Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij de Airbnb van Pleun en Gerda: ‘Onze gasten uit Taiwan vonden Brussel zo lekker dichtbij’

Door Rosanne Buitendijk 10 juli 2019

Ruim 37 jaar woonden ze in Goudswaard, de plaats waar al hun acht kinderen geboren werden. Maar inmiddels zijn Pleun en Gerda Kruidenier sinds een half jaar Oud-Beijerlanders en missen ze hun oude woonplaats geen moment. Daar hebben ze ook helemaal geen tijd voor. Behalve dat ze nog flink aan het klussen zijn in hun huis, hebben ze op de bovenste verdieping van het pand een gastenverblijf geopend waar de boekingen voor binnen stromen.

Ze konden aan de Oostdijk het vier verdiepingen tellende pand kopen dat voorheen van de Evangelische Gemeente Hoeksche Waard was. Hier werden vergaderingen gehouden, er was een bar en een oefenruimte voor de muziek. Nu wonen Pleun en Gerda er met hun twee nog thuiswonende kinderen. Van de bovenste verdieping maakten ze vakantieappartement het Pandhouse.

Oud-Beijerland

En wat voor een appartement: vanaf de bovenste verdieping van dit pand aan de Oostdijk kijk je mooi uit over de daken van Oud-Beijerland. Je ziet de verschillende kerktorens en het dak van de oude HBS. Niet dat dat hun gasten veel zegt: die komen vaak namelijk van ver en meestal is Oud-Beijerland niet het reisdoel.

Brussel, zo lekker dichtbij

In mei ontvingen ze hun eerste gasten. “Drie Duitse meisjes. Ze kwamen voor een weekendje strand naar Nederland. Vanaf hier gingen ze naar Renesse.” Dat vinden wij niet om de hoek, maar over afstanden denken buitenlandse gasten vaak heel anders, merkten Pleun en Gerda al. “We hadden drie Taiwanese orchideeënkwekers die hier kwamen om ideeën op te doen. Die gingen een middagje naar Brussel, want dat was zo lekker dichtbij.”

Geen woord Engels

Een website hebben ze nog niet eens, maar toch weten de gasten het Pandhouse al goed te vinden. “We staan op Airbnb en Booking.com. Daardoor krijgen we veel buitenlandse aanvragen. Die komen overal vandaan: China, Oman, Texas. Dat vind ik eigenlijk maar niks, want ik spreek helemaal geen Engels,” zegt Gerda, die in het dagelijks leven in de zorg werkt. Al die buitenlandse belangstelling hadden ze helemaal niet verwacht. “We dachten meer mensen te krijgen die voor de Hoeksche Waard komen. Dat gebeurt nu af en toe ook wel hoor, mensen die hier komen voor een familiefeestje bijvoorbeeld.”

Alleen korte verblijven

Pleun en Gerda richtten het appartement heel compleet in. Er zit een keuken in, er is een eigen ingang en er staat zelfs een wasmachine. “Tijdens de verbouwing van ons huis hebben we hier zelf gewoond. Dat ging makkelijk. We krijgen nu ook wel eens vragen of mensen het appartement voor langere tijd kunnen huren,” vertelt Gerda. Dat zou makkelijk kunnen, want aan ruimte en voorzieningen geen gebrek. Maar toch gaan ze daar niet aan beginnen. “Teveel gedoe. Dan moet je echt met huurcontracten gaan werken, want stel je voor dat je die mensen er niet uit krijgt,” zegt Pleun. Gerda: “Ja, en nu denk je: morgen zijn ze weg. Dat is wel zo fijn.”

Jarenlang plan

Het ‘bed and breakfastje spelen’ bevalt ze goed. Zelf sliepen ze trouwens nog nooit in een b&b. Pleun: “Dat moeten we maar weleens gaan doen. Al hebben we nu helemaal geen tijd voor vakantie.” Het idee van een b&b leek hen altijd al leuk, maar in Goudswaard kwam het er niet van. Gerda: “Maar bij dit pand wisten we dat we het moesten doen. Deze locatie in Oud-Beijerland is perfect.”

Wel door de tuin, niet door het woonhuis van Pleun en Gerda. Via het trappenhuis komen gasten bij de bovenste verdieping. Vanaf de bovenste verdieping zie je het Spui.

Meer over Het Pandhouse ontdekken?

Het Pandhouse bed en breakfasts

Oostdijk 77, Oud-Beijerland

Bekijk meer:bed en breakfasts

Lees ook:

Binnenkijken in het arbeidershuisje van Mireille: “Er zat vroeger niet eens een badkamer in”

"Het is heel klein hoor, ik weet niet of je het wel de moeite waard vindt," zegt Mireille, als ze on...

Binnenkijken! Miranda woont in het huis dat haar betovergrootouders in 1904 lieten bouwen

Wauw, dit is bijzonder. Wie kan er nou zeggen dat je woont in het huis waar jij bent opgegroeid, waa...
bb-de-zeilmakerij-oud-beijerland

Binnenkijken in de gloednieuwe b&b van Carrie: ‘Een bed and breakfast was nooit mijn droom’

Carrie en haar man waren helemaal niet van plan om een b&b te beginnen, toen ze dit huis aan de have...

adv.