Binnenkijken bij Loes: ‘Op de zolder na was álles verouderd in dit huis’

Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Toen Loes en haar vriend Jasper op zoek gingen naar een groter huis, kéken ze niet eens naar andere woonplaatsen dan Zuid-Beijerland. Daar woonden ze al en geen haar op hun hoofd die eraan dacht ergens anders heen te gaan. “Jasper is geboren en getogen in Zuid-Beijerland, ik groeide op in Piershil. Hier wonen al onze vrienden en familie. Dit is voor ons gewoon dé plek.” Kijk mee in hun pas verbouwde rijtjeshuis waar ze sinds deze zomer wonen met zoontje Mees.

Een huis te vinden in een tijd waarin huizen razendsnel verkocht raken, dat ging bij Loes en Jasper nog vrij makkelijk. “Dit is pas het tweede huis dat we bekeken. Het stond al een tijdje te koop. Er moest heel veel aan gebeuren, dus andere geïnteresseerden waren er niet. Dat was ons geluk,” vertelt Loes, terwijl ze foto’s laat zien van hoe het huis eruit zag toen zij de sleutels kregen. Heel veel schrootjes, een ouderwets roze badkamer (‘die was bijna weer hip’), een dichte keuken. “Alleen de zolder zag er heel netjes uit. Die was al gestuct, had spotjes, mooie eikenhouten vensterbanken. Alsof ze daar begonnen waren met verbouwen maar geen puf meer hadden voor de rest,” lacht Loes.

Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Vaders aan de klus

Met hulp van hun vaders verbouwden Loes en Jasper heel het huis. De keukenmuur werd opengebroken, er kwam een nieuwe trap, nieuwe badkamer, nieuwe vloeren, nieuwe plafonds. Ook de tuin werd aangepakt. Gekke dingen kwamen ze niet tegen. Loes: “Hier kunnen we de rest van ons leven blijven, zo goed zitten we we er nu bij. We zijn zo dankbaar voor al het werk dat onze vaders hebben verzet. Zonder hen was dit echt niet gelukt.”

Droombadkamer

Het meest trots is het stel op de badkamer, die dankzij de schoonvader van Loes zó op een Pinterestbord kan. “Hij heeft zitten priegelen met het visgraatmotief, niet normaal. Dat heeft bloed, zweet en tranen gekost. Maar het resultaat is echt geweldig. Hier zijn we zó blij mee.”

Keuken

Loes en Jasper kozen een donkere, matte keuken. “Ik dacht: op mat zie je niks, maar daar bleek ik flink naast te zitten. Je ziet er juist alles op. Nou ja, het is niet anders. We wilden in elk geval geen witte keuken, dat vonden we veel te steriel. Met de tegeltjes en zwarte apparatuur is het nu echt heel sfeervol. We zouden deze keuken zo weer uitzoeken.”

Heftige kleur

De meeste ideeën qua kleur en inrichting komen van Loes. “Alles bij elkaar uitzoeken, dat vond ik superleuk. Natuurlijk was Jasper het niet altijd met alles eens. Zo was hij eerst echt niet enthousiast over de kleur in de gang. Maar ik heb toch mijn zin gekregen. De kleur kwam er toch en nu vindt hij het hartstikke mooi. Maar wel voor in de gang.”

Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Ook op de bovenverdieping komen opvallende kleuren terug. Kijk mee naar nog meer foto’s!

Ben jij ook reuzetrots op jouw huis en mogen we bij jou ook een keer binnenkijken? Mail naar [email protected] dan komen we graag – vanaf anderhalve meter afstand – kijken!

Lees ook:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Isabelle en Vincent: ‘Ondertussen weet ik precies hoe een soldeerbout werkt’”

Binnenkijken bij Isabelle en Vincent: ‘Ondertussen weet ik precies hoe een soldeerbout werkt’

Ga naar “Binnenkijken bij Kimberley in ’s-Gravendeel: ‘Ben dol op oudere huizen met een ziel’”

Binnenkijken bij Kimberley in ’s-Gravendeel: ‘Ben dol op oudere huizen met een ziel’

Ga naar “Binnenkijken: deze Hoeksche Waarders verbouwden hun huis van top tot teen”

Binnenkijken: deze Hoeksche Waarders verbouwden hun huis van top tot teen

In onze gids