Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mitchel liep de 1/4 marathon gewoon vanuit zijn eigen voordeur: ‘Het was net alsof ik in Rotterdam liep’

Aangeboden door NN Running Day 14 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Hoeksche Waard? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen voordeur kon je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. Mitchel deed ook mee: “Met de app heb ik mijn persoonlijk record verbeterd.”

De 10,5 kilometer was nog niet voorbij, of Mitchel legde zijn euforie vast op beeld. “Dat doe ik altijd na een fijne run”, vertelt hij. “Als de endorfine nog in mijn lichaam zit, deel ik dat graag met anderen.” Zijn vaste rondje naar het centrum van Oud-Beijerland, het Laningpark, langs de N217 en Poortwijk III had iets speciaals afgelopen zondag.

Je kunt verder lezen onder de afbeelding.

Mitchel Viljeer NN Running Day 2020 Oud-Beijerland
Afbeelding: privé

Net als in het echt

“Nationale-Nederlanden had het zo mooi gedaan. Vijf minuten van tevoren checkte ik in via de app. Een minuut van tevoren begon Lee Towers te zingen en toen het startschot klonk en de mensen juichten, was het net zoals toen ik zelf de NN Marathon Rotterdam liep”, zegt Mitchel enthousiast.

Extra power

Onderweg beleefde hij hetzelfde als toen hij vorige keren meeliep. “Het beroemde doodse stukje in het Kralingse Bos, waar haast geen publiek staat, ervaarde ik ook zo. Met een motorjournalst van de regionale radio die je vragen stelde was ik echt even in Rotterdam. Toen ik de finish naderde, hoorde ik Lee Towers weer. Dat gaf mij extra aanmoediging voor de laatste vijfhonderd meter.”

Je kunt verder lezen onder de video.

 

Nieuw persoonlijk record

De zelfbenoemde competitieve hardloper kreeg extra motivatie door de app. “Zeven kilometer lang was ik de eerste van de wave. Na acht kilometer liep ik op de tweede plaats en dat triggerde me wel om extra hard te lopen. Uiteindelijk werd ik tweede van mijn wave met 86 lopers. Ruim tweeduizend mensen liepen de AA Drink 1/4 Marathon, waarvan ik op de 22ste plek eindigde. En ik heb mijn eigen persoonlijk record verbeterd”, vertelt hij trots.

Zo doe jij ook mee:

Voor Mitchel is dit voor herhaling vatbaar. “Als ik zoiets kan doen voor elke training, dan zou dat top zijn! Dit geeft je een extra kick. Als ze binnenkort weer zoiets organiseren dan schrijf ik me weer in.” Lijkt het je ook wel wat om mee te doen met NN Running Day? Dan heb je geluk! In het weekend van 24 en 25 oktober organiseert Nationale-Nederlanden een tweede editie. Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:

  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.
Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!

Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

Lees ook ons eerdere interview met Mitchel:

NN Running Day Hoeksche Waard - Michael Viljaard portret

Mitchel loopt binnenkort een kwart marathon: ‘Na een rondje hardlopen zit ik vol energie’

Van NN Marathon Rotterdam tot de Seuterloop, er is bijna geen hardloopwedstrijd die doorgaat dit jaa...

adv.