Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daniëlle runt al 30 jaar DB Mode: ‘Van small tot 4XL, wij halen de krenten voor je uit de pap’

Aangeboden door DB Mode 28 oktober 2020

Al zolang als ze zich kan herinneren is Daniëlle Bergwerff bezig met mode. Inmiddels runt ze al ruim 30 jaar DB Mode in Strijen, waar je behalve een ruime collectie heren- en dameskleding ook gewoon voor een kop koffie terecht kunt. “Het is hier altijd gezellig.”

Daniëlle Bergwerff groeide op in Krimpen aan de Lek, waar haar ouders een stoffenwinkel hadden. “Al op jonge leeftijd was ik bezig met kleding ontwerpen, die zij dan konden maken”, blikt ze terug. “Ik was altijd bezig met het combineren van kleding. Op school vond ik het leuk om net iets anders de dragen dan de meeste anderen. Op zondag bepaalde ik mijn outfits voor heel de week. Ik denk dat daar mijn droom om ooit een kledingzaak te beginnen is ontstaan.”

Naar Strijen

In 1990 begon Daniëlle haar eerste kledingwinkel, in de gemeente Nederlek. Na een paar jaar verhuisde ze naar Strijen, waar ze eerst aan de Molenstraat zat en sinds 1996 aan de Kerkstraat. “Strijen voelt niet zo heel anders dan Krimpen”, zegt ze. “Ik houd van het dorpse karakter. In de stad zou ik niet kunnen aarden, ik ben echt een dorpsmens. De band die je met klanten opbouwt vind ik speciaal. Dat geldt trouwens voor heel het team. We zijn met een team van vier en we vinden het allemaal leuk en belangrijk om mensen een warm gevoel te geven. Al kom je alleen even koffie drinken. Het is hier gewoon verschrikkelijk gezellig.”

Breed assortiment

DB Mode heeft een uitgebreid assortiment heren-, dames. “Ik besteed veel tijd aan de inkoop. Ik koop bij bijna dertig verschillende groothandels in, dat is voor een kledingzaak echt heel veel. Daardoor kun je de krenten uit de pap halen. Kleding die kwalitatief goed is, zonder overdreven duur te zijn. Een gezonde prijs-kwaliteitverhouding is voor ons heel belangrijk. We bieden dus veel verschillende merken aan en qua maten gaan we van small tot en met 4XL. Ook letten we op duurzaamheid. Je ziet bijvoorbeeld steeds vaker kleding van gerecyclede materialen en biologisch katoen.”

Complimenten

Bij DB Mode krijg je alle tijd om rustig rond te kijken. Daniëlle: “Als je geholpen wilt worden, dan luisteren we goed naar je. Wat spreekt je aan, waar heb je kleding voor nodig? We geven graag advies. Soms moet je iemand uit zijn comfort zone halen, om eens iets anders te proberen dan je misschien voor ogen had. We krijgen gelukkig vaak van onze klanten te horen dat ze iets veel hebben gedragen of complimenten hebben gehad. Dat maakt dat dit werk zo’n voldoening geeft.”

Beeld: © DB Mode
Beeld: © DB Mode
Beeld: © DB Mode

Deze bijdrage wordt je aangeboden door DB Mode. Meer over DB Mode ontdekken?

DB Mode

Gesloten09:00 - 17:30

Kerkstraat 9 , Strijen

adv.