Er komen 7 tiny houses in Oud-Beijerland: dit is waar en wanneer

Door Rosanne Buitendijk 13 december 2018

De kogel is door de kerk: er mogen tiny houses geplaatst worden in Oud-Beijerland. Eind volgend jaar moeten de kleine, vrijstaande prefab starterswoningen er staan naast de rotonde bij sportpark de Kikkershoek in Oud-Beijerland. Deze locatie is eindelijk goed gekeurd als mini-woonwijkje door de gemeente.

Er worden zeven tiny houses neergezet, die elk zo’n 50m² groot zijn. Het worden koopwoningen voor starters. Architectenbureau RoosRos heeft al een ontwerp voor de tiny houses in Oud-Beijerland klaarliggen.

Eerst nog elektriciteit en riolering aanleggen

De tiny houses zijn prefab: ze worden in de fabriek gemaakt en naar de bestemming gereden. De bouw duurt maar een maand of twee. Ze kunnen er dus heel snel staan, maar er moeten nogal wat zaken geregeld worden voor het echt zover is. Initiatiefnemer Niels van der Jagt is het komende half jaar nog bezig met zaken als verkaveling, het realiseren van een groene geluidswal, het opzetten van een VVE en het bestemmingsplan dat gewijzigd moet worden.

Niels vertelt: “We moeten de financiën rond zien te krijgen en daarnaast zal de meeste tijd gaan zitten in het aanleggen van elektriciteit en riolering. Als alles gaat zoals het zou moeten gaan, dan hoop ik dat de tiny houses er eind volgend jaar staan en bewoond zijn.”

Een tiny house bemachtigen

De grond blijft trouwens eigendom van de gemeente. De prijs voor een tiny house is nog niet bekend, maar het moet voor starters betaalbaar zijn. Is het echt wat voor jou, wonen in een tiny house? Dan is het te hopen dat er veel mensen die zich als geïnteresseerde hebben opgegeven, toch nog afhaken. Voor de zeven huisjes hebben zich al 22 mensen aangemeld en de toewijzing wordt op volgorde van aanmelding gedaan.

“Maar we zien dit project in Oud-Beijerland als een pilot en hopen dat er ook op andere plekken in de Hoeksche Waard gebieden voor tiny houses ontwikkeld worden,” vertelt Niels. Je kunt je aanmelden via [email protected].

Anderhalf jaar bezig

Hij is al ruim anderhalf jaar bezig met zijn plan om tiny houses in Oud-Beijerland te realiseren. Zijn eerste plan om de huisjes neer te zetten bij de Zinkweg/Rembrandstraat stuitte helaas op teveel verzet. Het idee werd uit nood geboren: als alleenstaande starter op de woningmarkt was het voor Niels praktisch onmogelijk om een eigen huis te kopen. Zelf gaat hij dus ook in één van de tiny houses wonen.

Zien hoe andere tiny houses van RoosRos eruit zien? In Zwijndrecht heeft het architectenbureau al een modelwoning opgeleverd en dat ziet er zo uit.

tiny-house-oud-beijerland-ontwerp-RoosRos

Op deze plek in Oud-Beijerland komen de tiny houses te staan

Er is eindelijk een locatie gevonden voor de zo gewilde Tiny Houses in Oud-Beijerland. Op een stuk g...
tiny house qphoto

Briljant idee: Tiny Houses als bijzondere hotelkamers door heel de Hoeksche Waard

De Oud-Beijerlandse architect Sander Ros heeft een fantastisch idee: hij wil tien Tiny Houses als kl...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.