Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken! Maurice en Desiree verbouwden een ruim 100 jaar oud herenhuis in ‘s-Gravendeel

Door Rosanne Buitendijk 24 november 2019

Tot Maurice en Desiree in september 2016 de sleutels van hun huis in ‘s-Gravendeel kregen, werd het bewoond door buitenlandse werknemers. Er waren vier appartementen in gecreëerd, maar toch zag het stel direct de mogelijkheden. “Het was heel hokkerig en op elke muur zat weer een ander niet om aan te zien behangetje, maar we zagen ook de hoge plafonds en de mooie tegelvloer in de gang,” vertelt Desiree. Nu, drie jaar later, staan bijna alle puntjes op de i en mogen wij het resultaat zien.

Met vijf weken oude baby Isabel op haar arm, doet Desiree de deur open. Behalve de bos haar van Isabel, valt ook gelijk de tegelvloer in de gang op. Die zat al in het huis. Een van de eerste dingen die Desiree deed toen de verbouwing kon beginnen, was alle tegeltjes eruit bikken. Missie gelukt: ze bleven allemaal heel.

Klushuis in ‘s-Gravendeel

Op het hoogtepunt van de verbouwing stonden alleen de vier buitenmuren nog overeind. Als je binnenstapte, stapte je een halve meter naar beneden. Nee, ze schuwen een klusje meer of minder niet. En het meeste werk deed Maurice zelf, samen met zijn vader en schoonvader.

Desiree en Maurice komen allebei uit ‘s-Gravendeel. Dit huis stond al een tijd te koop. Toen de prijs zakte, zijn ze gaan kijken. “Toen we één seconde binnen waren, wisten we het eigenlijk al. Ook al was het een beetje een spookhuis en de tuin een oerwoud.” Inmiddels wonen ze er met zijn vieren: Maurice, Desiree, Rens (3) en Isabel (0).

Keuken

Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Een nieuwe keuken paste eigenlijk niet zo goed in het budget, tot bij een keukenzaak op Black Friday alle zwarte keukens in de aanbieding waren. Desiree: “Blij dat we dat gedaan hebben, want de Ikea keuken die we eigenlijk wilden terugplaatsen had helemaal niet mooi bij de rest van het huis gepast. Maar ja, nu zitten we nog wel op onze oude bank. Die vervangen we later nog wel eens.”

Instagram

Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Desiree begon tijdens de verbouwing met foto’s plaatsen op Instagram. In eerste instantie bedoeld om vrienden en kennissen op de hoogte te houden, maar al snel kreeg ze er veel meer volgers bij. “Nu krijg ik ook regelmatig interieurvragen. Welke kleur we op de muur hebben, hoe we het gedaan hebben met onze betonnen vloer. Ik gebruik Instagram zelf voor interieurinspiratie, maar grappig genoeg inspireer ik nu dus ook anderen.”

De kleur achter de bank is Hague Blue van Farrow & Ball, maar Desiree wil eigenlijk alweer iets anders. “Ik zou wel wat lichters willen proberen.” De betonnen vloer hebben ze laten vlinderen en impregneren zodat er nog eens een flesje melk of glas wijn kan omvallen.

Niet zo standaard

binnenkijken herenhuis
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

De houten schuifdeur naar de gang en de houten kastdeuren zijn gemaakt van oude vloerplanken uit het huis. De bakstenen muur en stalen latei bij de keuken is ook nog origineel. De side table in de keuken maakte Desiree zelf van planken die ze in de schuur vond. Die beitste ze zwart en ze zette er pootjes van een barkruk onder. Nee, van standaard houden ze in dit huis niet zo. Zo is de eettafel gemaakt van een boomstam en reed Maurice naar de andere kant van het land om de lange schoolbank voor in de gang op halen.

In de gang hangt een lamp die Desiree en Maurice in de eerste week van hun backpackreis door Bali tegenkwamen. “Ik vond ‘m zo mooi en was bang dat ik de lamp aan het einde van de reis niet meer zou tegenkomen, dus heb ik daar vier weken lang mee gezeuld. En natuurlijk zagen we ‘m op een veel later moment ook nog. Ach, het is in elk geval een leuke herinnering aan die reis.”

Kijk je mee naar nog meer mooie foto’s? 

Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Lees ook:

ingrid binnenkijken mijnsheerenland verbouwde bungalow kunstenares

Wat een huis! Binnenkijken in het van top tot teen verbouwde huis van Ingrid en haar gezin

Het heeft wat tijd en moeite gekost, maar dan heb je ook wat. Na een jaar intensief verbouwen, genie...

Binnenkijken! Miranda woont in het huis dat haar betovergrootouders in 1904 lieten bouwen

Wauw, dit is bijzonder. Wie kan er nou zeggen dat je woont in het huis waar jij bent opgegroeid, waa...
ilona binnenkijken

Binnenkijken in het rijtjeshuis van Ilona: “We wilden geen ‘normaal’ huis, maar het voelde gelijk goed”

Eigenlijk zochten Ilona en haar vriend Kevin drie jaar geleden alles behalve een normaal rijtjeshuis...

adv.