Zo woont een interieurstyliste: binnenkijken in de jaren ’30 woning van Miriam en Martijn

binnenkijken-jaren-30-woning-oud-beijerland-meer-interieur-12
Het favoriete plekje van Miriam

Miriam en Martijn Lanfermeijer woonden met hun twee kinderen prachtig in een ruim huis aan de Havendam in Oud-Beijerland. Maar er was één probleem: het was veel te groot. Waar de een droomt van een balzaalbadkamer, vonden Miriam en Martijn het maar irritant dat ze zoveel ruimte ongebruikt lieten. Liever een grote tuin dan een groot huis. Toen ze op zoek gingen naar iets nieuws, kwamen ze deze mooie jaren ’30 woning tegen waar wel véél aan gedaan moest worden. Maar als je interieurstyliste bent en wel houdt van een uitdagend project, is dat helemaal geen probleem.

“Dit is ons vierde huis samen. Het sparren over indelingen en inrichting en altijd bezig zijn met klussen, houdt onze relatie leuk,” lacht Miriam uitbundig.

Een blijvertje

Het ziet er naar uit dat dit charmante jaren ’30 huis in Oud-Beijerland wel een blijvertje is. “Als we de loterij winnen, geloof ik niet dat we hier weggaan. Dit is wel echt een heel fijn plekje. Het huis is niet heel groot, maar groot genoeg. De tuin is héérlijk en we hebben natuurlijk de schuur in onze achtertuin waar we onze werkplek van hebben gemaakt.”

Miriam en Martijn kochten het huis vier jaar geleden en wonen hier nu prachtig met hun kinderen Loef (12) en Melief (bijna 10) en hond Arie (2).

binnenkijken-jaren-30-woning-oud-beijerland-meer-interieur-5
Hond Arie (2) scharrelt lekker rond in huis

Altijd nieuwe ideeën

Maar eerlijk is eerlijk: Miriam’s handen kunnen niet wachten om de boel weer een beetje om te gaan gooien. De keuken mag een andere kleur, er wordt gedroomd over een uitbouw en de badkamer wil ze groen verven.

Als interieurstyliste is Miriam natuurlijk degene in huis die steeds vol ideeën zit. Maar onderschat ook de invloed van Martijn niet. Hij denkt net zo hard mee en voert zoveel mogelijk zelf uit. “Ik denk vaak genoeg: wat heb je nou weer bedacht? Zoals nu met de groene badkamer, daar ben ik niet gelijk enthousiast over. Natuurlijk hebben we over dat soort dingen soms pittige discussies. Maar ik weet ondertussen ook dat Miriam écht goede ideeën heeft. Het pakt altijd mooi uit,” zegt Martijn.

Miriam begint hard te lachen. “Dit hoor ik voor het eerst van jou. Ik ga dit opschrijven en zo gelijk een pot verf kopen!”

Flinke verbouwing

Het huis, de tuin én de schuur moest flink verbouwd en opgeknapt worden. De vorige bewoner was een oude man. “Het interieur was nog heel ouderwets. Leidingwerk, strippen, stuken, nieuwe keuken, nieuwe vloer; een half jaar lang hebben we goed verbouwd. En daarna zijn we aan de schuur begonnen. Dat was een grote bende, maar wij wilden er een werkplek voor ons allebei in maken. We hebben het nu zo gemaakt dat als de kinderen wat ouder zijn, ze hier zouden kunnen slapen,” vertelt Martijn.

binnenkijken-jaren-30-woning-oud-beijerland-meer-interieur-3
De verbouwde schuur met veranda. “Daar zitten we veel te weinig, maar dat hadden we al voorspeld.”

Werken vanuit de schuur

De werkschuur is sinds 1,5 jaar bruikbaar. Ze hebben de schuur geïsoleerd, vloerverwarming aangelegd, een dakkapel erop gezet, boven extra ramen laten plaatsen, zelf een houten trap gemaakt en een keuken erin geplaatst.

Er is nu een mooie werkplek beneden voor Miriam en Meer Interieur. Boven zit Martijn, IT’er die zich sinds een jaar druk bezig houdt met Kopen voor je Club, een slimme manier voor verenigingen en clubs om extra inkomsten te verdienen.

Favoriete plek in huis

“Ik zit ’s ochtends heel graag op mijn bankje op het terras. Lekker kopje koffie in de zon, Arie die er bij komt zitten. En als ik in de keuken sta, kijk ik zo naar de veranda die we aan de schuur hebben gemaakt. Daar zitten we véél te weinig, maar ik ben er wel onwijs blij mee,” glimlacht Miriam.

We maakten lekker veel foto’s van het huis, de tuin en de werkschuur. Kijk je mee?

Mogen we bij jou ook een keertje binnenkijken? Rijtjeshuis of villa aan het water: we zijn heel benieuwd hoe Hoeksche Waarders wonen. Meld je aan via [email protected]

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Binnenkijken bij Isabelle en Vincent: ‘Ondertussen weet ik precies hoe een soldeerbout werkt’”

Binnenkijken bij Isabelle en Vincent: ‘Ondertussen weet ik precies hoe een soldeerbout werkt’

Ga naar “Van zomers tot sereen: dit zijn dé slaapkamertrends van 2022”

Van zomers tot sereen: dit zijn dé slaapkamertrends van 2022

Aangeboden door Slaapboulevard Kwakernaat

Ga naar “Snel bij zijn: deze huizen in de Hoeksche Waard staan nét te koop”

Snel bij zijn: deze huizen in de Hoeksche Waard staan nét te koop

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022