Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sloop oude Rabo in Oud-Beijerland in aantocht en zoveel appartementen komen er op die plek

Door Jasper van Everdingen 5 november 2020

Het pand van de oude Rabobank aan het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland verdwijnt binnenkort uit het straatbeeld. Binnen enkele maanden gaat het gebouw tegen de vlakte om plaats te maken voor appartementen. Dat worden er minder dan eerder de bedoeling was, omdat een deel van het complex alsnog overeind blijft.

De komst van een appartementencomplex aan het Vierwiekenplein krijgt in 2021 gestalte. De gemeente verwacht dat Stebru in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar met de sloop van de Rabo kan starten. Het bestemmingsplan voor FIER, een knipoog van de ontwikkelaar naar het Vierwiekenplein, is goedgekeurd. De sloopvergunning kan worden aangevraagd. Voor de huidige huurders is per 1 januari het gebruik opgezegd.

Op de locatie van het huidige ‘architectonische gedrocht’ in het centrum van Oud-Beijerland verrijst straks een appartementencomplex dat fier van trots op het Vierwiekenplein uitkijkt. In het gebouw ontwikkelt Stebru 35 woningen – negen minder dan in het oorspronkelijke plan – met verschillende huurprijzen: van middenhuur tot een aantal grotere, duurdere appartementen.

Tekst gaat onder de foto verder.

Het Vierwiekenplein met links het voormalige pand van de Rabobank, dat binnenkort gesloopt wordt. Foto: Google Streetview

Doelgroep

De woningen in FIER verschillen in grootte: van circa 65 tot 135 vierkante meter en van twee tot vier kamerappartementen. ,,De appartementen zijn niet specifiek voor een doelgroep ontworpen en zijn, naast voor senioren en medioren, ook geschikt voor een jongere doelgroep”, zegt een zegsvrouw. Ook is er ruimte voor een tweelaagse woning van circa 120 vierkante meter met eventuele werkruimte op de begane grond.

Oorspronkelijk telde het nieuwbouwproject in het Spuidorp de ontwikkeling van 44 appartementen. De kink in de kabel is het voormalige pakhuis van modecentrum Bas Hollaar, dat haaks op de Rabobank staat. Hollaar wil dat pand in eigendom houden. ,,We hadden het graag in één bouwstroom meegenomen, maar Hollaar heeft van de verkoop afgezien”, vertelt wethouder Piet van Leenen (Wonen).

Tekst gaat onder de foto verder.

De achterzijde van de oude Rabo. Rechts het voormalige pakhuis van Bas Hollaar dat wel blijft staan. Foto: Google Streetview

Afhechting

Dat betekent volgens Van Leenen niet dat zich straks aan het Vierwiekenplan een ‘raar gedrocht’ van oud en nieuw vormt. ,,De afhechting van het ene naar het andere gebouw toe, misstaat straks niet. Die overgang wordt straks heel netjes ontwikkelt.” Ook moet vanaf FIER een duidelijk voetpad naar parkeerterrein Het Dok komen. Omwonenden van de Rabo worden binnenkort met een brief over de ontwikkelingen geïnformeerd.

Lees ook:

De oude Rabo in Oud-Beijerland wordt gesloopt en dit komt er voor terug

Het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland staat een grote facelift te wachten. De gemeente wil dit deel ...

Het Vierwiekenplein krijgt toch geen metamorfose en dit is waarom

Het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland krijgt toch geen complete makeover. De wens van de gemeente om...

Met deze nieuwe woonwijk krijgt Oud-Beijerland een nieuwe entree en dat gaat er zo uitzien [+video]

Oud-Beijerland krijgt aan de zuidkant een nieuwe entree. Wie over de Langeweg tussen de bedrijfspand...

Oud-Beijerland krijgt flinke nieuwbouwwijk: dit is hoeveel woningen de gemeente wil bouwen

Jongeren, starters en gezinnen opgelet: aan de oostkant van Oud-Beijerland gaat de gemeente Hoeksche...

Dit zijn de nieuwe ontwerpen van de uitbreiding van het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland

Het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland krijgt geen blokvormige aanbouw. Na bezwaar en een petitie van d...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

adv.