Binnenkijken in het eerste huis van Rik en Joyce: ‘We hebben zoveel geluk gehad met dit huis’

Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Driekwart jaar duurde de zoektocht van Rik en Joyce naar een geschikt huis in Oud-Beijerland, hun eerste huis samen. “Bij andere huizen werden we steeds overboden. Met dit huis hebben we echt geluk gehad,” vertelt Joyce.

Zelf komt ze uit Schipluiden, vriend Rik is een echte Oud-Beijerlander. “In Schipluiden en omgeving zijn de huizen helemaal niet te betalen, daarom werd het Oud-Beijerland. Ik vind het hier hartstikke leuk. We wonen nu op loopafstand van de Oude Tol en we kunnen makkelijk lopend naar het centrum. Ideaal.”

Joyce: “Af en toe kijken we elkaar aan en zeggen we: ‘dit is gewoon van ons’. Alsof we het nog steeds niet kunnen geloven.”

Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Geen kapers op de kust

Het huis stond al een tijdje te koop. Joyce kwam het huis tegen toen ze op Funda in een hogere prijsklasse ging kijken. “Ik was meteen enthousiast, maar ja: het was net te duur voor ons. Een tijdje later werd de vraagprijs verlaagd. Toen werd het wél interessant. Hoewel Rik in eerste instantie niet eens zo enthousiast was. Hij snapt nu zelf niet meer waarom. Het was hartstikke goed onderhouden, de badkamer was net vernieuwd… we hoefden er bijna niks aan te doen.” Ze deden een bod, als enige, en kwamen er uit met de verkopers. Amper twee maanden later had het jonge stel de sleutels in handen.

Project tuin

Het huis was zo’n beetje al helemaal naar hun zin, alleen de tuin nog niet. Afgelopen voorjaar namen ze die met hulp van hun vaders flink onder handen. “Door de coronacrisis werkte mijn vriend om de week. Hij werkt in een ijsfabriek en omdat alle horeca dicht was, was er nauwelijks vraag naar ijs. Wij hebben die tijd dus mooi gebruikt om de tuin op te knappen. We hebben alles zelf gedaan. Mijn vader is stratenmaker, dus die heeft de tegels gelegd. Mijn schoonvader heeft de overkapping gemaakt. In eerste instantie hoefde de tuin van mij nog niet zo nodig. Nu ben ik zo blij dat we het hebben gedaan. Ik word elke keer weer blij als ik naar buiten kijk.”

De overkapping is de favoriete plek in de tuin. “Toen het afgelopen zomer zo heet was, was het daar best goed uit te houden. We hebben er zelfs een tv opgehangen. Nu zitten we daar vaak ’s avonds onder een dekentje te Netflixen. We hebben pas een heater gekregen, die moeten we nog even aansluiten. Dan kunnen we nog langer buiten blijven zitten.”

Verloofd

Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Prominent op het tv-meubel binnen staat een verzameling felicitatiekaartjes. “We zijn net verloofd,” glundert Joyce. “We waren met de motor op vakantie in Duitsland en daar heeft Rik mij gevraagd. Zijn plan was eigenlijk om dat te doen tijdens onze reis naar Mauritius in april, maar dat ging door corona natuurlijk niet door. Dus dat wordt de volgende grote stap: een bruiloft plannen!”

Kijk mee naar nog meer foto’s:

Ben jij ook reuzetrots op jouw huis en mogen we bij jou ook een keer binnenkijken? Mail naar [email protected] dan komen we graag – vanaf anderhalve meter afstand – kijken!

Lees ook:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Isabelle en Vincent: ‘Ondertussen weet ik precies hoe een soldeerbout werkt’”

Binnenkijken bij Isabelle en Vincent: ‘Ondertussen weet ik precies hoe een soldeerbout werkt’

Ga naar “Binnenkijken bij Kimberley in ’s-Gravendeel: ‘Ben dol op oudere huizen met een ziel’”

Binnenkijken bij Kimberley in ’s-Gravendeel: ‘Ben dol op oudere huizen met een ziel’

Ga naar “Binnenkijken: deze Hoeksche Waarders verbouwden hun huis van top tot teen”

Binnenkijken: deze Hoeksche Waarders verbouwden hun huis van top tot teen

In onze gids