Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Inrichterij Van Toen heeft prachtige handgemaakte Marokkaanse zeliges en cementtegels

Aangeboden door Inrichterij Van Toen 7 september 2019

Inrichterij Van Toen in Strijen verrast steeds weer met mooie items waarmee je je huis een nieuwe look geeft. Als je nu binnenstapt, kun je bijna niet om de prachtige handgemaakte Marokkaanse zeliges en cementtegels heen. Monique van Inrichterij Van Toen gaf ze een prominente plek in de winkel en vertelt er vol passie over. “De zeliges worden in Marokko met de hand gekapt. De mannen die dat doen zijn echt kunstenaars.”

De zeliges zijn handgemaakte kleine, vierkante tegeltjes gemaakt van klei. Ze zijn er in heel veel verschillende tinten: van roze en blauw tot warm wit en verschillende natuurtinten. Door het glazuur hebben de tegeltjes een zachte glans. Omdat het een natuurproduct is, ogen de kleuren heel rustig en natuurlijk. Door het handwerk, de natuurlijke pigmenten en het bakproces hebben de tegels binnen één kleur toch nuances.

Elk tegeltje is anders

Door die kleurnuances en omdat de zeliges geen kaarsrechte vormen hebben, is elk tegeltje anders. Monique: “Dat maakt het zo mooi. En het leuke van deze zeliges is dat het in heel veel interieurs past: zowel landelijk als strak.”

De zeliges hebben geen nabehandeling nodig en zijn goed waterdicht, waardoor je ze ook prima in de badkamer of keuken kan plaatsen. Monique: “De tegels worden duurzaam gemaakt met respect voor mens milieu. Het is echt eersteklas kwaliteit.”

Foto’s: Inrichterij Van Toen

Cementtegels

Behalve zeliges heeft Inrichterij Van Toen ook een ruim aanbod aan cementtegels. Deze tegels hebben een heel matte look, dankzij het pigment van marmerpoeder. De tegels hebben één behandeling nodig om vuilafstotend te worden. Daarna zijn ze perfect reinigbaar. Cementtegels kunnen zowel op de wand als de vloer. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten kleuren en patronen. Je kunt eindeloos combinaties maken. Kiezen wordt nog lastig, maar gelukkig weet Monique je altijd perfect advies te geven.

Tot 19.00 uur open

Wist je trouwens dat Inrichterij Van Toen voortaan op donderdag en vrijdag tot 19.00 uur geopend is? Zo wordt het wat makkelijker om na je werk nog even binnen te stappen. Handig!


Meer over Inrichterij Van Toen ontdekken?

Inrichterij Van Toen woonwinkels

Gesloten10:00 - 17:00 *

Boompjesstraat 6, Strijen

Bekijk meer:woonwinkels

adv.