Binnenkijken! Rick en Veerle wonen in een huis vol planten, kleur en gewaagde kunst

Een verhuizing naar de Hoeksche Waard: dat was voor Rick en Veerle nooit een serieuze optie. Tot ze het huis in Maasdam tegenkwamen waar ze nu met veel plezier wonen. “Hoeven we ook eindelijk niet meer naast de koelkast te slapen.”

In Rotterdam hadden ze het eigenlijk prima naar hun zin. Maar langzaam ging het gebrek aan ruimte tegenstaan. Net als herrie in de buurt tot ’s ochtends vroeg en zelfs politieinvallen bij de buren.

Maar terug naar de Hoeksche Waard? Dat stond niet op de planning. Veerle komt oorspronkelijk uit Oud-Beijerland en wilde eigenlijk helemaal niet terug. Dus gingen ze op zoek naar een woning in Dordrecht, Spijkenisse en in Den Bommel. Tot dit rijtjeshuis in Maasdam met een fijne tuin vrij kwam. Misschien is de Hoeksche Waard toch zo gek nog niet, dachten ze toen.

‘Precies wat we wilden’

Veerle: “We hadden er gelijk een goed gevoel bij. De ligging was prettig en de tuin precies wat we wilden. Er moest van alles aan gedaan worden, maar daar zijn we niet zo bang voor.”

Het rijtjeshuis uit 1969 is er één als zovelen in de Hoeksche Waard en daarbuiten. Maar aan de binnenkant hebben Rick en Veerle er hun eigen stempel op gedrukt. Veel vintage en kunst, heel veel kunst. Niet gek, want Rick en Veerle zijn beide kunstenaar.

Slapen naast de koelkast

“We zijn allang blij dat we niet meer met een koelkast naast ons hoofd hoeven te slapen. Dat was in Rotterdam wel zo. Daar hadden we een piepkleine keuken waar de koelkast niet meer in paste. Dus ja, daar moesten we een creatieve plek voor verzinnen. Nu staat de koelkast gewoon weer in de keuken. We kunnen ons haast niet meer voorstellen dat we negen jaar lang met ons hoofd naast een aanslaande koelkast hebben geslapen.”

In de Hoeksche Waard is een auto onmisbaar, daar waren ze het ook over eens. Dat zorgde ervoor dat Rick twee dagen voor de verhuizing zijn rijbewijs nog moest halen. Maar ook dat lukte.

Genoeg ruimte voor twee ateliers

Heel blij waren ze dus ook met maar liefst twee ateliers. Want werken doen ze heel af toe samen (en dat gaat prima) maar de meeste werken maken ze apart van elkaar. En dan is het heerlijk om een eigen ruimte te hebben. Rick: “Veerle heeft de strijd gewonnen om de mooiste en grootste ruimte.”

Het huis was al ingericht op thuiswerken en ook nu blijft dat goed van pas komen. Rick: “Ik ben van jongs af aan al gewend om thuis te werken. Bij mijn ouders thuis was ik in mijn kamer al aan het schilderen. Voor mij is het niet nodig om ergens anders heen te gaan om te werken. In Rotterdam was de hele woning overgenomen met kratten en spullen, nu gaat de deur lekker dicht na het werken.”

Veel licht en kleur

Veerle: “Wat ik zo fijn vind aan dit huis, is het vele licht. Van de slaapkamer tot in de ateliers. We hebben er veel werk en tijd in gestoken. Het verven van de muur bij de trap van zolder duurde meerdere dagen. Maar we zijn niet bang voor kleur, dus die muur moest er komen. Vintage, kleur, kunst en details: het is echt ons geworden.”

Bekijk hier nog meer foto’s:

Ben jij ook reuzetrots op jouw huis en mogen we bij jou ook een keer binnenkijken? Meld je aan via [email protected]

Bij deze Hoeksche Waarders kun je ook binnenkijken

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Isabelle en Vincent: ‘Ondertussen weet ik precies hoe een soldeerbout werkt’”

Binnenkijken bij Isabelle en Vincent: ‘Ondertussen weet ik precies hoe een soldeerbout werkt’

Ga naar “Binnenkijken bij Kimberley in ’s-Gravendeel: ‘Ben dol op oudere huizen met een ziel’”

Binnenkijken bij Kimberley in ’s-Gravendeel: ‘Ben dol op oudere huizen met een ziel’

Ga naar “Binnenkijken: deze Hoeksche Waarders verbouwden hun huis van top tot teen”

Binnenkijken: deze Hoeksche Waarders verbouwden hun huis van top tot teen

In onze gids