Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mitchel loopt binnenkort een kwart marathon: ‘Na een rondje hardlopen zit ik vol energie’

Aangeboden door NN Running Day 30 september 2020

Van NN Marathon Rotterdam tot de Seuterloop, er is bijna geen hardloopwedstrijd die doorgaat dit jaar. Superjammer als je wél keihard hebt getraind. Maar er is goed nieuws! Er is een nieuw hardloopevent dat sowieso doorgaat: NN Running Day. Op zondag 11 oktober kun je in de Hoeksche Waard meedoen aan een van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden die zijn afgelast dit jaar. Via een app ervaar je de run alsof je er écht bent. De Oud-Beijerlandse Mitchel Viljeer doet mee aan de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam. “Fijn dat ik vanuit mijn eigen voordeur kan lopen ‘in’ Rotterdam”.

“Tijdens hardlopen kom ik tot rust”, legt Mitchel zijn passie voor deze duursport uit. “Ik train om de dag, en als ik twee dagen niet heb gelopen wordt ik heel onrustig. Het klinkt gek, maar na een rondje hardlopen heb ik weer energie. Zelfs op vakantie gaan mijn schoenen mee.”

Van tennistoernooien naar hardloopwedstrijden

Jarenlang deed hij hardlopen voornamelijk naast het tennissen. “Op achtjarige leeftijd pakte ik de tennissport op en speelde ik veel toernooien. Hardlopen werd iets om mijn souplesse te verbeteren en mijn conditie op te bouwen, al ontmoedigde mijn tennistrainer mij om teveel te rennen.” Het tennissen kwam na jarenlang op hoog niveau spelen op een lager pitje toen Mitchel een vaste baan en een relatie kreeg. Elk weekend een tennistoernooien ruilde hij in voor af en toe een hardloopwedstrijd. “Het vergt veel van je om op zo’n hoog niveau te tennissen. Het mooie van hardlopen is juist dat je dat op elk moment kan doen.”

Je kunt verder lezen onder de foto.

NN Running Day Hoeksche Waard Michael Viljaard hardlopen
Foto: indebuurt

De sfeer van Rotterdam in Oud-Beijerland

Het liefst loopt hij in zijn eigen omgeving. “Soms ga ik voor een rondje Oud-Beijerland, andere momenten kies ik een bepaald doel zoals de Heinenoordtunnel of de outdoorgym in het Laningpark. Eens per maand probeer ik onder mijn persoonlijk record te komen. Ik heb wel hele marathons gelopen, maar dat is echt een aanslag op je lichaam. Daarom loop ik voornamelijk de tieneneenhalve kilometer. Dat ik dat nu met de NN Running Day kan doen vanuit mijn eigen huis is fijn. Omdat mijn vrouw ’s ochtends werkt, kan is in de middag meedoen aan de tweede wave en loop ik voor mijn gevoel toch in Rotterdam.” Via de app kun je de marathon zo natuurgetrouw mogelijk beleven. Onderweg hoor je aanmoedigingen van het publiek, word je op de hoogte gehouden van je tussentijd en hoor je waar je je zou bevinden op het originele parcours. Na afloop zie je alle informatie en je eindtijd in een persoonlijke tijdlijn.

Competatief

Hardlopen doet Mitchel voornamelijk voor zichzelf. “Ik loop het liefst hard met een muziekje op. Van het tennissen heb ik wel iets competitiefs over gehouden; als collega’s zeggen dat ze een tijd lopen die onder de mijne komt, wil ik sneller dan hen gaan. Daarom zijn wedstrijden ook zo mooi. Ze dagen me uit en geven de kans om te kijken hoe je het doet tegenover anderen. Al is hardlopen voor mij vooral een mooie manier om bezig te zijn.”

Doe ook mee!

Lijkt het je wel wat om – net als Mitchel – op zondag 11 oktober mee te doen aan NN Running Day? Dat kan! Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:

  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.

Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je de 11gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.