Binnenkijken bij Isabelle en Vincent: ‘Ondertussen weet ik precies hoe een soldeerbout werkt’

Isabelle en Vincent woonden vierenhalf jaar op de Pleinweg in Rotterdam. “Gezellig, maar heel gehorig en niet groen genoeg. We wilden graag een beetje settelen en begonnen aan het krijgen van kinderen te denken. Een kind in de grote stad, die laat je niet zo makkelijk op straat spelen. En al die trappen die je dan met een kinderwagen op zou lopen ben je snel zat.”

“Door een tip van mijn moeder kwamen we op het spoor van dit nieuwbouwproject in het centrum van Oud-Beijerland. Als kind kwam ik met mijn moeder weleens bij Nuance en in mijn herinnering was het een gezellig dorp.”

Zo gek nog niet

“Vincent en ik zijn hier de buurt wat gaan verkennen en we merkten dat Oud-Beijerland zo gek nog niet is. We konden zo naar Diggels lopen (het huidige Postkantoor), het dorp is gezellig en niet onbelangrijk: ik ben in 25 minuten op mijn werk in het Maasstad ziekenhuis. We wonen hier nu al vijf jaar met ontzettend veel plezier.”

Tekst gaat verder onder de foto’s >

Bijna ging het feest niet door, want Vincent wilde het huis eigenlijk niet kopen. “Ik heb ‘m echt moeten overhalen. Maar hij kon er na een poosje ook niet meer omheen: een tuin op het zuiden, geen auto’s voor de deur maar een grasveld én een goed geïsoleerd huis.” Sinds hun dochter Jasmijn is geboren, genieten de twee weer op een heel andere manier van deze plek. “De buurkinderen passen weleens op als we een borrel bij hun ouders hebben.”

Tekst gaat verder onder de foto’s >

Inspiratie haalt Isabelle overal vandaan, vooral van Pinterest en Instagram. Handig, want daar vind je alle doe-het-zelf projecten die je je maar voor kunt stellen. “Als ik iets zie, denk ik soms: dat kan ik zelf ook.”

Niet alles gaat in één keer goed

“De salontafel heb ik gewoon van een stronk hout gemaakt, die ik uit het bos mee nam.” En zo zijn er ook de lampjes boven het televisiemeubel. “Gemaakt van rieten mandjes, waar ik een led strip in soldeerde. Niet alles gaat altijd in één keer goed hoor. Hij deed het eerst niet, bleek de strip tijdens het solderen te zijn doorgebrand. Maar ondertussen weet ik dus prima hoe een soldeerbout werkt.”

Tekst gaat verder onder de foto’s >

In de kinderkamer maakte Isabelle een mobile voor boven het bedje. “Soms kun je met een simpel project je woning persoonlijk maken. Dat hoeft echt niet persé groots en meeslepend.”

Het schilderij met de boog in de woonkamer is ook zelfgemaakt. Op haar Instagram deelde Isabelle hoe ze dat deed. “ Vaak is het veel simpeler dan je denkt. Voor dit schilderij gebruikte ik alleen maar dingen die je zo bij de bouwmarkt kunt kopen, zoals muurvuller en een handspatel.”

Tekst gaat verder onder de foto’s >

Zin om zelf ook aan de slag te gaan? Isabelle laat in deze Instagram reel precies zien hoe je het schilderij zelf kunt maken:

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Meer binnenkijken?

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Kimberley in ’s-Gravendeel: ‘Ben dol op oudere huizen met een ziel’”

Binnenkijken bij Kimberley in ’s-Gravendeel: ‘Ben dol op oudere huizen met een ziel’

Ga naar “Binnenkijken: deze Hoeksche Waarders verbouwden hun huis van top tot teen”

Binnenkijken: deze Hoeksche Waarders verbouwden hun huis van top tot teen

Ga naar “Binnenkijken bij Evi en Ruben die dankzij het programma ‘Kinderen kopen een huis’ in Oud-Beijerland terecht kwamen”

Binnenkijken bij Evi en Ruben die dankzij het programma ‘Kinderen kopen een huis’ in Oud-Beijerland terecht kwamen

In onze gids