Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Loes: ‘Op de zolder na was álles verouderd in dit huis’

Door Rosanne Buitendijk 29 november 2020

Toen Loes en haar vriend Jasper op zoek gingen naar een groter huis, kéken ze niet eens naar andere woonplaatsen dan Zuid-Beijerland. Daar woonden ze al en geen haar op hun hoofd die eraan dacht ergens anders heen te gaan. “Jasper is geboren en getogen in Zuid-Beijerland, ik groeide op in Piershil. Hier wonen al onze vrienden en familie. Dit is voor ons gewoon dé plek.” Kijk mee in hun pas verbouwde rijtjeshuis waar ze sinds deze zomer wonen met zoontje Mees.

Een huis te vinden in een tijd waarin huizen razendsnel verkocht raken, dat ging bij Loes en Jasper nog vrij makkelijk. “Dit is pas het tweede huis dat we bekeken. Het stond al een tijdje te koop. Er moest heel veel aan gebeuren, dus andere geïnteresseerden waren er niet. Dat was ons geluk,” vertelt Loes, terwijl ze foto’s laat zien van hoe het huis eruit zag toen zij de sleutels kregen. Heel veel schrootjes, een ouderwets roze badkamer (‘die was bijna weer hip’), een dichte keuken. “Alleen de zolder zag er heel netjes uit. Die was al gestuct, had spotjes, mooie eikenhouten vensterbanken. Alsof ze daar begonnen waren met verbouwen maar geen puf meer hadden voor de rest,” lacht Loes.

Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Vaders aan de klus

Met hulp van hun vaders verbouwden Loes en Jasper heel het huis. De keukenmuur werd opengebroken, er kwam een nieuwe trap, nieuwe badkamer, nieuwe vloeren, nieuwe plafonds. Ook de tuin werd aangepakt. Gekke dingen kwamen ze niet tegen. Loes: “Hier kunnen we de rest van ons leven blijven, zo goed zitten we we er nu bij. We zijn zo dankbaar voor al het werk dat onze vaders hebben verzet. Zonder hen was dit echt niet gelukt.”

Droombadkamer

Het meest trots is het stel op de badkamer, die dankzij de schoonvader van Loes zó op een Pinterestbord kan. “Hij heeft zitten priegelen met het visgraatmotief, niet normaal. Dat heeft bloed, zweet en tranen gekost. Maar het resultaat is echt geweldig. Hier zijn we zó blij mee.”

Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Keuken

Loes en Jasper kozen een donkere, matte keuken. “Ik dacht: op mat zie je niks, maar daar bleek ik flink naast te zitten. Je ziet er juist alles op. Nou ja, het is niet anders. We wilden in elk geval geen witte keuken, dat vonden we veel te steriel. Met de tegeltjes en zwarte apparatuur is het nu echt heel sfeervol. We zouden deze keuken zo weer uitzoeken.”

Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Heftige kleur

De meeste ideeën qua kleur en inrichting komen van Loes. “Alles bij elkaar uitzoeken, dat vond ik superleuk. Natuurlijk was Jasper het niet altijd met alles eens. Zo was hij eerst echt niet enthousiast over de kleur in de gang. Maar ik heb toch mijn zin gekregen. De kleur kwam er toch en nu vindt hij het hartstikke mooi. Maar wel voor in de gang.”

Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Ook op de bovenverdieping komen opvallende kleuren terug. Kijk mee naar nog meer foto’s!

Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Ben jij ook reuzetrots op jouw huis en mogen we bij jou ook een keer binnenkijken? Mail naar [email protected] dan komen we graag – vanaf anderhalve meter afstand – kijken!

Lees ook:

Binnenkijken! Leo en Janneke bouwden hun eigen droomhuis aan het water

Pas een paar maanden geleden verhuisden Leo en Janneke Kranendonk naar hun gloednieuwe huis in Putte...

Op deze plek komen woningen en zo gaan ze eruit zien

Op de plek van taxibedrijf Duifhuizen op de Oostdijk in Oud-Beijerland, komen twaalf eengezinswoning...
binnenkijken romy rijtjeshuis

3x Binnenkijken in een rijtjeshuis

Een rijtjeshuis inrichten saai? Welnee! Ook in een huis met een standaard indeling kun je heel creat...

adv.