Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Supermarkten komen met tips, limieten én duidelijke boodschap: ‘Er is gewoon genoeg’

Door Jasper van Everdingen 16 maart 2020

Vakkenvullers in de Hoeksche Waard hebben ook vandaag hun handen vol aan het aanvullen van de winkelschappen. En vrachtwagens rijden af en aan om de supermarkten te bevoorraden. Om het hamsteren door klanten terug te dringen, komen winkeleigenaren met tips, limieten én vooral een duidelijke boodschap: ,,Er is gewoon genoeg.”

Een rondgang langs de supermarkten in de Hoeksche Waard maakt duidelijk dat het personeel elke seconde nodig heeft om de winkelschappen bij te houden. ,,We zijn volop aan het vullen”, laat de Plus in Klaaswaal weten. En ook bij de Plus in Mijnsheerenland worden alle zeilen bijgezet om de winkel te bevoorraden. ,,Dat is even belangrijker dan vragen beantwoorden.”

Spar Luijendijk uit Westmaas roept op Facebook klanten op niet te gaan hamsteren. ,,Houd rekening met de mensen die gewoon werken en na hun werk ook boodschappen willen doen. Geef ook deze mensen de kans om hun dagelijkse boodschappen te kunnen doen.”

De Spar krijgt elke maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag een nieuwe vracht binnen. ,,Wij bestellen in deze drukke tijd al ruim het dubbele dan normaal! We proberen ons uiterste best te doen om alles in de schappen te krijgen en zoveel mogelijk te bestellen voor een ieder. Zorg voor elkaar, denk aan elkaar!”

Drukker dan normaal

Arie van der Hoek, eigenaar van de Jumbo in ‘s-Gravendeel, ziet dat het ook vandaag in zijn supermarkt drukker is dan normaal. ,,We krijgen elke dag een nieuwe vracht binnen, maar toch zie je dat we een achterstand in onze voorraad hebben”, zegt Van der Hoek.

Hamsteren is volgens hem helemaal niet nodig. ,,We hebben elke dag aanvoer en we blijven gewoon open. Als iedereen zijn normale koopgedrag vertoont, hebben we gewoon genoeg. Als mensen gaan hamsteren, grijpen andere mensen mis. Als iemand bijvoorbeeld babyvoeding nodig heeft en misgrijpt, is dat geen mooi verhaal.”

Om te zorgen dat er genoeg paracetamol voor iedereen is, heeft Jumbo Van der Hoek een  limiet van twee doosjes per klant ingesteld.

Tekst gaat onder de foto verder.

jumbo supermarkt
Hamsteren is volgens supermarkteigenaren niet nodig. Er is genoeg voorraad, zeggen zij. Foto: ANP

Toiletpapier

Ook Plus Schalkoord in Nieuw-Beijerland doet een beroep op de klanten. ,,We hebben op Facebook verzocht geen gezelligheidsbezoeken meer te laten plaatsvinden in de winkel”, zegt eigenaar Mario van der Linden. ,,Er is bij ons namelijk meestal veel gezelligheid in de winkel. Voor de veiligheid van de klant en van onszelf moet dat op dit moment achterwege blijven. We hebben te maken met een enorme drukte en we doen er alles aan om de vakken te vullen.”

Limieten

Buiten de aanbiedingen om gelden er voor klanten van de Plus limieten bij het doen van de boodschappen. ,,We hebben nu de afspraak dat klanten per product twee artikelen mee mogen nemen”, zegt Van der Linden. ,,Wij hebben ook te maken met bestellimieten, omdat de groothandel de voorraden weer moet aanvullen. Als de klant gewoon zijn dagelijkse boodschappen doet, dus één dag vooruit, dan krijgen wij de tijd om de voorraden weer op peil te brengen.”

Voorrang

Het hoofdkantoor van Albert Heijn, dat onder meer winkels heeft in Numansdorp, Strijen en Zuid-Beijerland, laat weten dat de distributiecentra vol liggen en dat het winkels dagelijks meerdere malen bevoorraadt. ,,Samen met onze collega’s, leveranciers, en transporteurs werken we hard om de schappen goed gevuld te houden. Op dit moment zetten we meer mensen in, zowel in onze winkels als in de bevoorrading. We geven wel sommige producten voorrang. Producten waar nu veel vraag naar is zoals pasta, blikgroenten, soep en aardappelen, groente en fruit.”

AH gaat in de winkels vooralsnog geen limiet toepassen. ,,We hopen dat klanten gehoor geven aan de oproep die door het CBL en meerdere supermarkten wordt gedaan om niet meer te kopen dan normaal.”

Lees ook:

corona hoeksche waard

Coronavirus in de Hoeksche Waard: zoveel Hoeksche Waarders liggen in het ziekenhuis [update!]

Het aantal coronabesmettingen in Nederland blijft fors oplopen. Ook in de Hoeksche Waard. Er wordt i...

Scholen, horeca, kinderopvang en sportclubs in de Hoeksche Waard gaan dicht

De Hoeksche Waard gaat steeds meer op slot. In de hoop de verspreiding van het coronavirus tegen te ...

Maatregelen tegen coronavirus: dit gebeurt er in de Hoeksche Waard

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, worden in ons land maar ook specifiek voor...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.