Deze 5 nieuwbouwplannen zijn nét bekend gemaakt

Door Rosanne Buitendijk 21 december 2018

Het regent nieuwbouwplannen in onze inbox. In Oud-Beijerland, Puttershoek, ‘s-Gravendeel worden vijf nieuwbouwplannen ontwikkeld. Dat is goed voor zo’n 2440 woningen! Wij vertellen je waar, wat voor huizen er komen en wanneer.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Huys te Hoecke Puttershoek

Bron: Google Streetview

Op de plek van het vroegere verzorgingstehuis Huys te Hoecke aan de Laning in Puttershoek moet sociale woningbouw komen. De gemeente en HW Wonen willen hier samen 32 appartementen en 40 seniorenappartementen realiseren. Het gaat nog wel even duren: er moeten nog een aantal gemeentelijke procedures worden doorlopen. In 2019 wordt bijvoorbeeld het stedenbouwkundig plan en de exploitatieovereenkomst uitgewerkt. Er moet ook nog het een en ander aangepast worden in het bestemmingsplan. We houden je op de hoogte.

Bij de Watertoren, ‘s-Gravendeel

bij de watertoren 'sgravendeel
Bron: Google Streetview

Op het voormalig Evidesterrein in ‘s-Gravendeel komen 80 nieuwbouwwoningen. Dit wordt een mix van starterswoningen, seniorenwoningen, eengezinswoningen en appartementen. Ook komen er enkele vrije kavels. Begin januari wordt het ontwerpbestemmingsplan voorgelegd aan het nieuwe college van de gemeente Hoeksche Waard. Zodra dit plan is vastgesteld, wordt er volgend jaar begonnen worden met de verkoop van de woningen.

Er is al een website voor de nieuwbouwwijk Bij de Watertoren waar je je kunt inschrijven als belangstellende.

Stougjesdijk Oost, Oud-Beijerland

Bron: Google Maps

Oud-Beijerland gaat de komende jaren maar liefst 1500 tot 2000 nieuwe woningen bouwen in gebied Stougjesdijk-Oost. Deze nieuwe wijk wordt de buurman van Poortwijk, bij de entree van Oud-Beijerland. Het moet een groene leefomgeving worden, met een onderscheidend, landelijk karakter. Er komen woningen voor verschillende doelgroepen. Concreter kunnen we helaas nog niet worden: deze week zijn net alle akkoorden ondertekend door de betrokken partijen. Het plan gaat nu dus pas echt vorm krijgen. Komend jaar zal er nog niet gebouwd worden, maar in 2030 moeten ál die woningen er wel staan.

Prinsenhof, Puttershoek

prinsenhof puttershoek
Bron: Google Streetview

Op de kruising Wilhelminatraat, Oranjelaan Oostzijde en Prins Bernhardlaan worden twee bedrijfspanden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouwproject Prinsenhof II. Op deze locatie wil de gemeente samen met HW Wonen 38 appartementen en een vrijstaande woning bouwen. Zie je dit wel zitten, dan hopen we dat je een lange adem hebt. Behalve dat de bedrijfspanden moeten worden gesloopt en het gebied bouwrijp wordt gemaakt, moet er ook nog een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. In de loop van 2019 wordt er meer bekend over de planning en bouw van de appartementen.

‘s-Gravendeel West

's-gravendeel west
Bron: Google Maps

‘s-Gravendeel gaat groeien. Niet alleen Bij de Watertoren, maar ook bij de entree van het dorp gaat flink gebouwd worden. Op het stuk grond naast de N217, de Maasdamsweg en de Molendijk komen 150 tot 250 woningen. Het moet een duurzame en klimaatbestendige woonwijk worden. De verhuizer hoef je nog even niet te bellen: pas in de loop van 2019 wordt de bestemmingsplanprocedure gestart. De projectontwikkelaars hebben net samen met de gemeente een eerste stedenbouwkundige verkenning opgesteld.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.