Huis kopen in de Hoeksche Waard: betaal je meer of minder dan de vraagprijs?

Door Rosanne Buitendijk 19 oktober 2018

Dat het druk is op de huizenmarkt hoeven we je niet meer te vertellen. Er staan steeds minder huizen te koop en de beschikbare huizen die er zijn, zijn zo weg. Je zou je bijna gek laten maken en maar gelijk de vraagprijs of meer bieden op jouw droomhuis. Maar is dat nodig? We zochten uit of er nog wat af te dingen valt in de Hoeksche Waard.

Goed nieuws als je op huizenjacht bent: er zijn maar zes plekken in Nederland waar structureel overboden wordt. De Hoeksche Waard is niet zo’n plek.

Hoeveel minder?

Natuurlijk komt overbieden ook hier vaak genoeg voor, zeker als een huis erg gewild is. Gemiddeld genomen gaan koophuizen hier toch voor minder dan de vraagprijs weg. Dat blijkt uit cijfers die het CBS en het Kadaster bekend hebben gemaakt. In Binnenmaas is verkoopprijs gemiddeld 2,8 procent lager dan de vraagprijs, in Strijen 2,9 procent lager en in Oud-Beijerland 2,4 procent lager. In Korendijk en Cromstrijen is de onderhandelingsmarge nog iets ruimer: daar is de verkoopprijs respectievelijk 3,8 procent en 4 procent lager dan de vraagprijs.

Instapklaar of klushuis kopen

Handig om te weten: huizen die helemaal af zijn, zijn snel weg. Dat zijn de huizen waar eerder de vraagprijs of meer voor wordt neergeteld. Van huizen die langer te koop staan en waar nog flink in geklust moet worden, valt meestal nog wel wat af te praten.

Op dit kaartje kun je precies zien hoeveel procent van de huizen boven of onder de vraagprijs verkocht wordt.

Verhuizen naar de Hoeksche Waard

Wist je trouwens dat het heel hip is om naar de Hoeksche Waard te verhuizen? In de eerste helft van 2018 kwamen er 285 meer mensen naar de Hoeksche Waard dan dat er vertrokken. Dat blijkt uit de Verhuis- en woonmonitor Hoeksche Waard die is uitgevoerd in opdracht van SOHW voor de vijf gemeenten op het eiland.

De nieuwe Hoeksche Waarders komen vooral uit het Rijnmondgebied en de Drechtsteden. Het zijn vooral gezinnen met kinderen. Overigens gaan de mensen die de Hoeksche Waard verlaten ook het vaakst wonen in de regio Rijnmond of Dordrecht en omgeving.

Lees ook:

minder-huizen-te-koop

Er staan ruim de helft minder huizen te koop in de Hoeksche Waard

Van alle kanten wordt het geroepen: het gaat weer goed met de woningmarkt. De woningmarkt is weer te...

Dit is het allergrootste huis in de Hoeksche Waard dat nu te koop staat

Word je benauwd bij de gedachte aan een tiny house met een postzegeltuintje? Woon je liever in alle ...
huis-wonen-s-gravendeel-hoeksche-waard

Dit is de gemiddelde WOZ-waarde van een huis in de Hoeksche Waard

Het komt vast niet als een verrassing: huizen zijn het afgelopen jaar weer meer waard geworden. Dat ...

Meer over

Wonen

adv.