik wel nog regelmatig naar Oud-Beijerland om mijn ouders en vriendinnen te zien.”

Kijk mee naar nog meer foto’s!

Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

De tuin en de overkapping

Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Nóg meer zien? Je kunt Romy ook volgen op Instagramaccount @roomwestthuisbest.

Ben jij ook reuzetrots op jouw huis en mogen we bij jou ook een keer binnenkijken? Mail naar [email protected]  dan komen we graag – vanaf anderhalve meter afstand – kijken!

Lees ook:

Binnenkijken! Gert en Sacha verbouwden een historische pand van kantoor naar woonhuis

Altijd leuk, binnenkijken in een huis dat elke Hoeksche Waarder wel kent. Gert en Sacha van Zetten w...
binnenkijken herenhuis

6x Hoeksche Waarders met een tof interieur op Instagram

Na heel wat binnenkijkers en Fundalijstjes weten we intussen dat Hoeksche Waarders echt wel durven u...

Oproep! We zoeken mooie/gezellige/bijzondere huizen om op de foto te zetten

Regelmatig kijken we binnen in een leuk huis ergens in de Hoeksche Waard. En we willen nu heel graag...

adv.