Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken! Marianne en Rein hebben in hun dijkhuis een continu vakantiegevoel

Door Rosanne Buitendijk 2 augustus 2020

Ze woonden bijna heel hun leven in Dordrecht, maar sinds een paar maanden zijn Marianne en Rein Vetten ultiem gelukkig met hun dijkhuisje in Zuid-Beijerland. “Dit is zo’n fijne plek, hier willen we nooit meer weg.”

Helemaal out of the blue kwamen ze hier niet heen: hun zoon woont een stukje verderop aan dezelfde dijk. “Toen het vorige zomer zo bloedheet was, hebben we tijdens hun vakantie twee weken in het huis van onze zoon en zijn vrouw gelogeerd. Dat beviel zo goed. We woonden zelf nog niet zo lang in een appartement in Zwijndrecht, maar daar voelden we ons toch niet helemaal thuis,” vertelt Marianne. “Het was mooi hoor, maar niet onze plek. Dus we besloten het te koop te zetten en wat denk je? Binnen een dag was er een koper. Maar wij hadden nog niks anders.”

Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Huizenjacht

Er volgde een zoektocht in Dordrecht en omgeving die eindigde met een telefoontje van hun schoondochter. Marianne: “Ik liep net ’s ochtends het winkelcentrum in, toen ze belde. Er stond een leuk huis bij hen op de dijk te koop. Ik heb het huis ter plekke op Funda opgezocht en gelijk de makelaar gebeld. Omdat we niet de enige waren, kwam er een open huis. Daar gaat onze kans, dacht ik.”

Grote make-over

Maar hun bod (‘íets boven de vraagprijs, niet veel hoor) bleek het beste en zo werd Zuid-Beijerland hun nieuwe woonplaats. Voor ze verhuisden, gaven Marianne en Rein het huis wel een flinke make-over. Marianne: “We zagen wat het kon worden, maar de kleuren en sommige details waren echt niet onze smaak. Wij houden van strak enzwart-wit, dat hadden we in ons vorige huis ook. We hebben alles laten stucen en nieuwe vloeren gelegd. Het meest trots ben ik op de keuken. Die hebben we laten zitten, maar door een plankje en kastje weg te halen, een nieuw blad te plaatsen én de keuken te laten wrappen, ziet het er totáál anders uit. Zo hebben we voor een paar honderd euro een nieuwe keuken. Gaaf toch?”

Voila: een bestaande maar toch bijna nieuwe keuken! Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Warm welkom

Aan hun nieuwe woonplaats kunnen ze wel wennen, ook al zijn ze er door de coronamaatregelen en een heupoperatie voor Rein nog weinig op uit geweest. Maar aanspraak hebben ze genoeg. Sowieso boffen ze met de buren, vertelt Marianne. “We kwamen hier na de sleuteloverdracht, en toen lagen er al kaartjes voor ons in de bus. We hebben het echt getroffen: we hebben zulke leuke buren.”

Rein vult aan:”Ik was de voorkant van het huis aan het schilderen en dan heb je zoveel aanspraak. Iedereen maakt een praatje of opmerking. Ik mis hooguit mijn maatjes uit Dordt, maar verder zitten we hier perfect. We kijken uit op een schapenwei, als we de keukendeur opendoen horen we de vogels fluiten. Het voelt elke dag alsof we op vakantie zijn.”

Kijk je mee naar nog meer foto’s?

Dit is de woonkamer, waar het zwart-wit thema tot in detail is uitgevoerd.

Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

De keuken…

Nieuwsgierig hoe de keuken er eerst uit zag? Bekijk hier op Funda de before foto’s!

Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

En de tuin!

Ook met de tuin zijn Rein en Marianne reuzeblij. Marianne: “Zeker in die coronaperiode waren we blij dat we niet meer in ons appartement woonden, maar hier lekker de ruimte hadden.”

Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Ben jij ook reuzetrots op jouw huis en mogen we bij jou ook een keer binnenkijken? Mail naar [email protected]  dan komen we graag langs!

Binnenkijken! Leo en Janneke bouwden hun eigen droomhuis aan het water

Pas een paar maanden geleden verhuisden Leo en Janneke Kranendonk naar hun gloednieuwe huis in Putte...

Oud-Beijerland krijgt flinke nieuwbouwwijk: dit is hoeveel woningen de gemeente wil bouwen

Jongeren, starters en gezinnen opgelet: aan de oostkant van Oud-Beijerland gaat de gemeente Hoeksche...
binnenkijken-loes-en-dick-oud-beijerland

Binnenkijken bij Loes en Dick: ‘Het uitzicht van ons appartement gaat nooit vervelen’

Of we niet eens op de koffie wilden komen bij Loes en Dick en een binnenkijker wilden maken van hun ...

adv.