Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze winkelcentra in de Hoeksche Waard zijn in een nieuw jasje gestoken

Door Jasper van Everdingen 23 mei 2019

In steeds meer dorpen in de Hoeksche Waard worden verouderde winkelcentra in een nieuw jasje gestoken. Verschillende winkelstraten zijn opgeknapt en gemoderniseerd, door bijvoorbeeld de bestrating te vernieuwen, bankjes te plaatsen en meer groen aan het straatbeeld toe te voegen. Zoals laatst in ‘s-Gravendeel. Een overzicht van opgeknapte dorpscentra.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

‘s-Gravendeel

Het opgeknapte winkelgebied van ‘s-Gravendeel.

De maandenlange omleidingen en wegafzettingen rond de Hendrik Hamerstraat zorgden in ‘s-Gravendeel lange tijd voor ergernis. Maar nu de werkzaamheden zo goed als afgerond zijn, is duidelijk te zien dat het winkelgebied een flinke metamorfose heeft ondergaan. Ruim een miljoen nieuwe straatstenen, een brug en bankjes hebben het opnieuw ingerichte winkelgebied een moderne en sfeervolle uitstraling gegeven.

Strijen

De vernieuwde Kaai in Strijen

Nadat in Strijen eerder al de Kerkstraat een facelift heeft gekregen, met name door nieuwe bestrating, waren vorig jaar de dorpskade en de omliggende straten aan de beurt. De ‘Kaai’, de Boompjesstraat en de Molenstraat zijn  opnieuw ingericht, door nieuwe bestrating, bankjes en het aanleggen van een steiger met vlonder. Door dit centrale punt in het dorp om te toveren tot de ‘huiskamer van Strijen’, is een prettige sfeer ontstaan voor winkelend publiek en mensen die een terrasje willen pakken. In de Boompjesstraat zijn ook nieuwe plantenbakken geplaatst. Dit om de snelheid van het verkeer te minderen.

Oud-Beijerland

Een impressie van de nieuwe Bierkade in Oud-Beijerland. Foto: West8

In het winkelcentrum van Oud-Beijerland worden deze maand twee gebieden grondig aangepakt. Zowel het plein aan de Bierkade als het Molenplein veranderen in twee grote terrassenpleinen. Aan de Bierkade komt een ‘parkterras’, door meer groen te plaatsen en ruimte te maken voor terrassen. Een stukje verderop, op het Molenplein, komt naast terrassen en groen, ook een kinderspeelplaats. Vorige maand werd ook de Oost-Voorstraat al een stukje leuker en groener gemaakt.

Mijnsheerenland

Het nieuwe dorpshart van Mijnsheerenland.

Mijnsheerenlanders doen hun dagelijkse boodschappen niet meer bij de oude Plus op de hoek van de Wilhelminastraat, maar in het nieuw gebouwde dorpshart. Hier ligt nu het grote Van der Straatenplein, waar rondom huizen, een groot multifunctioneel centrum en appartementencomplexen gebouwd. Zo vind je hier nu op één plek onder meer de nieuwe supermarkt van de Plus, basisscholen, buitenschoolse opvang, een bibliotheek en horeca.

Numansdorp

De Voorstraat in Numansdorp is opnieuw ingericht en bestraat. Foto: WCN

Dat het eerst een rommeltje moet worden voordat iets opknapt, gold een paar jaar geleden zeker ook voor de Voorstraat en de Burgemeester de Zeeuwstraat in Numansdorp. Voor de deuren van de winkels lagen deze straten wekenlang open. En niet voor niets. De bestrating is volledig vernieuwd, de parkeervakken zijn verbreed en het Flohilplein heeft een flinke facelift gegeven. Dit plein is nu ook geschikt als evenemententerrein. Daarnaast werd de Voorstraat veranderd in een eenrichtingsweg. In de nabije omgeving staat de komende tijd nog meer te gebeuren.

Puttershoek

De Pieter Repelaerstraat in Puttershoek, een compact winkelgebied.

Ook het winkelgebied van Puttershoek heeft de voorbije jaren een flinke make-over gehad. Aan de Pieter Repelaerstraat zijn twee appartementencomplexen verrezen, waarin op de begane grond nu verschillende winkels en een Albert Heijn zitten. In de winkelstraat zelf is de bestrating aangepakt en de Oranjelaan is omgetoverd tot Oranjeplein, met aan weerszijden allemaal winkels en supermarkt Lidl. In het compacte winkelgebied van Puttershoek, waar je alle winkels dicht bij elkaar hebt, is het zo nog leuker geworden te winkelen.

Zuid-Beijerland

Het winkelplein in Zuid-Beijerland heeft ook een update gekregen. Foto: Victor van Breukelen

Nóg een dorpscentrum dat in een nieuw jasje is gestoken: het winkelplein in Zuid-Beijerland. Door nieuwe bomen, prullenbakken en fietsenrekken te plaatsen, ziet dit winkelgebied er weer netjes en strak uit. Ook het dijktalud naast het plein is opnieuw ingeplant.

Lees ook:

Grote terrassenpleinen in Oud-Beijerland: zo staat het ervoor met de plannen

De Bierkade in Oud-Beijerland krijgt deze maand dan eindelijk de langverwachte metamorfose. Maar wat...

Tadaa! Zo ziet het centrum van ‘s-Gravendeel er nu uit zonder omleidingsborden en stratenmakers

Maandenlang struikelde je over de wegafzettingen en omleidingsborden in 's-Gravendeel, maar dat is v...

Dorpshaven Numansdorp gaat laatste fase van vernieuwing in en dit staat er te gebeuren

De grondige metamorfose van de dorpshaven in Numansdorp krijgt vanaf vandaag zijn voltooiing. Een ja...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.