Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk! Serviesmeisjes Joëlle en Anouk openen een bijzondere pop-up store

Door Rosanne Buitendijk 2 december 2020

Joëlle Gardenier en Anouk van Ruiswijk zijn behalve vriendinnen en collega’s bij De Koningshoeve óók zakenpartners. Met hun bedrijf Serviesmeisje openen ze in december een pop-up store bij De Koningshoeve in Klaaswaal. Je shopt er servies en porselein van hotelkwaliteit.

Serviesmeisje ontstond in het tweede jaar van hun opleiding Ondernemerschap aan de Hogeschool Rotterdam. De onderneming liep na de start in de zomer van 2019 zo goed, dat de dames nu zelfs stage mogen lopen in hun eigen bedrijf. Dus nee, het is geen schoolopdracht waar ze niet meer naar omkijken als de studiepunten binnen zijn. Joëlle en Anouk willen Serviesmeisje nog véél groter maken.

Kerstsfeer

Ze verkopen hotelkwaliteit servies (‘er komen amper krassen op’) aan particulieren en horecazaken. Dat laatste ligt nu natuurlijk behoorlijk stil. “Daarom richten we ons nu meer op particulieren, iets waar we vanaf het begin al plannen voor hadden. Bij De Koningshoeve mogen we een hele gave pop-up store inrichten. We dekken de tafels mooi met als ons porselein en creëren een gezellige kerstsfeer. Behalve ons servies kun je er ook kerstpakketten van De Koningshoeve kopen,” vertelt Joëlle.

Blijft mooi

Het servies dat ze verkopen is van topkwaliteit, verzekeren de dames. “Het is met de hand bewerkt, dus elk bord of kopje heeft iets unieks. In hotels en restaurants wordt servies natuurlijk heel vaak gebruikt. Het gaat daarna twee minuten in de vaatwasser op een stevig programma, maar de borden, kommen en kopjes blijven mooi. Nu kun je dat thuis ook hebben. Het is net even anders dan standaard servies. Het is toch leuk om thuis je tafel extra mooi te dekken, zeker nu we niet uit eten kunnen gaan. Daar richten wij ons nu op.”

Openingstijden

De pop-up store van Serviesmeisje is geopend op 4 en 5 december, 11 en 12 december en 18 en 19 december. Op vrijdag zijn de openingstijden van 15.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Je vindt de winkel in de voormalige landwinkel van Restaurant De Koningshoeve aan de Botweg in Klaaswaal. Ga je liever niet op pad? Je kunt ook online bestellen (of alvast kijken wat voor moois de dames in hun collectie hebben!).

Lees ook:

Smullen! Deze delicatessen pop-up store in de Veilingpassage is nu geopend

Leeg is ook maar zo leeg, dachten ze bij delicatessenwinkel De Hoogheerlijkheid in Oud-Beijerland. D...
kerstbomen

Tijd voor een kerstboom: op deze plekken koop je dit jaar echte kerstbomen

Ja, ze zijn er weer: kerstbomen! Je kunt een kerstboom natuurlijk kopen bij het tuincentrum, de bouw...
michelle lolyfant speelgoedwinkel obl

Cadeautjestijd! 5x leuke speelgoedwinkels in de Hoeksche Waard

Daaaaaaar wordt aan de deur geklopt! Maar niet zonder cadeaus natuurlijk. Waar haal je de allerleuks...

Mondkapjesplicht gaat in: op deze plekken in de Hoeksche Waard moet je een mondkapje dragen

In het openbaar vervoer, in het vliegtuig, op de luchthaven en in een touringcar ben je al verplicht...
Djasa Beauty nov. 2020 - 12

Esther runt deze snoepwinkel voor beautyliefhebbers: ‘Alleen al 500 tinten gellak’

Als een kind in een snoepwinkel: zo voel je je als je Djasa Beauty in Numansdorp binnenkomt. Bij dit...


Meer over De Koningshoeve ontdekken?

De Koningshoeve

restaurants en horeca

Geopend11:00 - 23:00

Botweg 1b, Klaaswaal

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.